Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 6 από 6

Θέμα: Αλυσίδα

Του χάροντα παράγγειλα Το avatar του/της angels_gr

Αλυσίδα

Καθώς επέστρεφα από ταξίδι η αλύσιδα μου χαλάρωσε και άρχισε να κτυπάει. Τον γνωστό θόρυβο όταν έχουμε χαλαρή αλυσίδα. Τώρα ενώ την έχω τεντώσει στα κανονικά της πλαίσια, ακούω κάτι περίεργους θορύβους στο μπροστινό γρανάζι. Ο θόρυβος δεν είναι συνέχεια αλλά που και που ακούω κάτι να χτυπάει. Συμβουλές???

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Θα πρέπει να κοιτάξεις αν η αλυσίδα σου έχει τεντώματα και χαλαρώματα (tight spot).
    Αν δηλαδή καθώς γυρνάς την ρόδα, έχει διαφορετικό τζόγο σε διαφορετικά σημεία.
    Αν έχει, τότε είναι για πέταμα, και το λιγότερο που μπορείς να κάνεις προσωρινά είναι να την τεντώσεις βάσει του μικρότερου τζόγου, δηλαδή να έχεις τον σωστό τζόγο στο 'σφιχτότερο' σημείο.
    Θα ακούγεται άσχημα, αλλά τουλάχιστον δεν θα γίνει ζημιά σε άλλα εξαρτήματα, μέχρι να την αλλάξεις.

sapila racing
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Χάροντα, τσεκάρισε ότι το τέντωμα έχει γίνει σωστά ΚΑΙ από τις δύο πλευρές του πίσω άξονα !!!

Βγάλε το προστατευτικό του μπροστινού γραναζιού και βεβαιώσου ότι ΔΕΝ έχει λασκάρει το γρανάζι (Βγάλε την αλυσίδα και "παίξε" το γρανάζι μέσα-έξω....).
    .
    .
    .
    .
    .
    Με τα πόδια σε βλέπω να πηγαίνεις στην Καμάρα !!!!

Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

To φαγες το παιδι γκαντεμη

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	589413_b.jpg 
Προβολές:	153 
Μέγεθος:	10,1 KB 
ID:	27328
    Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν.

ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Χάροντα, τσεκάρισε ότι το τέντωμα έχει γίνει σωστά ΚΑΙ από τις δύο πλευρές του πίσω άξονα !!!

Βγάλε το προστατευτικό του μπροστινού γραναζιού και βεβαιώσου ότι ΔΕΝ έχει λασκάρει το γρανάζι (Βγάλε την αλυσίδα και "παίξε" το γρανάζι μέσα-έξω....).
    .
    .
    .
    .
    .
    Με τα πόδια σε βλέπω να πηγαίνεις στην Καμάρα !!!!

Η αλυσίδα έχει τεντωθεί σωστά και από τις δύο πλευρές. Θα κοιτάξω όμως το μπροστινό γρανάζι μήπως χαλάρωσε. Πάντως είχε χαλαρώσει παααααααάρα πολύ η αλυσιδά σε σημείο που θα έπρεπε να είχε φύγει από την θέση της. Και χαλάρωσε απότομα θα μπορούσα να πω.

Που να σκάσεις βρε, στην καμάρα θα πάω και με τα πόδια αν χρειαστεί. Εσύ όμως γιατί δεν έρχεσαι??? Είδες πόσος κόσμος θέλει να έρθει???
    :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Θα πρέπει να κοιτάξεις αν η αλυσίδα σου έχει τεντώματα και χαλαρώματα (tight spot).
    Αν δηλαδή καθώς γυρνάς την ρόδα, έχει διαφορετικό τζόγο σε διαφορετικά σημεία.
    Αν έχει, τότε είναι για πέταμα, και το λιγότερο που μπορείς να κάνεις προσωρινά είναι να την τεντώσεις βάσει του μικρότερου τζόγου, δηλαδή να έχεις τον σωστό τζόγο στο 'σφιχτότερο' σημείο.
    Θα ακούγεται άσχημα, αλλά τουλάχιστον δεν θα γίνει ζημιά σε άλλα εξαρτήματα, μέχρι να την αλλάξεις.

sapila racing
    Να σου πω την αλήθεια δεν το πρόσεξα αυτό αλλά δεν νομίζω να έχω αυτό το φαινόμενο. Θα το τσεκάρω όμως. Τώρα που την έχω τεντώσει την αλυσίδα δεν μου κάνει κάπιο θόρυβο. Ο θόρυβος είναι ο κανονικός. Το μπροστινό γρανάζι φοβάμαι.

Παρόμοια θέματα

1. ημαντα η αλυσιδα;;;;
    από lammadin στο forum BMW
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2005, 15:34
  2. Χαλαρή αλυσίδα
    από Nik0s στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 40
    Τελευταίο μήνυμα: 22/06/2005, 20:56
  3. Αλυσίδα
    από Nik0s στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 25