Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 30

Θέμα: βαψιμο σκελετου. πρεπει? και αν πρεπει ποια ειναι η καλύτερη λυση?

Παλαιό μέλος

βαψιμο σκελετου. πρεπει? και αν πρεπει ποια ειναι η καλύτερη λυση?

Καλημερα

αγορασα προσφατα ενα Suzuki GS550 81' ξεκιναω ανακατασκευη σε cafe racer .

Ο σκελετος δεν εχει σκουριες αλλα εχει τσαμπουκαδες απο γραζουνιες κλπ κλπ

Σκεφτομαι να του αλαξω τελειως χρωμα (απο μαυρο που ειναι σε κατι αλλο)

Οπωτε εχω τις εξης εναλακτικες που μου προτειναν αλλα και μου μου ειπαν να αποφυγω.

1) καθαριζω πολυ καλα τον σκελετο φτιαχνω τις ατελειες και τον να βαφω απο επανω (ετσι λεει κραταει την προστασια του εργοστασιακου χρωματος)

2) Αμμοβολη και powder coating .
    Ναι μεν μου λενε οτι ειναι καλο αλλα λενε οτι τρωει μεταλλο η αμμοβολη και οτι η προστασια του powder coating δεν ειναι εφαμιλη με αυτη που δινει η προηγουμενη λυση.

Μπορειτε να με καθοδηγησετε?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geez996
    Εγω θα εκανα αμμοβολη με ψιλο κοκκο. Δεν θα εκανα powder coating αλλα βαφη.
    Γκομενες και μηχανες , εχουν πικρες και χαρες........

Ο Τρισμέγιστος Το avatar του/της Julius
    Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theolc-8 Προβολή μηνύματος
    Καλημερα

αγορασα προσφατα ενα Suzuki GS550 81' ξεκιναω ανακατασκευη σε cafe racer .

Ο σκελετος δεν εχει σκουριες αλλα εχει τσαμπουκαδες απο γραζουνιες κλπ κλπ

Σκεφτομαι να του αλαξω τελειως χρωμα (απο μαυρο που ειναι σε κατι αλλο)

Οπωτε εχω τις εξης εναλακτικες που μου προτειναν αλλα και μου μου ειπαν να αποφυγω.

1) καθαριζω πολυ καλα τον σκελετο φτιαχνω τις ατελειες και τον να βαφω απο επανω (ετσι λεει κραταει την προστασια του εργοστασιακου χρωματος)

2) Αμμοβολη και powder coating .
    Ναι μεν μου λενε οτι ειναι καλο αλλα λενε οτι τρωει μεταλλο η αμμοβολη και οτι η προστασια του powder coating δεν ειναι εφαμιλη με αυτη που δινει η προηγουμενη λυση.

Μπορειτε να με καθοδηγησετε?

Να πάς να στο κάνει αμμοβολή και να στο βάψει ηλεκτροστατική (powder coating) κάποιος που ασχολείται με το άθλημα επαγγελματικά. Αφενός θα χρησιμοποιήσει το κατάλληλο υλικό και θα μονώσει αντίστοιχα χωρίς να κάνει την παραμικρή ζημια και αφετέρου η ηλεκτροστατική είναι πολύ ανθεκτική βαφή και ουσιαστικά είναι μονόδρομος για σημεία όπως ο σκελετός.

Οκ με την απλή βαφή μπορεί να γλιτώσεις κανένα πενηντάρικο άντε κατοστάρικο αλλά όταν αρχίσουν τα σημαδάκια απο τις πέτρες και να τρίβετε το χρώμα θα βαράς το κεφάλι σου που δέν το έδωσες (το κατόμπαλο) όταν ήταν λυμένο για να το κάνεις ηλεκτροστατική.

καλή συνέχεια
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Julius Προβολή μηνύματος
    Να πάς να στο κάνει αμμοβολή και να στο βάψει ηλεκτροστατική (powder coating) κάποιος που ασχολείται με το άθλημα επαγγελματικά. ......Οκ με την απλή βαφή μπορεί να γλιτώσεις κανένα πενηντάρικο άντε κατοστάρικο αλλά όταν αρχίσουν τα σημαδάκια απο τις πέτρες και να τρίβετε το χρώμα θα βαράς το κεφάλι σου που δέν το έδωσες (το κατόμπαλο) όταν ήταν λυμένο για να το κάνεις ηλεκτροστατική.

καλή συνέχεια
    Συμφωνω με τον αποπανω, μονο που η διαφορα δεν ειναι 100€ αλλα 200€ και τα αξιζει εαν το μοτο σου το κανεις τελειο...
    τωρα για καφε-ρεησερ, μπορεις και να την γλιτωσεις με καλη απλη βαφη αφου το αποτελεσμα δεν θα ειναι οριτζιναλ αλλα κατι αλλο.
    επισης εαν κανεις ηλεκτροστατική μονο στο πλαισιο, ολα τα αλλα κομματια (μποτες, μοτερ κλπ) θα δειχνουν παλια, μιας και το πλαισιο θα ειναι σαν καινουργιο.
    Δες τον προυπολογισμο σου, και κινησου αναλογα...

Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Συμφωνω με τον αποπανω, μονο που η διαφορα δεν ειναι 100€ αλλα 200€ και τα αξιζει εαν το μοτο σου το κανεις τελειο...
    τωρα για καφε-ρεησερ, μπορεις και να την γλιτωσεις με καλη απλη βαφη αφου το αποτελεσμα δεν θα ειναι οριτζιναλ αλλα κατι αλλο.
    επισης εαν κανεις ηλεκτροστατική μονο στο πλαισιο, ολα τα αλλα κομματια (μποτες, μοτερ κλπ) θα δειχνουν παλια, μιας και το πλαισιο θα ειναι σαν καινουργιο.
    Δες τον προυπολογισμο σου, και κινησου αναλογα...
    Ο σκελετός στο Zephyr είχε αμμοβολή, βάψιμο και κολαούζο όπου χρειάσθηκε 150euro. ε άμα το έκανα με το χέρι πέρα τις ώρες που θα έτρωγα και το αμφίβολου ποιότητας αποτέλεσμα δεν θα ήθελα και ένα πενηνταρικάκι υλικά, αστάρι και καλά χρώματα διπλής???

Επίσης αυτό που λες ότι και κάποια άλλα περιφερειακά θα θέλουν βάψιμο, εξυπακούεται και ισχύει ακόμα και με μανό για τα νύχια να το βάψει το πλαίσιο. Δεν μπορώ να φανταστώ ανακατασκευή όπου το πλαίσιο θα θέλει βάψιμο και το υπόλοιπο θα είναι GG
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Παλαιό μέλος
    ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις!

Σαφως και θα γινουν πολλα και διαφορα οπως περιφερειακα και βαφες σε αλλα κομματια ,
    απλα ο σκελετος ειναι ζωτικης σημασιας και τα τριψιματα - βαψιματα δεν γινονται μονο για λογους αισθητικης.

By the way εχω βρει εναν στην βουλιαγμενης που κανει τετοιες δουλειες η σελιδα του στο FB https://www.facebook.com/NiolakisBardakisOe/info

(οχι οτι εχω ιδεα απο μαστορες ... απο το google τον βρηκα)

Εχετε καποιον να μου προτεινετε εσεις. Μενω Αθηνα.

ΥΓ

Julius μωρη κωλωγρια ακομα εδω εισαι? κανας αλλος δεινοσαυρος τριγυρναει ακομα εδω?

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    H ηλεκτροστατική βαφή είναι πολύ πιο ανθεκτική αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος.
    Επίσης μια και αναφέρθηκε, το φινίρισμα ειναι τελείως διαφορετικό και η ηλεκτροστατική κάνει μπαμ απο μακριά.
    Αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει καποιον που θελει να το κάνει cafe, αλλά σε ενα τελείως original μηχανάκι δεν ειναι και το καλύτερο απο άποψης originality.

Αν πας για αμμοβολή/ηλεκτροστατική προσοχή να γινει καλό μασκάρισμα, αλλιώς θα φας πακέτο μετα με τα σπειρώματα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος
    Σοβαρα τωρα ειδα και καποιος αλλος το ελεγε για τα σπειρωματα....

Υπαρχουν επαγγελματιες εκει εξω που πουλανε τετοια υπηρεσια και κανουν τετοια παιδαριωδη λαθη πρωταρηδων?

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Σοβαρα τωρα ειδα και καποιος αλλος το ελεγε για τα σπειρωματα....

Υπαρχουν επαγγελματιες εκει εξω που πουλανε τετοια υπηρεσια και κανουν τετοια παιδαριωδη λαθη πρωταρηδων?

ουουυουουουου!!!!

(παθών )
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Λοιπον παιδες. Ο τυπος που βρηκα και ανεφερα πιο πανω (δεν θελω να κανω διαφημιση)αλλα μου ειπε τα εξης.

Αναλαμβανει ολοκληρους σκελετους οχι μονο μικροπραγματα...

η ειδηκοτητα του ειναι η ηλεκτροστατικη βαφη και εκ των υστερων εβαλε αμμοβολη προκειμενου να καλυψει ολη την γκαμα των πελατων.

και τιμη 160 ευρω για αμμοβολη, ηλεκτροστατικο βαψιμο (σκελετου , ψαλιδι , σταντ) και 2 χερια primer ψευδαργυρου.

τα 160 παιζουν αναλογα με το χρωμα που θα επιλεξω αλλα μικρες διακιμανσεις.

Νομιζω με το οτι εχω ακουσει μεχρι στιγμης ειναι More than good.

Super Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sapila racing Προβολή μηνύματος
    H ηλεκτροστατική βαφή είναι πολύ πιο ανθεκτική αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι μονόδρομος.
    Επίσης μια και αναφέρθηκε, το φινίρισμα ειναι τελείως διαφορετικό και η ηλεκτροστατική κάνει μπαμ απο μακριά.
    Αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει καποιον που θελει να το κάνει cafe, αλλά σε ενα τελείως original μηχανάκι δεν ειναι και το καλύτερο απο άποψης originality.

Αν πας για αμμοβολή/ηλεκτροστατική προσοχή να γινει καλό μασκάρισμα, αλλιώς θα φας πακέτο μετα με τα σπειρώματα.
    Έχεις δίκαιο, υπερβολικό το μονόδρομος.

Λοιπον παιδες. Ο τυπος που βρηκα και ανεφερα πιο πανω (δεν θελω να κανω διαφημιση)αλλα μου ειπε τα εξης.

Αναλαμβανει ολοκληρους σκελετους οχι μονο μικροπραγματα...

η ειδηκοτητα του ειναι η ηλεκτροστατικη βαφη και εκ των υστερων εβαλε αμμοβολη προκειμενου να καλυψει ολη την γκαμα των πελατων.

και τιμη 160 ευρω για αμμοβολη, ηλεκτροστατικο βαψιμο (σκελετου , ψαλιδι , σταντ) και 2 χερια primer ψευδαργυρου.

τα 160 παιζουν αναλογα με το χρωμα που θα επιλεξω αλλα μικρες διακιμανσεις.

Νομιζω με το οτι εχω ακουσει μεχρι στιγμης ειναι More than good.

Theo, όταν με το καλό τα πάρεις ρίξε ένα update εάν είσαι ευχαριστημένος (στο εύχομαι) με το αποτέλεσμα.
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Banned
    H τιμη ειναι πολυ καλη....

Ριξε update οταν το παραλαβεις.

akouse me prosektika

8a kani amovoli ialovoli oti voli 8elis

ke afou exis to sidero ka8aro 8a pas kapou pou exoun amerikanikes mpogies aftokinitou ego vrika argyroupoli as poume den exoun oloi

ke 8a paris epoksiki mpogia trion stixion

exi peripou 12 euro to kilo me ola ta sistatika osos ke an sou fenete periergo

8a tin perasis xoris primer ke mpourdes kat ef8ian sto sidero

ke 8a isixasis gia mia zoi

afti i mpogia den fevgi oute me kalemi apo to sidero

i malakies me tis ilektrostatikes ine oti ama xtipisi kamia petra epano petai flida to xroma spai ke ine ke akrivi

8a plirosis mono amovoli ke ta 12 euro

aftin tin mpogia den tin kseroun poli

i perisoteri lene afta pou kseroun

ama 8es akoume
    afrotwin
    egkegramenos apo 9/12/2003

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ego_o_idios Προβολή μηνύματος
    akouse me prosektika

8a kani amovoli ialovoli oti voli 8elis

ke afou exis to sidero ka8aro 8a pas kapou pou exoun amerikanikes mpogies aftokinitou ego vrika argyroupoli as poume den exoun oloi

ke 8a paris epoksiki mpogia trion stixion

exi peripou 12 euro to kilo me ola ta sistatika osos ke an sou fenete periergo

8a tin perasis xoris primer ke mpourdes kat ef8ian sto sidero

ke 8a isixasis gia mia zoi

afti i mpogia den fevgi oute me kalemi apo to sidero

i malakies me tis ilektrostatikes ine oti ama xtipisi kamia petra epano petai flida to xroma spai ke ine ke akrivi

8a plirosis mono amovoli ke ta 12 euro

aftin tin mpogia den tin kseroun poli

i perisoteri lene afta pou kseroun

ama 8es akoume
    αδερφε δεν ειμαι βαφεας... οπωτε καποιος θα πληρωθει μεροκαματο. αρα τα λεφτα ειναι τα ιδια.

Και το γεγονος οτι θελω να κανω ηλεκτροστατικη ειναι και για λογους προσωπικης αισθητικης.

Παντως καλο ειναι να ξερουμε το μαγαζι και τις μαρκες απο τα χρωματα. θα χρειαστουν αυριο μεθαυριο οχι μονο για την μηχανη.

Super Moderator
    Δώσε περισσότερες πληροφορίες για την διαστημική μπογιά ρε μπούκλα

απο που την πήρες? τι μάρκα είναι? κλπ
    F**k Isaac Newton

Διάβασε εδώ

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/02/2016, 13:02
  2. Να πάρω μηχανή και αν ναι ποιά?
    από anathema13 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 09/06/2010, 11:07
  3. ποια ειναι η καλύτερη αλυσίδα για το Ζ μου?
    από idi στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 25/10/2006, 15:08
  4. Τελικά τα κράνη ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ??? και αν ναι ποια?
    από Tropeas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 07/10/2005, 08:58
  5. Ποια ειναι η καλυτερη βελτιωση που μπορει να κανει κανεις Α.Turbo Β.Compressor C.Nos?
    από pavlaras1 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2005, 11:52

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF