κάπνισμα πριν το ψήσιμο....
Δεν ήξερα οτι το γκοτζίλα που είχαμε στο στρατό το κάνουμε και στα κάρβουνα
Λογικα, αμα δεν ειναι πολυ πυρωμενα τα καρβουνα γινονται σιγα σιγα και πιο "καπνιστες".
Θα ειχε περισσοτερο λογικη αν εκλεινε απο μπροστα ο φουρνος. Τωρα ετσι δεν ξερω τι μπορει να βγει σαν αποτελεσμα. Σιγουρα θα καει το κοκκαλο που παταει στη σχαρα και λογικα οι μπροστα δεν θα γινουν σαν τις πισω.
καλυτερα να τα περνουσε σουβλα τα κοματια οπως ητανε.
Καλη χωνεψη!![]()
MADE IN JAPAN 日本製
Δεν ξέρω ένας φίλος από ΤΔΜ Ιτάλια το πόσταρε κι εγώ αρχίζω δίαιτα...
![]()
ανανήψαντας
Ε, τι να πω? Οι μπριζόλες είναι θεόχοντρες, κάνουν μόνο για κάρβουνο. Πριν λοιπόν τις ψήσεις κανονικά, τις βάζεις με το κόκκαλο κάτω όπως έχει κάνει ο φίλος σου, για να κόβει την κάψα αλλά και να γίνει καλύτερα το μέρος που είναι κοντά στο κόκκαλο, και βάζεις και ξερό θυμάρι ή δεντρολίβανο, ότι γουστάρεις, και καπνίζονται...
Βέβαια μετά από λίγο που θα έχουν αρχίσει να ιδρώνουν και να στάζουν σαν τα χοιρινά στους διαδρόμους των γυμναστηρίων, θέλουν ξάπλωμα, και αλλαγή φωτιας, για κανονικό ψήσιμο... Οι συγκεκριμένες δεν μπορούν να ψηθούν σωστά αν περιμένεις να γίνουν μόνο με κάπνισμα... Για κάπνισμα μόνο θέλεις πιο λεπτές...
Όμως με αυτόν εδώ τον τρόπο οι συγκεκριμένες αν και χοντρές θα γίνουν λουκούμι συριανό...
Έχει κανείς υπ όψιν τού τις ρωμαϊκές σούβλες?
Στην αρχή παίρνεις μία κότα, την βάζεις μέσα σε μία γαλοπούλα, την οποία βάζεις μέσα σε κατσικάκι, το οποίο βάζεις μέσα σε αρνί, το οποίο βάζεις μέσα σε μοσχάρι
Περνάς την σούβλα και ψηνοντας το εξωτερικό καπνίζεται και ψήνεται το εσωτερικό
Έτσι τρως απ όλα
Ναι ρε γμτ
Και μάλιστα το ορτυκι γεμιστό με κάστανα
Πέραν τής πλάκας το είχα διάβασει σε ένα βιβλίο κάποτε και μού έμεινε
Μετά από μεγάλη μάχη, έτσι τραπεζονοντουσαν οι Ρωμαίοι
Μέσα σόλα αυτός ο Σνάιπερ .
Το κρέας κάνει από χλμ μακρυά Μμμμμμμμμμμμμμ.. Καραμοσχαρίσιο και κιαλοσιτεμένο .
Ως γνωστό το μοσχάρι τρώγεται από ελάχιστα ψημένο , μέχρι καλοψημένο , ανάλογα με την γαστρημαργική επιθυμία του καθενός .
Μία τεχνική για να κρατήσει τα ζουμιά του και να γίνει τρυφερό και μαλακό , είναι να περαστεί από όλες τις μεριες , ώστε να θωρακιστεί .
Σε καμία περίπτωση δεν καπνίζεται έτσι ..... Απλά ψήνεται από μερακλήδες , όπως ακριβώς πρέπει για το συγκεκτημένο κομάτι κρέατος .
...Πολλοί τυχεροί όσοι συνέφαγαν !!
Και μια πρόσφατη δική μου
![]()