Τι σημαίνει η προδιαγραφή jaso ma/ma2 στα λάδια? και γιατί δεν υπάρχει σε λάδια αυτοκινήτου?
Τι σημαίνει η προδιαγραφή jaso ma/ma2 στα λάδια? και γιατί δεν υπάρχει σε λάδια αυτοκινήτου?
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
οκ ευχαριστώ! με άλλα λόγια σε σκούτερ με καλύπτει η προδιαγραφή ΑΡΙ κ το ιξώδες που λεει ο κατασκευαστής?(εφόσον δεν λυπαίνεται ούτε συμπλέκτης ούτε σαζμάν)
NAI
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
αλλά μόνο τυπου μοτο κι ας είναι ίδιου ιξώδους κ ίδιου ΑΡΙ λόγω στροφών? τα λέω-έχω καταλαβει σωστά?
Να το γράψω αλλιώς μήπως δεν έγινα κατανοητός στο τι ρωτάω
Σε σκούτερ βάζουμε αποκλειστικά λάδια μοτό κ όχι αυτοκινήτου κι ας έχουν το ίδιο ιξώδες κ ίδιο ΑΡΙ μόνο κ μόνο επειδή το σκούτερ αναπτύσσει περισσότερες στροφές από το αυτοκίνητο. Σωστά???
Καλημέρα κάνε λίγη υπομονή, το αφεντικό του section λείπει μόλις μπορεί θα σΕ πει....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Λαδολογίες...
Για τα σκουτερ υπαρχουν πιο ειδικα λαδια λογω χρησης στην πολη και ιδαιτεροτητας της μεταδοσης, και εχουν την ενδειξη Scooter Oil.
Aντε να το ξαναμαναγράψω αλλιώς μήπως δεν έγινα κατανοητός στο τι ρωτάω
Σε σκούτερ που δεν λιπαίνεται ούτε μετάδοση ούτε συμπλέκτης κ σαζμάν δεν υπάρχει βάζουμε αποκλειστικά λάδια μοτό κ όχι αυτοκινήτου κι ας έχουν το ίδιο ιξώδες κ ίδιο ΑΡΙ μόνο κ μόνο επειδή το σκούτερ αναπτύσσει περισσότερες στροφές από το αυτοκίνητο. Σωστά???
δε νομίζω οτι θα μπορέσει να σου πει κανένας στα σίγουρα, εκτός και αν κάνει κανα τέστ για κανα 10 χρόνια με τα 2 διαφορετικά λάδια στο ίδιο μοντέλο scooter, κάνοντας ακριβώς τα ίδια χλμ με τις ακριβώς τις ίδιες συνθήκες και ανοίξει μοτέρ.
μόνο έτσι μπορει κάποιος να σου πει σίγουρα.
για μένα απο τη στιγμή που δεν αναλαμβάνει συμπλέκτη και σαζμάν τότε δεν έχει πρόβλημα και αυτοκινήτου απο τη στιγμή που το ιξώδες και η σύνθεση του (synthetic / ημί / ορυκτέλαιο) είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή