Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 110

Θέμα: Εκδρομή Γιάννενα - Πίνδο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos

Εκδρομή Γιάννενα - Πίνδο;

Μιας και δικαιουχος του "Κοινωνικου Τουρισμου"
    μιας και σας βλεπω να πηγαινετε ωραιες ημερησιες βολτες και ζηλευω
    μιας και ο καιρος ακομα ειναι καλος

σκεφτομουν μια καλη εξορμηση σε εναν ομορφο προορισμο.

Σε εναν προορισμο μακρια απο την Αθηνα, που θα χρειαστουν διανυκτερευσεις...

Σε αναζητηση παρεας λοιπον (μονος μου δε παω - εχω ξεπερασει το συνδρομο του μοναχικου καβαλαρη και βαριεμαι να γυρναω σα την αδικη καταρα ).

Ενας προορισμος που ειχα παει το 2010, μου αρεσε πολυ, και θελω να ξαναπαω, ειναι τα Γιαννενα. Με τη διαφορά οτι τοτε δεν ειχα βολταρει στην Πινδο... :shrugs:
    Επισης, την ιδεα για τα Γιαννενα, μου την ειχε ενισχυσει και ο spyrakos με μιά προταση που ειχε κανει παλαιοτερα.

Αυτο που εχω στο μυαλο μου ειναι 2 ή 3 διανυκτερευσεις. Ας δουμε τα σεναρια που παιζουν για

Α. απογευμα Παρασκευης + ΣΚ (2 διανυκτερευσεις)

Β. ολοκληρη Παρασκευη + ΣΚ ή ΣΚ + ολοκληρη Δευτερα (2 διανυκτερευσεις)

Γ. απογευμα Πεμπτης + ΠΣΚ ή απογευμα Παρασκευης + ΣΚΔ (3 διανυκτερευσεις)

---------------------

Α. Ξεκιναμε Παρασκευη απογευμα με προορισμο τα Γιαννενα απο τον πιο συντομο (χιλιομετρικα και χρονικα) δρομο. Αυτο https://www.google.gr/maps/dir/%CE%9...39.6650288!5i1 ή αυτο https://www.google.gr/maps/dir/%CE%9...6!2d39.6650288. Σαββατο βολτα στη Πινδο και Κυριακη επιστροφη απο μια πιο πλουσια διαδρομη απ αυτη που ηρθαμε.

Β. Μιας και θα ειμαστε ξεκουραστοι και θα εχουμε ολη τη μερα μπροστα μας, μπορουμε να κανουμε μια πλουσιοπαροχη και χιλιομετροβόρα διαδρομη οπως αυτη https://maps.google.com/maps?saddr=%...=2,4,6&t=m&z=8 . Δευτερη μερα βολτα στη Πινδο και τριτη μερα επιστροφη απο μια λιγοτερο πλουσια διαδρομη απ αυτη που ηρθαμε (ή και καθολου πλουσια ).

Γ. Ξεκιναμε την πρωτη μερα το απογευμα με προορισμο τα Γιαννενα απο τον πιο συντομο (χιλιομετρικα και χρονικα) δρομο (για χάρτη βλεπε Α σεναριο). Δευτερη και τριτη μερα βολτα, και τέταρτη μερα επιστροφη.

Αυταααααααα

Διευκρινισεις :

- Δεν ειναι οτι σωνει και καλα θελω να παω Γιαννενα. Αναμφισβητητα για μενα ειναι ενας προορισμος που αξιζει, αλλα στην παρουσα φαση θελω να παω καπου μακρια (εκτος βεληνεκους μονοημερου), να γραψω χλμ. Ετσι λοιπον μπορει να παιξει και οποιοσδηποτε αλλος μακρινος και ομορφος προορισμος που ενδεχομενως προταθει (αρκει εκει που θα παμε να εχει συμβεβλημενα ξενοδοχεια με τον κοινωνικο τουρισμο).

- Προσωπικα εχω τη δυνατοτητα να κανω αυτη την εκδρομη και καθημερινες πχ Δευτερα πρωι με Πεμπτη βραδυ.

Συμμετοχες :

ωπα παιδια μη σμπρωχνεστε

Τελευταία τροποποίηση από gior-gos; 12/10/2014 στις 23:31.

πολυμηχανο μελος Το avatar του/της motomaniac
    ενδιαφερων. για ποτε λες? θα εισαι μονος η δικαβαλος?

Παλαιό μέλος
    Ως συμβουλή, διάλεξε να πας από Λαμία, μου κάνει απείρως καλύτερο/γρηγορότερο/ασφαλέστερο δρόμο.
    Εάν κατέβεις από Πάτρα θα βρεις μόνο 70-80 χιλιόμετρα καλό δρόμο μέχρι τα Γιάννενα (δεν σου βάζω το Αθήνα-Κόρινθος που είναι ok) με το χειρότερο κομμάτι να είναι στο αμφιλοχία - άρτα όταν δηλαδή ήδη θα έχεις γράψει πολλές ωρές στο δρόμο.

Επίσης το Καρπενήσι -θέρμο - ναύπακτος το θεωρώ βαρετό, δεν χώνεσαι από Καρπενήσι προς Άνω Χώρα ναυπακτίας καλύτερα?
    Τελευταία τροποποίηση από yianyian; 13/10/2014 στις 00:22.

Αυτό το συζητούσαμε στον καφέ χτες...

Και θα το ξανασυζητήσουμε
    Ένα ΠουΣουΚου μπορεί να βγει. Ίσως με αναχώρηση Πέμπτη απόγευμα. Το θέμα είναι ότι ο καιρός εκεί επάνω σύντομα δεν θα είναι για μηχανή...

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Φωτιές αναβεις Γιώργο...
    Ένας εσυ καθ πριν 15 χρόνια η Βανδή

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Αυτό το συζητούσαμε στον καφέ χτες...

Και θα το ξανασυζητήσουμε
    Ένα ΠουΣουΚου μπορεί να βγει. Ίσως με αναχώρηση Πέμπτη απόγευμα. Το θέμα είναι ότι ο καιρός εκεί επάνω σύντομα δεν θα είναι για μηχανή...
    Όντως
    Ρωτήστε τον pandvs πριν ξεκινήσετε
    Διαδρομές έχει πολλές εναλλακτικές,
    Π.χ από Λάρισα μέσω Τρικάλων, η από Σαρανταπόρο - μεσοβουνο- Πτολεμαΐδα, μέσω Φλώρινας ( παλιά εθνική )

Παλαιό μέλος
    Για τις επομενες 10-15 μερες ο καιρος θα ειναι σε γενικες γραμμες αρκετα καλος και ιδανικος για μοτοβολτα.Αν το κουρασετε πολυ καντε την για Κρητη.

Οσο για ΟΛΑ τα υπολοιπα υπαρχουν λυσεις.Να δω τι εχετε στο μυαλο σας και λεω (η μου λετε).

Για τις επόμενες 10-15 μέρες να βρούμε ένα 500ρικο (ζευγάρι) έτσι για πλάκα δεν είναι και το πιο εύκολο.

Παλαιό μέλος
    Για τις επόμενες 10-15 μέρες να βρούμε ένα 500ρικο (ζευγάρι) έτσι για πλάκα δεν είναι και το πιο εύκολο.
    Αυτο ειναι αλλο θεμα.Εγω για τον καιρο εβαλα το χρονικο περιθωριο.Τωρα δειτε ποσοι θα ειστε και μπορει να βρεθει και αλλη λυση.

Εμ βεβαια..... Αμα θελουμε πεντεξι σουβλες για να αρχισουμε.....

πουτσ@@@@@@@@@

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motomaniac Προβολή μηνύματος
    ενδιαφερων. για ποτε λες? θα εισαι μονος η δικαβαλος?
    Δημητρη η ημερομηνια θα εξαρτηθει απο τον καιρο. Για παραδειγμα, το ΣΚ που μας ερχεται, προβλεπεται καλος καιρος. Απο κει και περα, ο γενικος κανονας ειναι οτι οσο περνάν οι μερες χειμωνιαζει. Σε λιγες μερες αλλαζει και η ωρα (μικροτερη μερα). Νομιζω οτι οσο συντομοτερα γινει, αυξανονται οι πιθανοτητες για καλο καιρο.

Μονοκαβαλος θα ειμαι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gayros Προβολή μηνύματος
    Φωτιές αναβεις Γιώργο...
    Ένας εσυ καθ πριν 15 χρόνια η Βανδή

Ψησου Γιαννη
    Απο το να τρωμε καθε 5 λεπτα ενα κρουασανακι, προτεινω να χλαπακιασουμε μια κρουασαναρα με μπολικη σοκολατα να την ευχαριστηθουμε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yianyian Προβολή μηνύματος
    Ως συμβουλή, διάλεξε να πας από Λαμία, μου κάνει απείρως καλύτερο/γρηγορότερο/ασφαλέστερο δρόμο.
    Εάν κατέβεις από Πάτρα θα βρεις μόνο 70-80 χιλιόμετρα καλό δρόμο μέχρι τα Γιάννενα (δεν σου βάζω το Αθήνα-Κόρινθος που είναι ok) με το χειρότερο κομμάτι να είναι στο αμφιλοχία - άρτα όταν δηλαδή ήδη θα έχεις γράψει πολλές ωρές στο δρόμο.

Επίσης το Καρπενήσι -θέρμο - ναύπακτος το θεωρώ βαρετό, δεν χώνεσαι από Καρπενήσι προς Άνω Χώρα ναυπακτίας καλύτερα?
    Πάσα συμβουλη δεκτη
    Απο Λαμια σκεφτομουνα κι εγω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Για τις επομενες 10-15 μερες ο καιρος θα ειναι σε γενικες γραμμες αρκετα καλος και ιδανικος για μοτοβολτα.Αν το κουρασετε πολυ καντε την για Κρητη.

Οσο για ΟΛΑ τα υπολοιπα υπαρχουν λυσεις.Να δω τι εχετε στο μυαλο σας και λεω (η μου λετε).
    Παναγιωτη, αυτο που εχω στο μυαλο μου για τη μία ή τις δύο μερες που θα ειμαστε Γιαννενα, ειναι μια βολτα "μετριας δυσκολιας" στη Πινδο.
    Με τον ορο "μετρια δυσκολια" εννοω μια βολτα 200 - 300 χλμ max και οχι πανω απο μιση μερα (περιπου κανα 6ωρο max). Οι προτασεις σου θα ειναι πολυτιμες..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    Εμ βεβαια..... Αμα θελουμε πεντεξι σουβλες για να αρχισουμε.....

Να σε δω να πηγαίνεις Πίνδο και στο γκαζάδικο να έχεις φορτωμένο ψυγειάκι με ταπερ και παγοκύστες και ταμπελάκια "Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή" και τι άλλο.

Αν ξεκινήσεις να τα βάλεις κάτω, θες ένα κατοστάρικο μπεντζίνες μίνιμουμ και άλλα 'κατονείκοσι για διανυκτέρευση στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ήτοι, να τα περίπου τα μισά. Από εκεί και πέρα, εγώ ταπεράκια για τρεις μέρες από Αθήνα δεν θα κουβαλήσω, οπότε υπολογίζω ένα σαραντάρι το ζευγάρι σε φαγητό καθημερινά (υποθέτοντας ένα γεύμα αργά το μεσημέρι) και ένα δεκάρικο για καφέδες κλπ. Ήτοι άλλα διακόσια. Φτάσαμε κοντά τετρακοσιαπενήντα... Και επειδή σίγουρα όλο και κάτι παραπάνω θα γίνει, λέω πεντακόσια να είμαι σίγουρος. Και εννοείται ότι να ταξιδέψω μέχρι εκεί πάνω και να μην δοκιμάσω τις τοπικές σπεσιαλιτέ δεν παίζει. Όταν θα πάω εκδρομή, θα πάω για να την χαρώ όπως θέλω. Με πεντέξι σούβλες

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Ψησου;
    Ψημενος είμαι αλλά όπως κι ο γιάννης,πρέπει να τα βάλω κάτω να δω αν μου βγαίνουν.

Ανάλογη εκδρομή έκανα μόνος μου πέρσι τέλη Μαϊου.
    Κινήθηκα αυστηρά επαρχιακα χωρίς καθόλου εθνική.
    περιπτερο-θηβα-κωσταλεξη-δομοκο-καρδιτσα-τρικαλα-μετσοβο-γιαννενα.
    Επιστροφη αρτα-κηποι κρεμαστων-καρπενησι-σπερχειαδα-δομοκο-και ίσα κάτω μεχρι την ιπποκρατειο πολιτεία πισω από την πάρνηθα.
    Εφυγα σάββατο πρωί,και ήμουν Γιάννενα απόγευμα καθώς έκανα στάση για να συναντήσω φιλο στην Καρδίτσα.
    Επεστρεψα Δευτέρα απόγευμα επιεικώς κομμάτια.
    Η διαφορά με αυτό που προτείνεις είναι ότι δεν ξεκουράστηκα καθόλου ενδιάμεσα και μάλιστα το τελευταίο βράδυ τι ξενύχτησα.
    Αν άξιζε; με τα χίλια!
    Θυμάμαι μου φύγαν γύρω στα 120περίπου ευρώ σε βενζίνες,χωρίς ενδιάμεση εκδρομή στην Πίνδο.γύρω στα 1200χλμ νομίζω είχα γραψει.
    Διαμονήκαι φαγητό είχα φρι.
    Τα λέω για να δώσω μια εικόνα.
    Ο αμυρουκαης δεν πέφτει έξω στα νούμερα που αναφέρει.

Αν ξεκινήσεις να τα βάλεις κάτω, θες ένα κατοστάρικο μπεντζίνες μίνιμουμ και άλλα 'κατονείκοσι για διανυκτέρευση στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ήτοι, να τα περίπου τα μισά. Από εκεί και πέρα, εγώ ταπεράκια για τρεις μέρες από Αθήνα δεν θα κουβαλήσω, οπότε υπολογίζω ένα σαραντάρι το ζευγάρι σε φαγητό καθημερινά (υποθέτοντας ένα γεύμα αργά το μεσημέρι) και ένα δεκάρικο για καφέδες κλπ. Ήτοι άλλα διακόσια. Φτάσαμε κοντά τετρακοσιαπενήντα... Και επειδή σίγουρα όλο και κάτι παραπάνω θα γίνει, λέω πεντακόσια να είμαι σίγουρος.
    Γιαννη εγω τις βενζινες τις υπολογιζω πανω απο 100. 100 - 150. Στα 100 - 150 δεν εχω συμπεριλαβει διοδια. Διοδια ομως θα υπαρχουν..

Οσον αφορα τα ξενοδοχεια, εχω παρει ηδη καποια τηλεφωνα και παραθετω links και τιμες που μου ειπαν στο τηλεφωνο. Διαθεσιμοτητα υπαρχει μιας και τα Γιαννενα ειναι κυριως χειμερινος προορισμος αλλα ακομα χειμωνας δεν..

www.dovitelhotel.gr
    45€ για ενα ατομο (μονοκλινο) με πρωινο

www.hotel-exohi.gr
    35€ για ενα ατομο (μονοκλινο) με πρωινο - 30€ για ενα ατομο (μονοκλινο) χωρις πρωινο

www.sakisrooms.gr
    25€ για ενα ατομο (μονοκλινο) χωρις πρωινο

www.pavlourooms.gr
    55€ για ενα ατομο (μονοκλινο) για τρεις διανυκτερευσεις χωρις πρωινο

Τωρα για 2 ατομα (δικλινο) υπολογισε κατι παραπανω. Η φαση ομως σηκωνει πολυ παζαρι...

Και εννοείται ότι να ταξιδέψω μέχρι εκεί πάνω και να μην δοκιμάσω τις τοπικές σπεσιαλιτέ δεν παίζει. Όταν θα πάω εκδρομή, θα πάω για να την χαρώ όπως θέλω. Με πεντέξι σούβλες
    100% μαζι σου

Σελίδα 1 από 8 123456 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Super εκδρομη
    από illuminatios στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 31/03/2004, 12:02
  2. Εκδρομη -μαθημα........Στην Β.Ευβοια (Φωτο προστεθηκαν)
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 98
    Τελευταίο μήνυμα: 30/03/2004, 07:26
  3. Εκδρομή της ΛΕ.ΜΟΤ.Α.
    από parji στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2004, 17:54
  4. Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2003, 22:55
  5. ΕΚΔΡΟΜΗ 28-11 σαββατοκυριακο
    από dariosk στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 2