λεω να τις ριξω στο ΤΑ650.πασα εμπειρια δεκτη...![]()
λεω να τις ριξω στο ΤΑ650.πασα εμπειρια δεκτη...![]()
Αρχικά τοποθέτησα τα εμπρός ελατἠρια μαζί με το συνιστώμενο λάδι (σε Sprint ST 1050) και το μπροστινό μεταμορφώθηκε. Μάλιστα η εταιρεία πρότεινε διαφορετικό air gap από την Τriumph, γεγονός που δείχνει ότι το έχουν ψάξει.
Μετά από αυτήν την θετική εμπειρία προχώρησα στην αγορά του πίσω αμορτισέρ, το οποίο δυστυχώς δύο φορές έχασε λάδι (πριν συμπληρωθούν 5Κ χλμ).
Ο αντιπρόσωπος την πρώτη φορά μου το αντικατέστησε χωρίς κόστος, ενὠ το ίδιο θα έκανε και την δεύτερη, αλλά το αμέλησα...
Πάντως όσο δούλευε, ήταν σαφώς καλύτερο από το Wilbers που έχω τώρα.
/ ΒΣ
Παντως παλιοτερα η hagon κατασκευαζε μετριοτατα αμορτισερ, ροκ μποτομ πραις με την αναλογη ποιοτητα. Τωρα δεν ξερω αν εχουν βελτιωθει. Προσωπικα θα επερνα nitron.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Δηλαδή: θεωρώ ότι το Hagon είχε καλύτερη λειτουργία από το Wilbers, τώρα πως το αξιολόγησα; by the seat of my pants.
@manianisg εννοώ ότι την πρώτη φορά που είχε χάσει λάδι μου το αντικατέστησε άμεσα, χωρίς κόστος, χωρίς "δύσπνοιες", ούτε καν το είδε. Τη δεύτερη φορά, επειδή δεν πίστευε ότι επαναλήφθηκε το φαινόμενο, πήγα και το έδειξα οπότε με είπε "φέρτο να στο αλλάξω". Αλλά όπως είπα το αμέλησα και πήρα wilbers από το οποίο δεν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος εξ' αρχής. Πάντως, τα HAGON τα έχουν σε υπόληψη στο παγκόσμιο φόρουμ της Τ, όπως και διάφοροι "παλαιοί" μηχανόβιοι.
Γνώμη μου, βάλε ελατήρια πχ HyperPro και κάνε ένα σερβάκι/revalve στο K-Shock ή ρώτησε τους τι προτείνουν.
/ ΒΣ
Επίσης να συμπληρώσω ότι μαζί με το πίσω αμορτισέρ της Wilbers, τοποθέτησα και τα εμπρός ελατήρια της ίδιας εταιρείας , τα οποία τα έβγαλα επιτόπου και ξαναέβαλα τα Hagon.
/ ΒΣ
Σαν αμορτισερ, τα wilbers ειναι πολυ καλα. Ειναι κλασης ohlins κλπ. Οποτε, η σου εκατσε στραβη, η δεν ασχοληθηκες διολου με τις ρυθμισεις, η το ελατηριο του μεν ηταν καταλληλοτερης σκληροτητας για τον τροπο που οδηγεις απο το δε. Σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να πεις οτι γενικα τα χαγκον ειναι καλλιτερα απο τα βιλμπερς.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.
Συμφωνώ κι επαυξάνω.
Το αντίθετο συμβαίνει μάλιστα.
Επίσης μην παρει κανείς διπλά Hagon ειναι σχεδόν πεταμένα λεφτά, έχουν πανσκληρα ελατήρια και δεν δουλευουν καθόλου σωστά.
Στην πραγματικότητα ειναι τα ίδια με τα παλιά Girling, τα οποία ήταν μέτρια για τότε, πόσο μαλλον για σήμερα.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
ξερεις ποσους εχω διαβασει στο νετ να λενε ακριβως το αντιστροφο....
Τα μαμα ας πουμε αμορτισερ μεγαλων μηχανων που σχεδον ποτε δεν χανουν λαδια, ειναι καλλιτερα απο ολινς η βιλμπερς? Παντα υπαρχει καποιος για οποιαδηποτε αναρτηση που του εχει κατσει στραβη και συνηθως οφειλεται σε λαθος μαστορου.
Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.