Εχω διπλωμα οδηγησης αμαξιου και σκοπευω να παρω συντομα της μηχανης. Ειμαι 20 και ζυγιζω 95κιλα και υψος 1,86. Απο μηχανες δεν γνωριζω πολλα, ουτε εχω οδηγησει ποτε. (μονο ποδηλατο βουνου :P) Μονο συνεπιβατης αρκετες φορες. Οποτε θα ηθελα κατι ευκολο και ασφαλες μεχρι να μαθω καλα να οδηγαω (τελικο στοχο προς το παρων ειναι μια σχετικα μικρη πρωτη μηχανη 125-250cc και 2η μηχανη 600αρα). Δεν σκεφτομαι να κρατησω για πολυ την μικρη εκτος αν βγει τερατακι.
Για καθημερινες μετακινησεις στην πολη (ειτε λαρισα η θεσνικη) και στις 2 βδομαδες ενα ταξιδι λαρισα-θεσνικη και πισω.
Επισης πρεπει να χει πουλησει ο πατερας μου στον κολλητο του μια xt 660 ,πρεπει να ειναι αρκετα παλια μηχανη, δεν ξερω αν θα ηταν καλη ιδεα να την παρω αυτη για 1η-2η.
Τωρα περι αγορας και budget : ο θειος μου ειναι vstromakias οποτε θα εχει μηχανικο για να ελεγξω μια μεταχειρισμενη και μπατζετ θα ηθελα τουλαχιστον η πρωτη να εχει σχετικα χαμηλο. Μου ειπαν να παρω μια παλια καποιοι και να μην κοιταξω τα χιλιομετρα αν εχω σκοπο απλα να μαθω και να την σουταρω συντομα,ενω αλλοι μου ειπαν να παω αμεσως στα μεγαλα οπλα 500-600 κυβικα γιατι οι μικρου κυβισμου θα μου φανουν σαν "παιχνιδακια για παιδια" λογω του υψους και βαρους μου.
Τωρα απο προτιμησεις, νομιζω θα ηθελα σπορτ-sport standard-naked αλλα κανω και εξαιρεσεις φανταζομαι. Κυριως θελω να οδηγαω κατι που θα μου αρεσει και εμφανισιακα και στο οδηγημα και να εχει και καποια δυναμη.Και να εχει μια β ανεση γιατι λαρισα θεσνικη οσο να ναι ειναι 150-160 χιλιομετρα θα εχει καποια μικρη κουραση φανταζομαι.
Απο οδηγικη συμπεριφορα πιστευω ειμαι αψογος και οτι γνωριζω τις δυνατοτητες μου. Παντα πρωτα η ασφαλεια μου και των γυρων μου. Αντε καμια φορα στο αμαξι πχ να το δωσω λιγο παραπανω σε εθνικη οδο κλειστη ευθεια,αλλα αυτο μοναχα. Δεν κανω καφριλες και τετοια.