Το πρώτο σοβαρό μου μηχανάκι, ήταν το Fantic Raider 125 cc, αγορασμένο το 1985 όταν έγινα 18, κόστισε 200.000 δραχμές, όσα έκανε τότε ενα γιαπωνέζικο παπί, ηταν η ψευτοεντούρο έκδοση του θρυλικού καθαρού Cabalero της Fantic, και είχε τον ίδιο κινητήρα με (μειωμένη) ιπποδύναμη 16 ίππων, όσο και ο Ιάπωνας ανταγωνιστής του τότε, DT 125, που κόστιζε τα διπλά λεφτά, δισκόφρενο Brembo μπροστά, μονό Marzochi αερίου πίσω, με το που το πήρα..κατευθείαν χώμα..έτσι σε ενα μήνα πλαινά πλαστικά σπασμένα, κομένη ντίζα κοντέρ, προβολεάς σπασμένος, (από τους κραδασμούς) και κατεστραμένη γλίστρα αλλυσίδας, αλλος προβολέας από τον Εμβολο στον Βαρδάρη, και γλίστρα πατεντα απο τεφλόν σε μάστορα-μηχανουργό, το κράτησα πέντε χρόνια, αλλά δεν ξέρω πόσα χιλμετρα έκανα γιατί το κοντέρ χάλασε γενικώς. το μοτέρ δεν έβγαλε ΤΙΠΟΤΑ, αλλά και εγώ εβαζα πάντα καλό λάδι,
Ειχε κεντρικό σταντ, το οποίο κόπηκε στα 3 χρόνια, και με πατέντα μαμάτου μηχανουργού, μπηκε πλαινό! (απο IΤ νομίζω!) σκυλί..στο χώμα πολύ ροπάτο (για τα κυβικά του) και στην άσφαλτο....μόλις πήγαινε 110 τερμάτιζε λες και είχε κόφτη.....
Ηρωική στιγμή...απο φαντάρος στην Χίο με άδεια Φεβρουάριο μήνας...πλοίο λοιπόν για Πειραία (δεν είχε Θεσσαλονίκη) φτάνω Πειραία ξημερώματα...μεχρι της 10 καθυστερώ γιατί ψάχνω να βρω μαγαζί για αγορά γαντιών, αδιάβροχου αντιανεμικού παντελονιού και πλαστικού μπουφάν, βρίσκω με 2.500 δρχ όλα σε μαγαζί κάπου στην Ομόνοια, αυτή η κίνηση αποδείχθηκε σωτήρια, ξεκινάω λοιπόν για Εθνική, κατά της 11 είμαι στην Εκάλη και ψιλοχιονίζει....το Fantic όπως είπα δεν πήγαινε με τίποτα πάνω απο 110, υπόλογίζω δηαδή ταχύτητα γύρω στα 100 χλμ....παγωμένος πρώτη στάση κάπου Λαμία Λεβέντη για καφέ και ξεπάγωμα.. κάθε 100- 120 χλμ αναγκαστικες γρήγορες στασεις για βενζίνη, φτάνω όταν νυχτώνει Κατερίνη, και στο Ολυμπο το κρύο ανυπόφορο....κατα της 8 το βραδυ βλέπω επιτέλους τα χαρακτηριστικά φώτα της Εθνικής στα Μάλγαρα...συνεχίζω παγωμένος σταθερά, 9 η ώρα είμαι Θεσσαλονικη, όταν μπαίνω στην πόλη, ξεχνάω λες το κρυο, φτάνω σπίτι και φυτευομαι στο κρεβάτι με διπλό στρώμα,.....
παραθέτω φωτό,
![]()