καλησπερα φιλοι μου εδω και 1 χρονο επειδη το σπιτι μου σε σχεση με την δουλεια ειναι 14-15 χλμ και εχω και δεικτη θερμοκρασιας λαδιου απο castrol gps 15w50 ημισυνθετικο το εχω γυρισει σε amsoil 10w40 πληρως συνθετικο ( το συγκεκριμενο λαδι τηρει προδιαγραφες jaso ma ) και οχι δεν πατιναει ο συμπλεκτης ή κατι τετοιο.
το θεμα ειναι οτι μηχανακι μετα απο ανακατασκευη που εχω κανει στο παρελθον τωρα ειναι (620cc με φτιαξιμο κεφαλης, αλλαγμα κιτ ζιγκλερ στο καρμπυρατερ, ρυθμιση στο δυναμομετρο + reprofil εκκεντροφορου) εχω κανει καμμια 30.000χλμ
ειχα την εντυπωση οτι δεν ειχα ιδιαιτερη καταναλωση λαδιου, τωρα τα μετραω και βλεπω οτι λειπουν περιπου 700ml δηλαδη απο 2800ml εβγαλα 2100ml. To συγκεκριμενο λαδι εχει noack evaporation loss 7.1 % σε σχεση με το αντιστοιχο 20.50 που εχει 3.4 % δηλαδη με απλα λογια καιγεται πιο ευκολα.
Το λαδι αυτο με εξυπηρετει γιατι εκτος οτι ειναι κορυφαιο λαδι οποτε προστατευει τις τριβες μου ζεσταινεται και πιο ευκολα απο ενα παχυτερο λαδι εφοσον διανυω μικρες σχετικα διαδρομες.
Θελω να το συζητησουμε.