Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 16

Θέμα: Στα ΚΕΠ διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της giannis23

Στα ΚΕΠ διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	κεπ.jpg 
Προβολές:	527 
Μέγεθος:	40,9 KB 
ID:	327388

Στα ΚΕΠ διπλώματα οδήγησης και άδειες κυκλοφορίας Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Μεταφορών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πολίτες που επιθυμουν να εκδόσουν μια σειρά από άδειες κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και δίπλωμα οδήγησης θα μπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ της χώρας

Ειδικότερα σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση οι ακόλουθες διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μπορούν να διεκπεραιώνονται και μέσω των ΚΕΠ:

ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
    1. Αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης κατηγορίας ΑΜ, Α1, Α2, Α.
    2. Αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης κατηγορίας Β.
    3. Προσθήκη σε ισχύουσα άδεια οδήγησης κατηγορίας Β του κωδικού 96.
    4. Επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης εντός των κατηγοριών ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, ΒΕ.
    5. Επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης κατηγορίας Β στις κατηγορίες C1 ή C ή D1 ή D με ή χωρίς πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.).
    6. Επέκταση ισχύουσας άδειας οδήγησης από τις κατηγορίες C1, C, D1, D σε C1E, CE, D1E, DE αντίστοιχα και εντός των ανωτέρω κατηγοριών με ή χωρίς Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.).
    7. Χορήγηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) αρχικής επιμόρφωσης.
    8. Ανανέωση άδειας οδήγησης (κάθε κατηγορίας).
    9. Ανταλλαγή άδειας οδήγησης που έχει εκδοθεί από κράτος μέλος της Ε.Ε. με ελληνική αντίστοιχης κατηγορίας.
    10. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης από Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Αφρική και Νότια Κορέα σε αντίστοιχη ελληνική.
    11. Μετατροπή ισχύουσας άδειας οδήγησης που εκδόθηκε από την Ελβετία σε αντίστοιχης κατηγορίας άδεια οδήγησης ελληνική χωρίς θεωρητική εξέταση και δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς.
    12. Αντικατάσταση εντύπου άδειας οδήγησης
    13. Χορήγηση αντιγράφου εντύπου άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής ή φθοράς ή αλλοίωσης.
    14. Περιορισμός κατηγοριών ισχύουσας άδειας οδήγησης για λόγους υγείας ή συνταξιοδότησης λόγω γήρατος.
    15. Επαναχορήγηση κατηγοριών άδειας οδήγησης που περιορίστηκαν για λόγους υγείας ή συνταξιοδότησης λόγω γήρατος.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ
    1. Χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου.
    2. Χορήγηση άδειας άσκησης επαγγέλματος οδικού μεταφορέα εμπορευμάτων.
    3. Ανανέωση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτου.
    4. Χορήγηση αντιγράφου ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου λόγω απώλειας ή φθοράς ή κλοπής.
    5. Επέκταση ειδικής άδειας οδήγησης Επιβατηγού Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου.

ΟΧΗΜΑΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ (Ι.Χ.)
    1. Έκδοση άδειας κυκλοφορίας Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτου Μ.Β. μέχρι 4.000 χιλ/μα.
    2. Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ενάριθμου επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.).
    3. Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας ενάριθμου επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) λόγω κληρονομιάς.
    4. Μεταβίβαση και έκδοση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) στο όνομα κληρονόμων.
    5. Μεταβίβαση φορτηγού ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) μέχρι 4 τόνων.
    6. Επικύρωση συμφωνίας μεταβίβασης φορτηγού αυτοκινήτου ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) άνω των 4 τόνων.
    7. Χορήγηση βεβαίωσης ακινησίας φορτηγών ιδιωτικής χρήσης.
    8. Χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.) λόγω απώλειας, φθοράς ή κλοπής.
    9. Άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης (Ι.Χ.).

ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (Δ.Χ.)
    1. Επικύρωση συμφωνίας μεταβίβασης φορτηγού αυτοκινήτου δημοσίας (Φ.Δ.Χ.).
    2. Έκδοση άδειας κυκλοφορίας φορτηγού αυτοκινήτου δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) λόγω μεταβίβασης.
    3. Αποχαρακτηρισμός φορτηγού αυτοκινήτου δημοσίας (Φ.Δ.Χ.).

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι προϋποθέσεις, το κόστος και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια, όσον αφορά τη διεκπεραίωση των ανωτέρω διαδικασιών αλλά καθώς και οι μεταβολές στα ποσά των τελών περιγράφονται στο παρακάτω σύνδεσμο

[FONT=Arial Black]ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ[/FONT]

ΠΗΓΗ : http://www.dikaiologitika.gr/eidhsei...es-kykloforias
    Τελευταία τροποποίηση από VANDA; 11/01/2015 στις 18:26.

Παλαιό μέλος
    Μια γρήγορη ερώτηση:
    Έχω δίπλωμα μοτοποδηλάτου από τροχαία. Σε μερικούς μήνες θα πάρω δίπλωμα αυτοκινήτου.
    Τώρα ζητάνε να αλλάξουμε το διπλωμα της τροχαίας με καινούριο από το μεταφορών.
    Εγώ τώρα δεν κυκλοφορώ με μοτοποδήλατο (μέχρι τότε που θα βγάλω το δίπλωμα του αυτοκινήτου).

Το δίπλωμα του αυτοκινήτου θα συμπεριλαμβάνει και του μοτοποδηλάτου ή δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη στα διπλώματα αυτοκινήτου;
    Τι με συμφέρει να κάνω; Να το αλλάξω τώρα και η διαδικασία δεν συνδέεται με αυτή του διπλώματος αυτοκινήτου ή λάθος τα λέω;

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από fonzareli Προβολή μηνύματος
    Μια γρήγορη ερώτηση:
    Έχω δίπλωμα μοτοποδηλάτου από τροχαία. Σε μερικούς μήνες θα πάρω δίπλωμα αυτοκινήτου.
    Τώρα ζητάνε να αλλάξουμε το διπλωμα της τροχαίας με καινούριο από το μεταφορών.
    Εγώ τώρα δεν κυκλοφορώ με μοτοποδήλατο (μέχρι τότε που θα βγάλω το δίπλωμα του αυτοκινήτου).

Το δίπλωμα του αυτοκινήτου θα συμπεριλαμβάνει και του μοτοποδηλάτου ή δεν υπάρχει τέτοια ένδειξη στα διπλώματα αυτοκινήτου;
    Τι με συμφέρει να κάνω; Να το αλλάξω τώρα και η διαδικασία δεν συνδέεται με αυτή του διπλώματος αυτοκινήτου ή λάθος τα λέω;
    Βασικα ..... δεν ζητουν να αλλαξουν το διπλωμα με καινουργιο ..... αλλα πρεπει για οσους εχουν διπλωμα και αυτοκινητου θα πρεπει να ενταχθει το διπλωμα του μοτοποδηλατου στο αυτοκινητου που εχει τη μορφη πιστωτικης καρτας.... και εχει διορια μεχρι 20/01/2015 και κοστος 30 ευρω...
    Εγω δηλαδη που εχω επαγγελματικο διπλωμα και το ανανεωνω καθε 5 χρονια τελειωνει 20/02/2015.... θα πρεπει να δωσω τωρα 30 ευρω και σε ενα μηνα ξανα αλλα 150 ευρω.. δηλαδη απο το πουθενα 180 ευρω .......
    Το αστειο της υποθεσης πιο ειναι ..... ενω πηγα στο ΚΕΠ και τους ειπα τη διαδικασια η επισημη απαντηση τους ηταν καλυτερα να πατε στο αρμοδιο υπουργειο της περιοχης...
    εγω παντως νταβατζιλικη 30ευρω δεν δινω τους εχω σιχαθει τους νταβατζοαπατεωνες .....Για τους καινουργιους βεβαια που δεν εχουν καθολου διπλωμα θα παιρνουν κατευθειαν τη καρτουλα ... αλλα το κοστο αυτης πανω απο 5 ευρω δεν εχει.....δεν φτανει που μας εχουν γαμησει στου φορους θα πληρωνουμε και οτι μαλακεια τους κατεβαινει στο κεφαλι

Μέλος
    δηλαδή αν τι κάνουμε μετά τις 20-1-2015 την διαδικασία υπάρχουν κάποιες συνέπειες?

