Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 81

Θέμα: Ασυνεπής ενοικιαστής... τι κάνουμε?

Ασυνεπής ενοικιαστής... τι κάνουμε?

Έχουμε ανανεώσει συμβόλαιο με τον ενοικιαστή, όμως κατόπιν αυτού μας πήγε 6 μήνες πίσω στα ενοίκια, τουτ' έστιν έχει να πληρώσει από τον Φλεβάρη και φεύγει και ο Αύγουστος... Κάποιοι άνθρωποι αντιλαμβανονται την καλοσύνη ως αδυναμία ή χαζομάρα...
    Πρωτίστως θέλω να πάρω τα λεφτά και όχι να τον διώξω. Αν αυτό συνοδευτεί όμως και με το να φύγει δεν με πειράζει πια. Για πείτε τί κάνω...?
    θέλει δικηγόρο το θέμα ή μπορώ να το χειριστώ μόνος μου....?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Αν δεν είσαι τραμπούκος
    τότε φρόντισε να φύγει το συντομότερο.
    ΜΕΤΑ κάνε ότι θες για τα λεφτά.
    (αν δεν έχει τίποτα όμως δεν θα τα πάρεις)
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    Αν δεν είσαι τραμπούκος
    τότε φρόντισε να φύγει το συντομότερο.
    ΜΕΤΑ κάνε ότι θες για τα λεφτά.
    (αν δεν έχει τίποτα όμως δεν θα τα πάρεις)
    σπάστα και ξαναρίξτα....

τραμπούκος δεν είμαι, τα λεφτά όμως τα χρειάζομαι.

Banned
    Ρωτα κανένα δικηγόρο
    Η πάνε στο τοπικό Α/Τ να του κάνουν συστάσεις

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Ο ενοικιαστής υπαρχει ή ειναι "μαγικη εικόνα" ..???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Ρωτα κανένα δικηγόρο
    Η πάνε στο τοπικό Α/Τ να του κάνουν συστάσεις
    Ρε Δημήτρη, Δικηγόρο ναι, τι δουλειά έχουν όμως οι αστυνομικοί να κάνουν τέτοιου είδους συστάσεις;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Ρε Δημήτρη, Δικηγόρο ναι, τι δουλειά έχουν όμως οι αστυνομικοί να κάνουν τέτοιου είδους συστάσεις;
    Παει στην περίπτωση "καταγεγραμμενο περιστατικό"...

(αν και καλυτερα μετραει το εξώδικο..)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος

(αν και καλυτερα μετραει το εξώδικο..)
    εξώδικο 140.... (αν δεν κάνω λάθος)
    Α.Τ τσάμπα

Εγώ λέω πάνε μίλατε του και πες του ευγενικά ότι θες τα λεφτά.
    Ρώτησε τον πότε και δώστου να καταλάβει ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα.
    Αν δε σε πληρώσει εκείνη την ημέρα ζήτα του να φύγει ν αδειάσει το σπίτι.
    Δύσκολα θα κατα΄φερεις να του πάρεις λεφτά με δικηγόρους
    και ακόμα πιο δύσκολα θα καταφέρεις να τον βγάλεις με έξωση.
    (μπορεί να σου πάρει και 2 χρόνια)

Σόρι για τα κακά νέα.
    ανανήψαντας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MAIK72
    Νομικά θα το κυνήγαγα εαν ήταν πολλά τα λεφτά.Πίεσέ τον μήπως σηκωθεί και φύγει τουλάχιστον.
    Δυσάρεστες καταστάσεις πάντως

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    εξώδικο 140.... (αν δεν κάνω λάθος)
    Α.Τ τσάμπα
    Ουδέν αληθεστερον τούτου αλλα αν προκειται να κινηθεί νομικά το εξώδικο έιναι η πρωτη ενδεδειγμενη κίνηση (από την οποία μετρανε οι ημερομηνίες όχλησης κ.λ.π. κ.λ.π. γμτ τον αστικό σας κωδικα μεσα..)

Banned
    Όταν υπάρχουν διαφορές μεταξύ πολιτών
    Πολλές φορές ο ένας εκ των δύο πηγαίνει στην αστυνομία για επίλυση των διαφορών τους
    Εκεί ο αξ/υπ που είναι ανακριτικος-σχολης- και κατέχει τα δικονομικα ,γίνεται καταγγελία και καλούν σε απολογία συζήτηση, στην ουσία αναλύουν τις εκδοχές, δηλαδή, δεν φάνηκες συνεπής κλπ, έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης να σε κάνει καταγγελία, να κινηθεί δικαστικά κλπ, να σε κάνει έξωση
    Αν ο εγκαλων συνετιστει τότε οκ
    Αν όχι τότε μάλλον μόνο δικαστικά ,αν και θα ήμουν τής γνώμης για απευθείας διάλογο

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stam2 Προβολή μηνύματος
    Ασυνεπής ενοικιαστής... τι κάνουμε?
    goyglαρουμε στην φθηνοτερη για πληροφοριες σε ενα σχετικο σαιτ.....

Πηγαινουμε σε εναν δικηγορο στην ακριβοτερη και ακολουθουμε την αλυσιδα ενεργειων κατα τον νομο......!!

non serviam Το avatar του/της kachius
    Μίλα με δικηγόρο.
    Αφού χρωστάει ενοίκια και μάλιστα πολλά, δεν κάνεις έξωση (δηλαδή αγώγες δικαστήρια κτλ που παίρνουν μήνες/χρόνια και χρήμα).
    Πας (μέσο δικηγόρου πάντα) σε δικαστή και βγάζει διαταγή απόδοσης μισθίου, και μαζί διαταγή πληρωμής.
    Πρέπει να προηγηθεί ένα εξώδικο με 15 μέρες προθεσμία προτού βγει η διαταγή απόδοσης.
    Η διαταγή απόδοσης πρέπει να εκτελεστεί σε 20 μέρες (ή 15; ) και αν δεν έχει πληρώσει μέχρι τότε γίνεται κατάσχεση (πακέτο από όλες τις απόψεις και για όλους, αλλά αν έχει λεφτά αλλά είναι "δύστροπος" ενδεχομένως θα πληρώσει).
    Αυτό που πρέπει να δεις είναι αν όντως δεν έχει $$ και όχι ότι "απλά" δεν σου δίνει.
    Όταν του επιδοθεί η διαταγή απόδοσης, έχει ένα χρονικό διάστημα (10-15 μέρες) να κάνει ένσταση στον δικαστή, και εκεί το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αποδείξει αδυναμία, οπότε και η διαταγή αναστέλεται.
    Περισσότερες λεπτομέρειες δε μπορώ να σου δώσω, καθώς δεν είμαι του χώρου, αλλά έχω ανάλογο πρόβλημα.
    Σε κάθε περίπτωση, μίλα με δικηγόρο.

SHOOTER, στην αστυνομία είχα πάει και εγώ (για τον ίδιο, αλλά για άλλο λόγο, για απειλές/βρισιες κτλ) και με παρέπεμψαν στον εισαγγελέα ακροάσεων για εισαγγελική παραγγελλία.
    Από μόνοι τους δηλαδή, δεν "αναλάμβαναν" να κάνουν συστάσεις χωρίς την εισ.παραγγελία. (έτσι και έκανα, και θα πάω την άλλη βδομάδα να μάθω αν εκτελέστηκε)
    Από τον πατέρα μου πάντως, ξέρω ότι θα έπρεπε να καταγράψουν τα παράπονά μου στο βιβλίο συμβάντων και να καλέσουν για συστάσεις ακόμα και χωρίς την παραγγελία αλλά η 2η έχει "ισχύ" σε περίπτωση που μετά κινηθείς νομικά (με την ένοια ότι προσπάθησες να τα βρεις εξωδικαστικά, όχι κάτι άλλο).
    Όπως με όλες τις υπηρεσίες (ειδικά τις δημόσιες, αλλά όχι μόνο), πρέπει να τύχεις σε άνθρωπο που να μη βαριέται να κάνει τη δουλειά του.
    Ξέρω από βέσπα!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kachius Προβολή μηνύματος
    Μίλα με δικηγόρο.
    Αφού χρωστάει ενοίκια και μάλιστα πολλά, δεν κάνεις έξωση (δηλαδή αγώγες δικαστήρια κτλ που παίρνουν μήνες/χρόνια και χρήμα).
    Πας (μέσο δικηγόρου πάντα) σε δικαστή και βγάζει διαταγή απόδοσης μισθίου, και μαζί διαταγή πληρωμής.
    Πρέπει να προηγηθεί ένα εξώδικο με 15 μέρες προθεσμία προτού βγει η διαταγή απόδοσης.
    Η διαταγή απόδοσης πρέπει να εκτελεστεί σε 20 μέρες (ή 15; ) και αν δεν έχει πληρώσει μέχρι τότε γίνεται κατάσχεση (πακέτο από όλες τις απόψεις και για όλους, αλλά αν έχει λεφτά αλλά είναι "δύστροπος" ενδεχομένως θα πληρώσει).
    Αυτό που πρέπει να δεις είναι αν όντως δεν έχει $$ και όχι ότι "απλά" δεν σου δίνει.
    Όταν του επιδοθεί η διαταγή απόδοσης, έχει ένα χρονικό διάστημα (10-15 μέρες) να κάνει ένσταση στον δικαστή, και εκεί το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να αποδείξει αδυναμία, οπότε και η διαταγή αναστέλεται.
    Περισσότερες λεπτομέρειες δε μπορώ να σου δώσω, καθώς δεν είμαι του χώρου, αλλά έχω ανάλογο πρόβλημα.
    Σε κάθε περίπτωση, μίλα με δικηγόρο.

