Καπου καποτε...
- Α, παει γερασε ο Rossi.
- ...
- Δεν λεω, καλος οδηγος αλλα πλεον περασε η ακμη του. Δεν εχει πλεον αντοχες. Που να ανταγωνιστει τους πιτσιρικαδες...
- Δικιο ενδεχομενος εχεις, αλλα αυτο που λες ειναι πολυ απαισιοδοξο αν το σκευτεις...
- Μα ο Rossi ειναι 35 χρονων πια...
- Δεν λεω για τον rossi, αλλα για τους εαυτους μας.
- ε?
- Περασανε τα χρονια τις ακμης μας φιλε, τωρα εχουμε μια σταθερη φθινουσα πορεια προς τον θανατο.
- Ελα τωρα που θα μου πεις οτι απο τα 30 μου θα πρεπει να κλεισω θεση στο γηροκομειο. Νεος ανθρωπος ειμαι ακομα με ολη την ζωη μποροστα μου.
- Να αλλα η πορεια ειναι ανεπιστρεπτα φθινουσα.. Μεχρι τα 25-28 φτανεις στην ακμη σου και μετα αναγκαστικα ερχετε η παρακμη.
- Δεν λεει τιποτα αυτο ρε συ. Να ας πουμε αν χασω μερικα κιλακια και αρχισω γυμναστηριο με διατροφη, σε κανα χρονο θα ειμαι σε καλυτερη κατασταση απο οτι υπηρξα στα 20 μου. Αρα ακμαιος.
- Καλα θα κανεις (αν το κανεις, που δεν το βλεπω γιατι ολο διπλα πιτογυρα εισαι) αλλα εχεις αδικο.
Οσο και να κοπιασει ο rossi 20 χρονων δεν ξαναγινεται. Ετσι και εσυ μπορει να φτασεις την ακμη σου στα 35 σου αλλα την φυσικη κατασταση που θα μπορουσες να ειχες στα 20 σου δεν θα την φτασεις πωτε. Αλλα ακομα και ετσι μετα την ακμη ερχετε η παρακμη. Απλα ανεβαλες το αναποφεκτο.
- Ρε παπαρα πας να με βγαλεις κολογερο στα 32 μου; Και εσυ τοσο εισαι.
- Προσπαθω να σε γλιτωσω απο την κριση μεσης ηλικιας.
- ε;
- Καποια στιγμη οι "διαρκος ακμαιοι" συνειδητοποιουν οτι τελικα οτι και αν κανουν δεν ειναι πια και τοσο ακμαιοι και οτι πλεον τα πρωτα "-ιντα" ειναι προ των πυλων. Και μετα τα πρωτα "-ιντα" ερχονται τα σαραντα.
-Ποια σαραντα;
- Τα "καλα σαραντα" φιλε και σε πιανει πανικος. Και αμα εχεις λεφτα χωριζεις την γυναικα και περνεις porsche καμπριο για να περνει αερα η φαλακρα και να γουσταρει το 20 χρονο γκομενακι (που ειναι στην ακμη του) που θα στα ξεκοκαλισει.
-Και αμα δεν εχεις λεφτα;
- Το ριχνεις στο αλκολ ή προσπαθεις να "χωρεσεις" στα μερη που συχναζουν τα 20χρονα...
- ...
- ...
- Πρεπει να ξαναπαρει ο rossi παγκοσμιο, γιατι λεφτα για porsche δεν εχω...