Χρησιμες συμβουλες για να δυσκολεψουμε αυτον που θα θελησει να κλεψει την μηχανη μας.
Ειμαι ολος αυτια.
Χρησιμες συμβουλες για να δυσκολεψουμε αυτον που θα θελησει να κλεψει την μηχανη μας.
Ειμαι ολος αυτια.
να κοιμάσαι μαζί της αγκαλίτσα. Πέρα από την πλάκα θεωρώ οτι δεν πρέπει να την βλέπουν.
Αν δείτε ένα μαύρο κόκκινο fazer 1000 να περνάει τάπα στην στροφή ξύνωντας μασπίεδες, αυτιά και γόνατα σίγουρα δεν είμαι εγώ
Δεν την αφήνεις ποτέ από τα μάτια σου (εκτός όταν κοιμάσαι).
Life begins at 45°.
οταν αγορασα μηχανη μου εκαναν δωρο επωνυμο συναγερμο τοποθετημενο
παρατηρησα ομως οτι αν καποιος παραβιαζε την κλειδαρια της σελας και την ανοιγε εκοβε την πλεξουδα του και τον εβγαζε εκτος με τη μια χωρις φυσικα να χτυπησει
εβαλα λοιπον μαγνητικη παγιδα στη σελα
επισης αν καποιος ανοιγε το πλαινο πλαστικο καπακι εφτανε στην μπαταρια εκοβε την τροφοδοσια και τελος
επισης εβαλα παγιδα
στο δικο μου μηχανακι το συγκεκριμενο καπακι εχει μια πλαστικη διακοσμητικη σιτα οπου απο εκει κοβει κανεις την τροφοδοσια της μπαταριας χωρις να βγαλει καν το καπακι
εβαλα απο μεσα λαμαρινενιο καλυμα για να μην υπαρχει προσβαση εσωτερικα
τα παραπανω μπορουν να δυσκολεψουν επιδοξο κλεφτη μικρων ικανοτητων
εννοειται πως αν η μηχανη μπει στο ματι ειναι χαμενη οτι κι αν κανεις κι αν την ασφαλισεις στο σπιτι σου θα στη φανε σε βολτα
γι αυτο επελεξα να κυκλοφορω με κατι σχετικα μικρης αξιας και χαμηλης εμπορικοτητας
Ο,τι δε φαινεται δεν κλεβεται.
Κοινως, αν δεν εχεις το ιδανικο (κλειστο γκαραζ, με συναγερμο που οταν χτυπησει ξαμολιουνται πεινασμενα ζομπι), τη βαζεις καπου που οσο γινεται να μη φαινεται (κι ας μην τη βλεπεις κι εσυ. Λες κι αμα τη βλεπεις δε θα πεσεις ποτε για υπνο ή θα προλαβεις να κανεις κατι αν τους παρεις πρεφα).
Το επιχειρημα "αν ομως τη δουν θα εχουν οσο χρονο θελουν για να κοψουν λουκετα και να τη βαλουν μπροστα κλπ, ενω αν ειναι σε εμφανες σημειο μπορει να τους δει καποιος" δεν παιζει τουλαχιστον στη δικη μου λογικη.
Δεν ξερω κανεναν που θα δει καποιον σκυμμενο πανω απο μια μηχανη να προσπαθει να κανει κατι και θα παει να του πει "Φιλαρακι σα να κλεβεις τη μοτο μου φαινεται. Μου δειχνεις λιγο τα χαρτια οτι ειναι δικια σου?"
Γενικοτερα, ενα απο τα καλυτερα ποστ που εχω δει εδω μεσα επι του θεματος ειναι αυτο (ποστ #154)
εν σειρά να σου γράψω μερικές γνώμες προσωπικές.
1. Κουκούλα να μην φαίνετε
2. Αν έχεις αυλή ειδικά,βάλε την σε σημείο που να μην φαίνετε εύκολα απο έξω.( μεγάλο συν αν κλειδώνει και η αυλή ).
3. Συναγερμός
4. Όσο περισσότερα Disc lock + αλυσίδες έχεις να βάλεις περιμετρικά της τόσο καλύτερο.
5. U ναυτικό σίδερο ,βιδωμένο ή ακόμα και τοποθετημένο μέσα στην γή (σκάβεις πλακάκι το βάζεις,βάζεις τσιμέντο και έτοιμο ) μετά περνάς ναυτική αλυσίδα,λίγο δύσκολο να ανοίξει.
6. GPS Tracker Μέσα στην μηχανή έστω και αυτά που κάθονται για 1-2 μέρες ενεργά,βάζεις την 2η μπαταρία όταν ξεφορτίσει
7. Κάμερα να κοιτάει το μέρος το οποίο την έχεις
8. Φωτοκύτταρο να χτυπάει αυτόματα πάνω της φώς , αν κάποιος πληασιάσει στην περίμετρο της.
9. Ασφάλεια κλοπής (αν θες)
10. Ιδιωτικό πάρκινκ επί πληρωμής
11. 2η μπαταρία μικρότερης διάρκειας,για να ενεργοποίησει σε περίπτωση failure τον συναγερμό.
Αυτά είχα να πώ![]()
Εχει σκεφτεί κανείς πως τα περισότερα δεν κλέβονται από το παρκινγκ που τα έχουμε αλλά από το κλαμπ τη καφετέρια η όταν τα έχουμε στο δρόμο ?
Εχει τύχει να κάθεται ξένοιαστος καβαλάρης στη μαρίνα Ζέας και να πίνει τη Φραπεδούμπα του , σταματάει μπροστά του κλούβα ανοίγει η πλαϊνή πόρτα τη σηκώνουν δυό μπρατσαράδες και με το που φεύγει η κλούβα φεύγει και η μηχανή που βάραγε ο συναγερμός ανάμεσα σε δύο στρώματα, το μηχανάκι το βρήκαμε γιατί ήμασταν καμιά 20ρια άτομα παρέα και είδαμε τη κλούβα τη ψάξαμε, και τους τσακώσαμε, Αν είναι κανένας μόνος του η με το αμόρε πως θα ψάξει και με τι να τη βρει ?