Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 47

Θέμα: ER6F vs CBR600F

Νέο μέλος Το avatar του/της Ggeorgi0

ER6F vs CBR600F

Καλησπέρα...
    Θα ήθελα την γνώμη σας για την αγορά μοτοσικλέτας.
    Είμαι ανάμεσα σε ER6F καινούριο (~7000€) και CBR600F μεταχειρισμένη (2011 ~6000€)

Με ενδιαφέρει κυρίως η οδήγηση στην πόλη και έχω καταλήξει σε αυτά τα 2...

υγ. Η προηγούμενη μου μηχανή ήταν GSXR 600 K9 (135ph).

Για πόλη το ER6F θα σε βολέψει απείρως περισσότερο λόγω της ροπής στις χαμηλομεσαίες σε σχέση με το CBR και της χαμηλότερης κατανάλωσης του. Βέβαια το CBR είναι κατά πολύ ανώτερο σε όλα τα υπόλοιπα.

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Το cbr ειναι μηχανή και το άλλο μια σαχλαμάρα
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Husqvarna? Δεν είναι το στίλ μου....
    Γιατί το λες αυτό Billymuse?

Eυλογημένο μέλος Το avatar του/της Billymuse
    Koιτα μαν απτη στιγμή που πριν είχες ss έχεις μάθει να οδηγάς με clip on. Φαντάζομαι δε θα σε κουράζει να οδηγάς και πάλι έτσι
    αν επιλέξεις το cbr..το kawa σαφώς με το τιμόνι θα ειναι σου δώσει μια πιο άνετη θέση οδήγησης. Αν αποκλειστικά το θες για μεσα στη πόλη
    το ER6F φαντάζει καταλληλότερο, αλλα το άλλο ειναι μηχανάρα με όλη την έννοια της λέξεως..πιο παιχνιδιάρικο δυνατό..
    RACING Because football,basketball & golf require ONE BALL
    Viva Italia 2015 Σικελία 2016

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Billymuse Προβολή μηνύματος
    Το cbr ειναι μηχανή και το άλλο μια σαχλαμάρα
    +675

Θα σας κάνω μια πιο λεπτομερή ανάλυση δεδομένων...

Οι μηχανές που λατρεύω και σαν οδήγηση και σαν στυλ αλλά κυρίως εμφανισιακά είναι οι SuperSport, γιαυτό και είχα την Κ9!

Το πρόβλημα είναι ότι η χρήση που κάνω στην μηχανή είναι μόνο πόλη και κανένα δεκαλεπτάκι εθνική 2-3 φορές την εβδομάδα...
    Εκτός Αθήνας άντε να πάω 1 φορά τον χρόνο μια εδκρομούλα και τέλος!

Το Κ9 μου λοιπόν πάει ολική (με πέτυχε ένας ταξιτσής και μου έκανε 7500€ ζημιά) οπότε και σκέφτηκα αυτή την φορά να αφήσω στο συναίσθημα (SuperSport) και πάω στην λογική που λέει μηχανή πόλης...

Αρχικά έλεγα να πάρω Νaked οι 3 επιλογές μου βάση εμφάνισης ήταν:
    FZ8 ( μεταχειρισμένη )
    MT07 (καινούρια)
    ER6N (καινούρια)

Στην πρώτη δεν βρήκα κάποια από το 2012 και μετά σε λογική τιμή οπότε έμειναν τα άλλα 2
    Σύμφωνα με ένα συγκριτικό που βρήκα (https://www.youtube.com/watch?v=TZ1zp6PNf9k) το ΜΤ07 είναι πιο παιχνιδιάρικο μοιάζει να είναι πιο δυνατό αλλά μόλις τα έβαλαν σε πίστα στο ER6N ήταν ξεκάθαρο καλύτερο!
    Οπότε λοιπόν κατέληξα στο ER6N

Μετά μου μπήκαν οι ιδέες για το ER6F που είναι ακριβός το ίδιο μηχανάκι με Fairing.
    Μετά είδα το ότι το CBR600F θεωρείται ίδιας κατηγορίας με το ER6F και όχι SuperSport όπως το RR έχουν βγεί και συγκριτικά https://www.youtube.com/watch?v=LwwXYYH6ToE εσείς τι λέτε;

Το CBR600F ούτε το έχω οδηγήσει ούτε έχω κάτσει να δω πως είναι...

Θεωρώ σίγουρο ότι με το ER6F θα χάσω (σε σχέση με το Κ9 πάντα):
    Γκάζι
    Συμπεριφορά στις στροφές
    Φρένα
    Ταχύτητες >220χλμ/ώρα

Σίγουρα όμως θα κερδίσω:
    Ευελιξία στην πόλη
    Σπιρτάδα στις χαμηλές
    Κατανάλωση

Τώρα με το CBR σίγουρα χάνω:
    Γκάζι
    Συμπεριφορά στις στροφές

Δεν έχω ώμος ιδέα τι κερδίζω...
    Εδώ θα ήθελα την βοήθειά σας!

Συγνώμη για το μακροσκελές post (δεν περίμενα να βγει τόσο)...

χορνετ 600 z750 speed triple 650 αυτα τα εχεις κοιταξει καθολου?
    σας εχω ολους εσας τους παγκοσμοιους καφετερειακιδες και της ευθειακιδες,αιντε μαθετε να μπαινετε σε καμια στροφη και τα λεμε μετα.

To Z750 το κοιτούσα στην αρχή αλλά τελικά έχει σταματήσει να βγαίνει από το 2011 (η τουλάχιστον δεν βρίσκω μετά του 2011) οπότε το απέρριψα λόγο ηλικίας. Πάντως είναι μάλλον το πιο όμορφο Naked!

To speed triple δεν μου αρέσει καθόλου (νομίζω ότι βλέπω μύγα)!

Το Hornet από την άλλη το είχα ξεχάσει... Είναι πολύ ενδιαφέρον naked... Θα το μελετήσω!

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    εγώ νομίζω οτι έχεις μια καλή εικόνα τι σημαίνει καθαρό SS και τί σημαίνει πολιτικό naked ή fairing-άτο...αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσεις είναι τελικά τι θες να κερδίσει. η λογική ή το συναίσθημα.

χρήση λες μόνο πόλη και 2-3 φορές την εβδομάδα εθνική για 10λεπτά....δηλαδή 99% πόλη και ταχύτητες έως 80-100χλμ/ω με 1% να βγεις κηφισσό-συγγρού να πιάσεις και κάτι παραπάνω.
    ειλικρινά πιστεύεις οτι έχεις ανάγκη ένα ss ή ένα δυνατό τετρακύλινδρο για αυτή τη χρήση? κρίμα τη μηχανή κιόλας με τη χρήση που θα της γίνεται....και δε σου βάζω καθόλου στην εξίσωση το οικονομικό σε βενζίνες και πόσο πιο γρήγορα θα βράζεις σε κάθε φανάρι.

είσαι διατεθειμένος για όλα τα μείον απλά για να καβαλάς αυτό που σου αρέσει καλύτερα ή τελικά δε θα σε χαλάσουν και μερικές παραχωρήσεις εγκεφαλικής κ@υλας για να πρυτανεύσει η λογική χρήσης, τσέπης, άνεσης?

Νέο μέλος
    φιλε μου εχω το mt, το μηχανακι ειναι παραπολυ καλο για πολη. Επισης οτι συγκριτικο εχω δει το βαζει καθαρα μπροστά απο το er6n (εκτος αναρτησεων) αλλά σκεψου οτι κοστίζει και 1κ λιγοτερο. Τέλος αν σκευτείς να βαλεις εξατμηση ο ηχος δεν συγκρινεται (ανωτερος αυτος του mt). παιζει ρολο και ο ηχος οπως και να το κανεις, μηχανη θα παρεις οχι σκουτερ..θες να σε καυλωνει και λιγο...Αν η χρηση που θα του κανεις ειναι σχεδον μονο πολη είναι πολυ καλη επιλογη...Επίσης είναι παναλαφρο και πολυ ευελικτο.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    και εγώ λάτρης των Ι4 αλλά σε τέτοια περίπτωση θα πήγαινα στο er6f μια χαρά διασκεδαστικό είναι, είναι πιο "ευκολο" σε όλα μεσα στην πόλη ενώ παράγει σημαντικά λιγότερη θερμότητα(ειδικά το καλοκαιρι) συγκριτικά με οποιοδήποτε τετρακύλινδρο
    επίσης θα μπορούσες να εξετάσεις και το shiver GT 750 με τον V2
    you rise you fall you're down then you rise again

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ggeorgi0 Προβολή μηνύματος
    Το CBR600F ούτε το έχω οδηγήσει ούτε έχω κάτσει να δω πως είναι...

