Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Μηχανή ή παπί?Καινούργιος οδηγός

Νέο μέλος

Μηχανή ή παπί?Καινούργιος οδηγός

Παιδιά καλησπέρα. Τώρα ξεκίνησα μαθήματα μηχανής και έχω κάνει 2 έως τώρα. Το δίπλωμα που θα βγάλω είναι μέχρι 125 κυβικά και δεν νομίζω να χρειαστώ παραπάνω προς το παρόν( η μάλλον και προς το μέλλον δεδομένου ότι σκοπέυω να πάω σε αυτοκίνητο αντί να ανεβάσω κυβικά-την μηχανή την θέλω κυρίως για να πηγαίνω στην δουλειά μου).Εμπειρία με το όχημα δεν είχα καθόλου στο παρελθόν. Μέχρι τώρα στα μαθήματα έχω οδηγήσει παπί 125 κυβικών αλλά ο δάσκαλος είπε θα με βάλει να μάθω και μηχανή 125 κυβικών δεδομένου ότι του δήλωσα πως έχω στα υπόψιν να αγοράσω μία μόλις βγεί το δίπλωμα. Το παπί μου φάνηκε αρκετά εύκολο και ο δάσκαλος είπε ότι γενικά το έχω και έχω καλή αίσθηση της ισοροποίας.Γενικά φαίνεται να τα πηγαίνω καλά με το παπί. Εγώ όμως έχω κολλήσει με μία μηχανή, όχι για κάποιον ιδιαίτερο λόγο ,κυρίως επειδή μου άρεσε. Ακόμα έχω ένα εξοχικό περίπου 45 χιλιόμετρα από την αθήνα και πιστεύω ότι με μηχανή θα είναι πιο εύκολη και άνετη η διαδρομή. Είμαι ανάμεσα σε δύο μοντέλα το Honda supra 125 και το Honda cbr 125.Πιο πιστεύετε είναι καλύτερο για πρωτάρη οδηγό? Η διαφορά στην τιμή δεν με απασχολεί. Δεν με ενδιαφέρει κάποια άλλη μηχανή ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για αυτές τις δύο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων/

ΥΓ.Όταν λεώ να πάω για αμάξι στο μέλλον δεν εννοώ στο κοντινό.Απλά όταν έρθει η ώρα να αλλάξω την μηχανή τότε μάλλον θα προτιμήσω αμάξι από καινούργια μηχανή. Βέβαια δεν ξέρω τι κόλλημα μπορεί να φάω μέχρι τότε.Μπορεί να μου αρέσει τόσο η μηχανή που να πάω για καινούργια

Παλαιό μέλος
    μικρες διαφορες. Ιδια δύναμη, το cbr έχει λίγο καλύτερα φρένα και αναρτήσεις, επομένως καλύτερη ενερητική ασφάλεια. Εγω θα πήγαινα για το cbr

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Αν δε σε ενδιαφέρει το οικονομικό, μεγειές

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	timthumb.jpg 
Προβολές:	163 
Μέγεθος:	21,0 KB 
ID:	357281

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Νέο μέλος
    Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω και μια ακόμα απορία. Μέχρι τώρα έχω κάνει μαθήματα με παπί και ο δάσκαλος είπε ότι από την δευτέρα θα κάνω μάθημα με παπί με συμπλέκτη(δεν ξέρω αν κάνω κάπου λάθος γιατί δεν έχω ξαναακούσει για παπί με συμπλέκτη).Του έχω πεί ότι ενδιαφέρομαι για μηχανή 125 κυβικών.Θα επιλέξω να εξεταστώ με αυτό. Μετά θα μπορώ να αγοράσω το cbr νόμιμα? Εννοώ άμα εξεταστώ με παπί με συμπλέκτη μπορώ να αγοράσω μηχανή με συμπλέκτη,βέβαια μέσα στα όρια των 125 κυβικών και 11 kw(που είναι το cbr) ?To λέω μπας και μου πουν αφού δεν εξετάστηκες με μηχανή δεν μπορείς να οδηγήσεις μηχανή.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ

Για χίλιους λόγους που έχουν γραφεί πολλές πολλές φορές
    που αν ψάξεις θα τα βρεις.
    Κάπως έτσι γίνεται το ΣΩΣΤΟ ξεκίνημα στους 2 τροχούς...!!!
    Ούτε συμπλέκτες ούτε τίποτε,φρένο γκάζι και το πόδι σου
    αλλάζει ταχύτητες.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Το cbr θα σε προδιαθέτει λιγο περισσοτερο στα εκτος (λογο θέσης Οδηγήσης και ανεμοκαλυψη) που θελεις να κανεις προς το εξοχικό σου, ομως θα εχει και πιο σκυφτη θεση οδηγηςη στην χρήση εντός πολης που το αβαντάζ πρακτικότητας περνάει στο παπί. Ανάμεσα στα όρια των 2 μοντέλων ειναι και το cbf125 που θα μπορούσες να δεις επισης

Το βασικότερο κριτήριο ειναι κυρίως τι σου αρέσει να οδηγείς μιας και οτι τελικα και να διαλέξεις θα μπορείς να κανεις πράξη τις χρήσεις που θελεις κανεις

ευθειακιας Το avatar του/της noodles
    αν μιλας για α1 διπλωμα τοτε πας σε παπι. το 125 cbr δεν εχει να σου προσφερει τιποτα. καλυτερο το cbf 125, αλλα και παλι δεν εχει πολλα θετικα (ακριβα και τα 2 σε τιμη, ακριβοτερα σε σερβις, λαστιχα κτλ). οταν αποκτησεις εμπειρια και βγαλεις το α2, πας σε 250αρι μια και καλη.
    it was nothing, just the normal thing to do at the time

Μέλος
    Μια ιδέα ειναι και το YBR125..https://www.yamaha-motor.eu/gr/products/motorcycles/roadster/ybr125.aspx?view=featurestechspecs#gallery=color|image=https://cdn.yamaha-motor.eu/product_assets/2014/YBR125/950-75/2014-Yamaha-YBR125-EU-Competition-White-Studio-002.jpg

Το cbr125 είναι υπέροχο μοτοσικλετάκι. Πολλά κιλά πριν, το είχα οδηγήσει και Σερρες, πολύ διασκεδαστικό. Και θα το προτιμούσα από παπί.

Παρόμοια θέματα

1. GS 650 ή κάποιο άλλο; (Καινούργιος οδηγός μεγάλου κυβισμού)
    από Omg1s στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2014, 14:28
  2. Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2009, 16:38
  3. ΜΗΧΑΝΗ Vs ΠΑΠΙ
    από kokosKRITI στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 1099
    Τελευταίο μήνυμα: 31/08/2009, 11:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία