Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 28

Θέμα: Aγορά Μτχ/ης μοτό απο έκθεση,δόσεις-εξοδα κλπ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της CustomBoy

Aγορά Μτχ/ης μοτό απο έκθεση,δόσεις-εξοδα κλπ

Καλησπέρα στην παρεα...

λόγω του οτι ειμαι στην αναζήτηση το τελευταίο διάστημα για κάτι οικονομικό ,για να μπορώ να μετακινουμαι στη σχολή μου και γενικώς,βλέπω γενικώς αγγελίες,αλλα τελευταία κατέληξα κάπου οπου τα λεφτα ειναι λίγα και το μηχάνημα τα αξιζει (το ειδα-καβαλησα και απο κοντα) μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες...

Η αγορά αφορά μηχανη απο γνωστή εκθεση στην καλλιθέα οπου ειχαμε την εξης κουβεντα

Μηχανη-> τιμη αγγελίας στο car.gr 550ε

Παω απο κοντα,βλέπω τη μηχανη,μιλαω με τον ανθρωπο εκει μου λεει ''η μηχανη ειναι στα 500ε''

μιλήσαμε για διακανονισμό με δόσεις μου εξηγησε τι χρειάζεται,τον ευχαρίστησα,φευγει, Δεν περνάει 1 λεπτο ξαναβγαινει λέγοντας μου το εξης

''ξεχασα πως δεν γινεται διακανονισμός,γιατι η τράπεζα δικαιολογεί μοτο με αδεια μετα το 2000 μονο''

τρώω το πρωτο χαστουκι+ξενερωμα...

επανέρχομαι και με τον πατέρα μου να την ελέγξουμε παρέα την επομενη μερα,και ειμαστε στα χαρτιά μπας και το προχωρήσουμε...
    ο πωλητής εχει μια μηχανη,αγορασμένη (προφανώς) απο αλλον ιδιώτη,με τιμη στα 500ε και μας λέει το εξης...500ε + 100 τα εξοδα μεταβίβασης, 600συνολο!!!!

''γιατι τόσο πολυ?"

"γιατι μας υποχρεώνουν να μεταβιβασουμε απο τον πωλητη πρώτα σε εμάς,και μετα σε εσάς"

εν τέλει ξενέρωσα παρα πολύ και έφυγα,και προσπαθώ να δώ πως και τι μπορεί να γίνει...ήξερα οτι οι μεταβιβάσεις μοτο κυμαινονται στα 40ευρω μεχρι 400κυβικά...

Eίμαι τόσο λάθος ή προσπαθουν να με πιάσουν κορόιδο?

Το μηχανάκι το θέλω,αλλα επειδή κολλάω στα λεφτα,δεν ξερω τι μπορώ να κάνω...κυρίως με σκότωσαν τα 100ευρω για τη μεταβίβαση...συμφωνα με αυτα π μ ειπε ο father,στην εκθεση πληρώνεις μονο απο αυτους σε σένα...

Για βοηθήστε μπας και βγέι ακρη...

Συνταξιούχος Το avatar του/της theofilos888
    Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από theofilos888 Προβολή μηνύματος
    Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;
    προσπαθω να καταλάβω,μιας και δεν εχω την απαραίτητη εμπειρία, αν αυτα π μ λεει ισχυουν ή προσπαθεί απλα να μου πουλήσει και να ξεφορτωθεί τη μοτό...

σε μια τιμή 550 (Αναγραφόμενη του site) την οποία μου ''κατεβαζει'' στα 500 απο κοντα,μου κολλάει και αλλα 100 ως εξοδα μεταβίβασης...

αυτα δεν επρεπε να περιλαμβάνονται στην τελική τιμή της μοτο?..και εστω οτι δεν...ειναι όντως τόσα πολλά ??

αυτο με τον διακανονισμό ισχύει??

απλα προσπαθώ να κατανοήσω και να καταλήξω για αυτο ρώτησα εδω μεσα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CustomBoy Προβολή μηνύματος
    προσπαθω να καταλάβω,μιας και δεν εχω την απαραίτητη εμπειρία, αν αυτα π μ λεει ισχυουν ή προσπαθεί απλα να μου πουλήσει και να ξεφορτωθεί τη μοτό...

σε μια τιμή 550 (Αναγραφόμενη του site) την οποία μου ''κατεβαζει'' στα 500 απο κοντα,μου κολλάει και αλλα 100 ως εξοδα μεταβίβασης...

αυτα δεν επρεπε να περιλαμβάνονται στην τελική τιμή της μοτο?..και εστω οτι δεν...ειναι όντως τόσα πολλά ??

καλυτερα με 15€ παρε καρτα απεριοριστων αφου εισαι φοιτητης.

ειμαι 1000% σιγουρος πως δεν ξερεις τι κοστιζει η συντηρηση και χρηση ενος μοτο. Βρηκες ενα με 500€ και νομιζεις πως εκει τελειωσαν ολα (τα εξοδα).
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Banned
    Αν δεν ανέφερε ξεκάθαρα ότι στην τιμή περιλαμβάνονται έξοδα μεταβίβασης τότε όντως ανέβαινει τόσο
    Πιθανόν ο πρώην ιδιοκτήτης να την άφησε ως ανταλλαγή με εξουσιοδότηση στο κατάστημα
    Οπότε η άδεια είναι ακόμα στον προηγούμενο
    Το γιατί είναι αυξημένη τόσο η τιμή μάλλον η ο υπάλληλος θα τσιμπήσει μεροκαματακι
    Η είναι ταρίφα απ το αρμόδιο γραφείο πού συνεργάζεται η αντιπροσωπεία
    Διακανονισμό μόνο η εταιρεία που το έχει μπορεί να σού κάνει, μπορούν αν θέλουν να συμπεριλάβουν και τα έξοδα μεταβίβασης
    Μέσω γραμματίων συνήθως, αλλά το συνολικό κόστος θα ανέβει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CustomBoy Προβολή μηνύματος

παιχταρά μου αν κατάλαβα καλά η τιμή μετρητοίς είναι στα 500 σύν τα έξοδα μεταβίβασης που λογικά πρέπει να είναι ενα παράβολο κόστους 40 ευρώ (περίπου)

όλα τα άλλα (κτεο , τελη κυκλοφορίας ) βαροάινουν τον πωλητή ΕΚΤΟΣ και αν συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό

τώρα (αν κατάλαβα καλά) εσύ δεν πας να πάρεις την μηχανή μετρητοίς αλλά μέσω τράπεζας ... εκεί έχεις εκτός του παραβόλου μεταβίβασης και έξοδα φακέλου και εγγυητές και άλλα

ε λογικό δεν είναι να διαφέρει η τιμή σε αγορά μετρητοίς και σε αγορά με δόσεις ;;

dimzan

ειμαι 1000% σιγουρος πως δεν ξερεις τι κοστιζει η συντηρηση και χρηση ενος μοτο.
    Καταρχήν δε βρίσκω το λόγο να εκφράζεσαι ετσι Α) γιατι δεν με ξέρεις...ΚΑΙ Β) διοτι μίλησα για ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΜΟΤΟ...και Ό Χ Ι σε συντηρηση-οδηγηση-σερβις-χρηση....παμε παρακάτω...

SHOOTER045->
    Καταρχήν ευχαριστώ για την ολοκληρωμένη απαντηση..

στο διαταύτα ..

Αν δεν ανέφερε ξεκάθαρα ότι στην τιμή περιλαμβάνονται έξοδα μεταβίβασης τότε όντως ανέβαινει τόσο οχι δεν ανέφερε τίποτα
    Πιθανόν ο πρώην ιδιοκτήτης να την άφησε ως ανταλλαγή με εξουσιοδότηση στο κατάστημα δεν το γνωρίζω
    Οπότε η άδεια είναι ακόμα στον προηγούμενο πιθανότατα
    Το γιατί είναι αυξημένη τόσο η τιμή μάλλον η ο υπάλληλος θα τσιμπήσει μεροκαματακι για αυτό ειμαι απόλυτα σίγουρος..συνηθως ετσι γίνεται
    Η είναι ταρίφα απ το αρμόδιο γραφείο πού συνεργάζεται η αντιπροσωπεία
    Διακανονισμό μόνο η εταιρεία που το έχει μπορεί να σού κάνει, μπορούν αν θέλουν να συμπεριλάβουν και τα έξοδα μεταβίβασης
    Μέσω γραμματίων συνήθως, αλλά το συνολικό κόστος θα ανέβει δεν με απασχολεί να ανέβει και λιγο το κόστος,μιας κ εξαρχής πιστευα οτι θα την αγοράσω με δόσεις-γραμματα κλπ όμως ο ίδιος πωλητής της εκθεσης μου ανέφερε επακριβως ''η τραπεζα δικαιολογεί διακανονισμό για μοτο με αδεια μετα το 2000" ...επισης ρώτησα αν μπορεί ο ιδιος να κάνει κάτι με δόσεις κ η απάντηση ηταν αρνητική...

catmaster->
    παιχταρά μου αν κατάλαβα καλά η τιμή μετρητοίς είναι στα 500 σύν τα έξοδα μεταβίβασης που λογικά πρέπει να είναι ενα παράβολο κόστους 40 ευρώ (περίπου)

όλα τα άλλα (κτεο , τελη κυκλοφορίας ) βαροάινουν τον πωλητή ΕΚΤΟΣ και αν συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό η μηχανή ειναι περασμένη και κτέο,κ εχει και πληρωμένο σήμα..μακάρι να ηταν 40 οπως ήξερα και εγώ..αλλα αυτός μου ζητάει ΚΑΙ 500μετρητοις ΚΑΙ 100 μεταβίβαση

τώρα (αν κατάλαβα καλά) εσύ δεν πας να πάρεις την μηχανή μετρητοίς αλλά μέσω τράπεζας ... εκεί έχεις εκτός του παραβόλου μεταβίβασης και έξοδα φακέλου και εγγυητές και άλλα

ε λογικό δεν είναι να διαφέρει η τιμή σε αγορά μετρητοίς και σε αγορά με δόσεις ;; εγω ειχα σκοπό να την αγοράσω με δόσεις (ή μεσω πιστωτικής ή οπως τελος παντων γινεται) ..απο τη στιγμή που δεν γινεται,κοιταω πως μπορώ να την αγοράσω μετρητοίς αλλα και χωρίς να μου πιασει το ΚωΛ@ρ*%Κι ο πωλητης...το θέμα ειναι οτι...ειναι ΛΟΓΙΚΟ να διαφερει η τιμη σε αγορά μετρητοις και σε αγορά με δόσεις...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ δοσεις

ευχαριστώ όλους για τη βοηθεια

Το μπαμπούρι Το avatar του/της Bradipous
    Αν καταλαβα καλα προβληματιζεται για το αν ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει και τις 2 μεταβιβασεις, οποτε παει 40+40 ε και ενα 20αρακι για τον κοπο του 100.
    TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
    GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Για τόσο μικρό πόσο κάνε λίγο υπομονή, κόψε κάνα μήνα καφέδες ποτά και μάζεψε λίγα στην άκρη, ζήτα και από κάνα συγγενή να τσοντάρει με αντάλλαγμα κάνα μαστόρεμα και νάτα τα έξτρα που ψάχνεις. Πολύ ταλαιπωρία να μπλέξεις με δόσεις γραμμάτια τράπεζες και στο τέλος θα βγεις ζημιωμένος κιόλας.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bradipous Προβολή μηνύματος
    Αν καταλαβα καλα προβληματιζεται για το αν ειναι υποχρεωμενος να πληρωσει και τις 2 μεταβιβασεις, οποτε παει 40+40 ε και ενα 20αρακι για τον κοπο του 100.
    τα ίδια σκέφτηκα και εγω με το μυαλό μου...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    Για τόσο μικρό πόσο κάνε λίγο υπομονή, κόψε κάνα μήνα καφέδες ποτά και μάζεψε λίγα στην άκρη, ζήτα και από κάνα συγγενή να τσοντάρει με αντάλλαγμα κάνα μαστόρεμα και νάτα τα έξτρα που ψάχνεις. Πολύ ταλαιπωρία να μπλέξεις με δόσεις γραμμάτια τράπεζες και στο τέλος θα βγεις ζημιωμένος κιόλας.
    ζημιωμένος δε λές τίποτα...ειναι και μικρό το ποσό..υπομονή εχω ευτυχώς...απο καφέδες και ποτά ειναι ήδη κομμένα...

γεια μας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    ημουν οντως επιθετικος.

Αλλα, αν δεν εχεις 500€ στην ακρη καλυτερα μην παρεις μηχανη. Ενδεικτικα αναφερω οτι ενα καλο σερβις τα φτανει ανετα τα 500€ σε ενα μηχανακι που δεν εχει φρεσκα αναλλωσιμα. Δηλαδη λαστιχα (200+ €) αλυσιδα (100+ €) τακακια λαδαι φιλτρα μπουζι (βαλε οσα € θες εδω). Επισης ασφαλεια και τελη κυκλοφοριας παιζεις στα 200-500€ το χρονο αναλογως κυβικων,ηλικιας και καλυψεων ασφαλιστικης.

Οι βενζινες που καις τον χρονο ειανι κερασακι στην τουρτα.

Με 500€ δε νομιζω να υπαρχει αξιολογη μεταχειρισμενη μηχανη που να μη θελει αλλα τοσα σε σερβις για να κυκλοφορησει αξιοπρεπως και να μη φοβασαι να την κυκλοφορησεις. Απ οτι βλεπω το μηχανακι το θες για καθημερινο, αρα πρεπει να βρεις κατι αξιοπιστο. Όχι κατι που μπορει να σε αφησει ανα πασα στιγμη. Εκτος αν θες μηχανη για μια βολτα την κυριακη που δε σε απασχολει αν θα φτασεις στο προορισμο σου, απλα να νιωθεις λιγο τη χαρα του διτροχου.

Με 15€ το μηνα που κοτσιζει η καρτα απεριοριστων διαδρομων πας οπου θες με ασφαλεια με το αντιστοιχο τιμημα στο χρονο.

κρανος μπουφαν γαντια υπαρχουν?
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Banned
    Πιθανόν αυτό πού ειπε ο βραδυποδας
    Η Μοτο είναι στο κατάστημα με εξουσιοδότηση του προηγούμενου, άρα εσύ πιθανότατα να καρφωθείς τις δύο μεταβιβάσεις
    Αν και μάλλον είναι μεροκαματακι του υπαλλήλου λέω εγώ
    Κάνε αυτό πού είπε ο George μάζεψε τα φράγκα δωστα όλα μαζί και καθάρισες

Banned
    Τι μηχανάκι είναι?
    Εν μέρει ο dimzan έχει δίκιο
    Αν χρειάζεται αμέσως αναλώσιμα -λάστιχα - αλυσιδογραναζα σέρβις το κόστος θα εκτοξευθεί
    Εκτός και το βάλεις στην άκρη για οταν προσέχουν φράγκα για τα υπόλοιπα
    Το μπαντιτ το πήρα 350 αλλά ήθελε όλα τα παραπάνω
    Περπατούσε μεν αλλά....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    με 500 ευρω μηχανακι δεν προκειται να λυσεις κανενα προβλημα μετακινησης απλα θα πεταξεις τα λεφτα σου
    αν το ποσο αυτο για σενα ειναι το ανωτερο δυνατο καλυτερα δωστα προκαταβολη και παρε κατι καινουριο με δοσεις με σκοπο να ξερεις οτι για την επομενη διετια τουλαχιστον μεχρι να ληξει η εγγυηση θα εχεις μηχανακι με μονο εξοδο μια συγκεκριμενη δοση

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    ημουν οντως επιθετικος. δεν πειραζει ρε αδερφε

Αλλα, αν δεν εχεις 500€ στην ακρη καλυτερα μην παρεις μηχανη. Ενδεικτικα αναφερω οτι ενα καλο σερβις τα φτανει ανετα τα 500€ σε ενα μηχανακι που δεν εχει φρεσκα αναλλωσιμα. Δηλαδη λαστιχα (200+ €) αλυσιδα (100+ €) τακακια λαδαι φιλτρα μπουζι (βαλε οσα € θες εδω). Επισης ασφαλεια και τελη κυκλοφοριας παιζεις στα 200-500€ το χρονο αναλογως κυβικων,ηλικιας και καλυψεων ασφαλιστικης.

Οι βενζινες που καις τον χρονο ειανι κερασακι στην τουρτα.

Με 500€ δε νομιζω να υπαρχει αξιολογη μεταχειρισμενη μηχανη που να μη θελει αλλα τοσα σε σερβις για να κυκλοφορησει αξιοπρεπως και να μη φοβασαι να την κυκλοφορησεις. Απ οτι βλεπω το μηχανακι το θες για καθημερινο, αρα πρεπει να βρεις κατι αξιοπιστο. Όχι κατι που μπορει να σε αφησει ανα πασα στιγμη. Εκτος αν θες μηχανη για μια βολτα την κυριακη που δε σε απασχολει αν θα φτασεις στο προορισμο σου, απλα να νιωθεις λιγο τη χαρα του διτροχου.

Με 15€ το μηνα που κοτσιζει η καρτα απεριοριστων διαδρομων πας οπου θες με ασφαλεια με το αντιστοιχο τιμημα στο χρονο.

κρανος μπουφαν γαντια υπαρχουν?
    ναι εχω κράνος της shark(ellipse s900) ,μπουφαν γαντια colori εχω φροντίσει για αυτά ώς συνεπιβάτης σε άλλους

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Η Μοτο είναι στο κατάστημα με εξουσιοδότηση του προηγούμενου, άρα εσύ πιθανότατα να καρφωθείς τις δύο μεταβιβάσεις
    Αν και μάλλον είναι μεροκαματακι του υπαλλήλου λέω εγώ
    Κάνε αυτό πού είπε ο George μάζεψε τα φράγκα δωστα όλα μαζί και καθάρισες
    μαλλον ετσι με βλέπω με ολα μαζι τα φραγκα...σίγουρα θα τσεπώσει και ο μαγκας εκει ...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Τι μηχανάκι είναι?
    Εν μέρει ο dimzan έχει δίκιο
    Αν χρειάζεται αμέσως αναλώσιμα -λάστιχα - αλυσιδογραναζα σέρβις το κόστος θα εκτοξευθεί
    Εκτός και το βάλεις στην άκρη για οταν προσέχουν φράγκα για τα υπόλοιπα
    Το μπαντιτ το πήρα 350 αλλά ήθελε όλα τα παραπάνω
    Περπατούσε μεν αλλά....
    ελεγξα οτι περπατάει,και οτι αμεσα δεν χρειάζεται αναλώσιμα..για αυτο και το κάνω κουβέντα...το μηχανάκι δηλαδη ειναι σε θέση να αγοραστεί και να οδηγηθεί..εννοείται οτι λαμβάνω υπόψιν ασφάλιστρα-τελη-βενζινες κ.ο.κ κ.ο.κ

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Εισαγωγη μοτο απο ΕΕ
    από panosrs στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2009, 19:44
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2006, 00:23
  3. ΑΓΟΡΑ ΜΟΤΟ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ????
    από alex-varadero στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2006, 18:20