Που μπορεί να είναι, μέχρι να το βρω, από γελοίο μέχρι πολύ σοβαρό ...
Και όχι, δεν πρόκειται για γάτες ή γκραφιτι ....
Υπάρχει λοιπόν ένα σκουτεράκι, το γαϊδουράκι της δουλειάς με κάπου 25000 km στην πλάτη του, μετά από δώδεκα χρόνια.
Το βάζω και αυτό στο γκαράζ, μαζί με άλλα αυτοκίνητα/μηχανάκια.
Το είχα αφήσει λοιπόν, και μετά από μέρες, πάω να το πάρω. Βάζω μπροστά, και το λαμπάκι των λαδιών ανάβει και μένει αναμμένο. Τελείωσε το λάδι ; Μα όταν το άφησα, ούτε καν αναβόσβηνε, να μου πει έστω ότι λιγοστεύει. Βάζω λίγο λάδι στη βενζίνη, Motul 800 παρακαλώ, 8 το πρωί ήταν, που να βρω κανονικό λάδι. Το μεσημέρι, αδειάζω ένα ολόκληρο λίτρο, που το πήρε όλο και έπαιρνε και λίγο ακόμη. Ποτέ στα 12χρόνια που το έχω, δεν πήρε 1 λίτρο. Με 800 cc γέμιζε μέχρι επάνω ....
Μου μπαίνουν ιδέες.
Κοιτάω το χιλιομετρητή, 25107.
Περνάνε δύο τρεις μέρες, σπίτι δουλειά, τα χιλιόμετρα πήγαινε έλα άντε νάναι 3 κάθε μέρα. Ξανακοιτάζω το χιλιομετρητή, 25148.
Ξαναμπαίνουν ιδέες πολύ δυνατά, μια και η πρεσβυωπία είναι πολύ αισθητή πλέον ....
Το παρκάρω Παρασκευή βράδυ, με 25167 τσεκαρισμένο με γυαλιά ...
Το ξαναπαίρνω σήμερα το πρωί, πάω στο μαγαζί και ...ναι, 25201.
Ιδέα πρώτη, η γελοία που λέγαμε : μεγάλε το κοντέρ τάπαιξε .. Ναι αλλά τα χιλιόμετρα που πάω τα δείχνει κανονικά - δεν κυκλοφορώ με 20 να μου δείχνει 160. Υπάρχει περίπτωση να χάλασε ο μηχανισμός που μετράει τα χιλιόμετρα ;
Ελαφρυντικό ότι η στάθμη της βενζίνης μένει σταθερή εκεί που το έχω αφήσει
Ιδέα δεύτερη, και πολύ σοβαρή : Κάποιος/ κάποια παίρνει το μηχανάκι το βράδυ και κόβει βόλτες ....
Εδώ είμαστε, και το παρακολουθούμε πλέον ....