SHOOTER, στην αστυνομία είχα πάει και εγώ (για τον ίδιο, αλλά για άλλο λόγο, για απειλές/βρισιες κτλ) και με παρέπεμψαν στον εισαγγελέα ακροάσεων για εισαγγελική παραγγελλία.
    Από μόνοι τους δηλαδή, δεν "αναλάμβαναν" να κάνουν συστάσεις χωρίς την εισ.παραγγελία. (έτσι και έκανα, και θα πάω την άλλη βδομάδα να μάθω αν εκτελέστηκε)
    Από τον πατέρα μου πάντως, ξέρω ότι θα έπρεπε να καταγράψουν τα παράπονά μου στο βιβλίο συμβάντων και να καλέσουν για συστάσεις ακόμα και χωρίς την παραγγελία αλλά η 2η έχει "ισχύ" σε περίπτωση που μετά κινηθείς νομικά (με την ένοια ότι προσπάθησες να τα βρεις εξωδικαστικά, όχι κάτι άλλο).
    Όπως με όλες τις υπηρεσίες (ειδικά τις δημόσιες, αλλά όχι μόνο), πρέπει να τύχεις σε άνθρωπο που να μη βαριέται να κάνει τη δουλειά του.
    αυτή η απάντηση μαζί με ένα πμ με καλύπτει...

Αν κάποιος θέλει να συμπληρώσει επιπλέον κάτι σχετικό, και updated ως πληροφορία, παρακαλώ ας το κάνει.
    Σας ευχαριστώ όλους.

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Επειδή έχω φάει 4 εξώσεις μιας και δεν έφταιγα που δεν πλήρωνα αλλά ο μαλάκας που με κρατούσε στην δουλειά του για 1 μήνα και με έδιωχνε -λόγο περικοπής προσωπικού- θα σου πω κατι και αμα θέλεις κάντο.

Φρόντισε να μάθεις αν έχει κάποια δουλειά, αν έχει εισόδημα, όχι τι θα σου πεί εκείνος αλλά τι ισχύει πραγματικά.
    Αν όντως υπάρχει πρόβλημα κάντου μια πρόταση να σου δίνει κάθε βδομάδα ενα ποσό (ότι μπορεί) ώστε να σβήνει το χρέος και να πληρώνει απλά ότι ρεύμα καίει, ότι νερό χαλάει κλπ.
    Αν σε παίρνει ρίχτου και το ενοίκιο. Γενικά με το θέμα ενοικίου υπάρχει "ταρίφα".
    Για να τον βγάλεις έξω -νόμιμα- θα πληρώσεις περισσότερα απο ότι έχεις να λάβεις πίστεψέ με.
    Άμα δεις τα εξώδικα είναι φασόν, όλα λένε ασυνέπεια και όχι αδυναμία και αυτό για να γίνεται μπαμ μπαμ η έξωση.
    Και πάλι στον δικηγόρο βασίζεται, άμα έχει εκείνος καλό δικηγόρο τότε στο γυρνάει και μένει μέσα 1 και 2 χρόνια ακόμα χωρίς να πληρώνει με απόφαση δικαστηρίου λόγο αδυναμίας.
    Ξέρω οτι ακούγονται χαζομάρες όλα αυτά και θες τα λεφτά σου και σε δικαιολογώ αλλά προσωπικά αυτά θα έκανα εγώ αν ήμουν στην θέση σου.

Αν όμως σε κοροιδεύει και δεν πληρώνει απο άποψη (υπάρχουν και αυτοί εκμεταλευόμενοι την κατάσταση), τότε πράξε τα δέοντα.
    Αν θες να σε βοηθήσω σε κάτι, σαν φιλική γνώμη στείλε μου πμ να τα πούμε.

Σελίδα 1 από 6 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Από ακτίνες τι κάνουμε ?
    από motaba στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 22/03/2007, 11:52
  2. Μικρό "σκίσιμο" στα πλαινά του ελαστικού. Τί κάνουμε ;
    από Bil στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2006, 14:55
  3. Στα 6.000χλμ τι κανουμε?
    από Zbandit750 στο forum Kawasaki Z series