Μέλος
    νομιζω οτι αυτοματα καταργητε το διπλωμα το οποιο γραφει οτι ισχυει μεχρι τα 65 σου ... βεβαια αυτο θα το ρωτησω τη παρασκευη και θα σας ενημερωσω .... αστα η μ@λ@κι@ σε ολο της το μεγαλειο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της strokt up
    Μισό λεπτό για να καταλάβουμε και εμείς. Εγώ για παράδειγμα έχω ήδη το ΑΜ (απο σχολή οδήγησης). Τον σεπτέμβριο θα πάω σε ΚΕΠ για να βγάλω το δίπλωμα (αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας); Θα γλιτώσω χρήματα; Ίδια χρήματα με την σχολή; Τι γίνεται;

μια σκιά μ' ακολουθάει Το avatar του/της cityfly
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από paliothodoros Προβολή μηνύματος
    Βασικα ..... δεν ζητουν να αλλαξουν το διπλωμα με καινουργιο ..... αλλα πρεπει για οσους εχουν διπλωμα και αυτοκινητου θα πρεπει να ενταχθει το διπλωμα του μοτοποδηλατου στο αυτοκινητου που εχει τη μορφη πιστωτικης καρτας.... και εχει διορια μεχρι 20/01/2015 και κοστος 30 ευρω...
    Εγω δηλαδη που εχω επαγγελματικο διπλωμα και το ανανεωνω καθε 5 χρονια τελειωνει 20/02/2015.... θα πρεπει να δωσω τωρα 30 ευρω και σε ενα μηνα ξανα αλλα 150 ευρω.. δηλαδη απο το πουθενα 180 ευρω .......
    Το αστειο της υποθεσης πιο ειναι ..... ενω πηγα στο ΚΕΠ και τους ειπα τη διαδικασια η επισημη απαντηση τους ηταν καλυτερα να πατε στο αρμοδιο υπουργειο της περιοχης...
    εγω παντως νταβατζιλικη 30ευρω δεν δινω τους εχω σιχαθει τους νταβατζοαπατεωνες .....Για τους καινουργιους βεβαια που δεν εχουν καθολου διπλωμα θα παιρνουν κατευθειαν τη καρτουλα ... αλλα το κοστο αυτης πανω απο 5 ευρω δεν εχει.....δεν φτανει που μας εχουν γαμησει στου φορους θα πληρωνουμε και οτι μαλακεια τους κατεβαινει στο κεφαλι
    λογικά δε θα χεις πρόβλημα

http://www.tanea.gr/news/greece/arti...-ths-troxaias/

Ξέρει κανείς κάτι για το παρακάτω θεματάκι με το πράσινο χαρτί άδεια κυκλοφορίας;
    http://www.mototriti.gr/data/news/pr...iwn_103487.asp

Ανακάλυψα οτι η άδεια της μοτό χάθηκε....

θα σας πω για τα ΚΕΠ λοιπόν το απόγευμα από πρώτο χέρι....

πουτσ@@@@@@@@@

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Για την άδεια κυκλοφορίας υπάρχει λύση. Ανά χείρας πράσινη κάρτα (θα δώσετε μια φωτοτυπία της βασικά) ασφάλισης και επίσκεψη στο ΥΜΕ και σας αλλάζουν το κουρελόχαρτο. Το έκανα το καλοκαίρι σε μοτο
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ichigo Προβολή μηνύματος
    Για την άδεια κυκλοφορίας υπάρχει λύση. Ανά χείρας πράσινη κάρτα (θα δώσετε μια φωτοτυπία της βασικά) ασφάλισης και επίσκεψη στο ΥΜΕ και σας αλλάζουν το κουρελόχαρτο. Το έκανα το καλοκαίρι σε μοτο
    οποτε και εγω που θα εχω μια παλια αδεια τη γινεται πως θα κανω αρχικα τη μεταβιβαση ? να διευκρινισω οτι αδεια αναφερει οτι η μηχανη ειναι ανευφ μοτερ ?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panos_zip
    Πρόκειται αύριο να πουλήσω τη μοτό μου και σήμερα μόλις διάβασα για το θέμα. Ομολογώ πως μπερδευτηκα.
    Μπορώ να κάνω τη μεταβίβαση στο υπουργείο ή πλέον γίνεται ΜΟΝΟ στα κεπ;

Το υπουργείο είναι πολύ κοντά μου και προτιμώ να το κάνω εκεί. Και είναι και καλύτερα γιατί έχει υποκατάστημα της εθνικής μέσα οπότε μας διευκολύνει όλους.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panos_zip Προβολή μηνύματος
    Πρόκειται αύριο να πουλήσω τη μοτό μου και σήμερα μόλις διάβασα για το θέμα. Ομολογώ πως μπερδευτηκα.
    Μπορώ να κάνω τη μεταβίβαση στο υπουργείο ή πλέον γίνεται ΜΟΝΟ στα κεπ;

Το υπουργείο είναι πολύ κοντά μου και προτιμώ να το κάνω εκεί. Και είναι και καλύτερα γιατί έχει υποκατάστημα της εθνικής μέσα οπότε μας διευκολύνει όλους.
    Και εγω προχθες ολοκληρωσα το σκελετο με την αδεια που μου εκαναν δωρεα... οποτε απο Δευτερα θα ψαχτω για τη μεταβιβαση.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panos_zip
    Έτσι για την ιστορία.
    Η μεταβίβαση έγινε κανονικά στο υπουργείο στα καμίνια.

Πήγα πρώτα σε κεπ και μου είπαν ότι επαιδή η άδεια είχε παρακράτηση, η άρση γίνεται μόνο στο υπουργείο και όχι στα κεπ.
    Οπότε στην δική μου περίπτωση μου ζήτησαν να πάω πρώτα στο υπουργείο, να τελειώσω με την παρακράτηση (10 εργάσιμες περίπου)και στη συνέχεια να πάω στα κεπ για την μεταβίβαση (άλλες 10-15 εργάσιμες)

Έτσι πήγα και τα έκανα όλα στο υπουργείο και σε 10 περίπου εργάσιμες θα έχει γίνει ΚΑΙ η άρση της παρακράτησης ΚΑΙ η μεταβίβαση.

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panos_zip Προβολή μηνύματος
    Έτσι για την ιστορία.
    Η μεταβίβαση έγινε κανονικά στο υπουργείο στα καμίνια.

Πήγα πρώτα σε κεπ και μου είπαν ότι επαιδή η άδεια είχε παρακράτηση, η άρση γίνεται μόνο στο υπουργείο και όχι στα κεπ.
    Οπότε στην δική μου περίπτωση μου ζήτησαν να πάω πρώτα στο υπουργείο, να τελειώσω με την παρακράτηση (10 εργάσιμες περίπου)και στη συνέχεια να πάω στα κεπ για την μεταβίβαση (άλλες 10-15 εργάσιμες)

Έτσι πήγα και τα έκανα όλα στο υπουργείο και σε 10 περίπου εργάσιμες θα έχει γίνει ΚΑΙ η άρση της παρακράτησης ΚΑΙ η μεταβίβαση.
    Τι εννοεις παρακρατηση μπορεις να μας εξηγησεις .... οταν λες οτι τελειωσες με τη παρακρατηση ποια ηταν η διαδικασια ...... γινε σε παρακαλω λιγο πιο
    αναλυτικος!!!!

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. γινεται μεταβιβαση στα κεπ?
    από alfa156 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 04/04/2013, 20:32
  2. Απαντήσεις: 65
    Τελευταίο μήνυμα: 09/07/2011, 11:15
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2009, 14:09
  4. Tάπες για τις βίδες στα κάγγελα του vstrom και όχι μόνο.
    από Respect στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 05/03/2007, 16:03
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2006, 15:50

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