Θεωρώ σίγουρο ότι με το ER6F θα χάσω (σε σχέση με το Κ9 πάντα):
    Γκάζι
    Συμπεριφορά στις στροφές
    Φρένα
    Ταχύτητες >220χλμ/ώρα

Σίγουρα όμως θα κερδίσω:
    Ευελιξία στην πόλη
    Σπιρτάδα στις χαμηλές
    Κατανάλωση

Τώρα με το CBR σίγουρα χάνω:
    Γκάζι
    Συμπεριφορά στις στροφές

Δεν έχω ώμος ιδέα τι κερδίζω...
    Εδώ θα ήθελα την βοήθειά σας!

Συγνώμη για το μακροσκελές post (δεν περίμενα να βγει τόσο)...
    Τυγχάνει να έχω οδηγήσει και τα 3 μηχανάκια που αναφέρεις οπότε θα προσπαθησω να σε κατατοπίσω.

Καταρχάς να διευκρινήσουμε οτι Hornet 600 και CBR600F ειναι το ίδιο μηχανάκι απλώς το CBRF έχει κλιπόν και φέρινγκ.

Από άποψη επιδόσεων μεταξύ Er6F και CBRF υπάρχει μεγάλη διαφορά υπέρ του CBRF σε όλους τους τομείς εκτός κατανάλωσης και τραβήγματος στις χαμηλές.

Μεταξύ CBRF και GSXR θα νιώσεις μεγάλη διαφορά στις χαμηλομεσσαίες υπέρ του CBRF και μεγάλη διαφορά υπέρ του GSXR μετά τις 10.000 στροφές.

Μην φανταστείς καμια διαφορά σαν να λέμε 600cc-1000cc αλλά σίγουρα ειναι αξιοσημείωτη.

Μην ξεχνάς οτι το CBRF θεωρείται Sport Touring μηχανή και το GSXR supersport οπότε είναι νορμάλ να είναι έτσι τα πράγματα.

Εχεί που χάνει κατα την γνώμη μου το GSXR ειναι στα φρένα, τα οποία είναι κάπως περίεργα και δεν μου ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Μπορεί να έφταιγε και το συγκεκριμενο που οδήγησα, δεν ξερω.

Συνοψίζοντας, για την περίπτωση σου το ER6F είναι η καλυτερη επιλογη εφόσον είσαι διατεθειμένος να πας με την λογική και με βάση αυτό που οντως χρειάζεται. Απο την στιγμή που σου αρέσει κιόλας δεν βλέπω κάτι κακό. Από την άλλη αν νομιζεις οτι οι μεγάλες διαφορές στα γκάζια θα σε κάνουν να ξενερώσεις τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς και να επιλέξεις το CBRF ή άλλο παρόμοιο που ειναι μεταξύ των 2 κόσμων.

Ευχαριστώ πολύ παίδες που μου είπατε τις απόψεις σας...
    Μάλλον πάω 90% για το ER6F.
    Θα προσπαθήσω όμως πρώτα οδηγήσω και το CBR600F γιατί μπορεί μπορεί μετά το GSXR να μου φανεί μηχανάκι πόλης...

Πάντως με μια μαύρη ζελατίνα το ER6F γίνεται 40% πιο όμορφο!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	070303082.jpg 
Προβολές:	187 
Μέγεθος:	61,8 KB 
ID:	336879

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Kawa ER6F vs Yamaha XJ6
    από harry_fyt στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2010, 20:30
  3. CBR600f vs GSXR1300R όχι σύγκριση!
    από Road67 στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2008, 13:17
  4. HONDA CBR600f vs NINJA ZX6R
    από ANTUANE στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 03/04/2008, 08:47
  5. cbr600f vs tdm900
    από monstermind στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2004, 09:05

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •