Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: Disk Lock Fail...

Μέλος

Disk Lock Fail...

Ψάχνω εδώ και καιρό να πάρω ένα δυνατό disk lock μιάς και είναι βολικός τρόπος ακινητοποίησης της moto χωρίς να κουβαλάς βάρος/όγκο. 'Οσο διάβαζα, τόσο ανέβαζα τα standards και βέβαια το κόστος. Σκληρότητα μετάλλου, κλειδαριά με προστασίες απο τρυπάνια και σπρέυ ψύξης, συναγερμό κραδασμού και άλλα. Σκέφτηκα οτι μάλλον δεν με πάιρνει να δώσω 60€ + και καλά θα κάνω να μείνω με αυτό που μου έκαναν δώρο πριν 2 χρόνια, με κλειδί ασφαλείας και μια χαρά φαίνεται. Βέβαια δεν μου άρεσε το κίτρινο σπιράλ υπενθύμισης και 1-2 φορές έβαλα 1η και...με σταμάτησε (χωρίς πτώσεις κτλ) Την τρίτη φορά που το ξέχασα στα 2 χρόνια (σήμερα), έγινε αυτό.Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	κομμένο disk brake.jpg 
Προβολές:	289 
Μέγεθος:	41,3 KB 
ID:	358499
    Άρα η προστασία που μου πρόσφερε ήταν αντίστοιχη της τιμής του (όπως τα περισσότερα στον κόσμο αυτό) και κάποιος με ένα σφυρί θα το είχε σπάσει σε ελάχιστο χρόνο. Μου έκανε εντύπωση οτι παρά το ότι έδειχνε 'βαρύ' και σοβαρό, κόπηκε σαν κεκάκι του μνημόσυνου μεταξύ δισκόπλακας και καλαμιού με μισό μέτρο φόρα απ το ξεκίνημα. Και η μηχανή ούτε γρατζουνιά!

Συμπέρασμα, θα δώσω τα 60€+ στην πρώτη ευκαιρία για να πίνω καφέ παραδίπλα λίγο πιό ήσυχος. Έχει κανείς δοκιμασμένη αξιόπιστη πρόταση παρεπιπτόντως;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Εδώ έχει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kemmotar
    εγω εχω ενα artago 32s, 15αρι πυρο με συναγερμο, προστασια κατα νερου αζωτου σκατα ματα με πατεντα, αλλα ειναι στα 130 ευρω και βαρυ αρκετα. ευχαριστημενος δηλωνω

Έτσι τα φτιάχνουν τώρα Το avatar του/της 7Tolis
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kemmotar Προβολή μηνύματος
    εγω εχω ενα artago 32s, 15αρι πυρο με συναγερμο, προστασια κατα νερου αζωτου σκατα ματα με πατεντα, αλλα ειναι στα 130 ευρω και βαρυ αρκετα. ευχαριστημενος δηλωνω
    Το ευχαριστημένος πως προκύπτει;Σε γλύτωσε απο απόπειρα κλοπής;
    Φίου φίου φι φι φίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    το μαλακο κοβεται το σκληρο σπαει
    γι αυτο για να παρεις κατι πραγματικα καλο πρεπει να τα σκασεις χοντρα

Παλαιό μέλος
    Πριν χρόνια ειχα και εγω ενα παρόμοιο, μια μερα ξεχάστηκα και ξεκίνησα με αυτό στον τροχό (δεν θυμάμαι αλλά νομιζω στο εμπρός δισκόφρενο) μόλις ξεκινάω ακουω ενα ανατριχιαστικό κρακ, λεω πάει, τωρα ξηλωνόμαστε για δισκο δαγκάνα, σταματαω το λουκετο κομμένο ,δαγκάνα-δίσκος τίποτα.

ΥΓ δεν κοπηκε το πεταλο οπως στην περιπτωση σου, αλλά πεταξε και διέλυσε τον πείρο,

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Εγώ βολεύομαι με ένα xena των 50 ευρώ.
    Δεν έχει πάθει τίποτα τις πάνω από 10 φορές που έχω ξεκινήσει με αυτό πάνω.
    Μάλιστα 3-4 φορές έχει ξεκινήσει και φίλος μου με το δικό μου πάνω στο μηχανάκι αφού βαριόμουν να το κουβαλάω και το έβαζα στο δικό του.
    Μου κάνει τρομερή εντύπωση που έσπασε το δικό σου γιατί φαίνεται πολύ πιο γερό από το δικό μου.

Και μια ερώτηση. Ζημιά στο καλάμι μπορεί να δημιουργηθεί από αυτό;
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Εμεινα χωρις μηχανη μια βδομαδα επειδη ξεχασα να βγαλω το disk lock. Εχω το Granite Detecto 8077 της Abus, το οποιο θεωρειται ενα απο τα καλυτερα της αγορας και καταφερε να κανει ζημια μεγαλυτερη της αξιας του. Οποιο και να αποφασισεις να ξερεις οτι οσα χιλιοστα και να ειναι ο πιρος, η δισκοπλακα σπαει πολυ πιο ευκολα. Να βαζετε παντα το σπιραλ για να μην τη πατησετε οπως εγω που παραλιγο να χτυπησω κιολας.

Καλαμι λιγο δυσκολο να στραβωσεις αλλα ποτε δε ξερεις. Αν εισαι βιαστικος οπως ημουν εγω και πας να κατεβεις απο κανενα ψηλο πεζοδρομιο και πεσεις μονο ο θεος ξερει τι μπορει να παθεις και εσυ και η μηχανη, εμενα μου στραβωσε ο δισκος και στραβωσε και μερικες ακτινες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    εγω τις σπανιες φορες που το χρησιμοποιω το βαζω κολλητα πισω απο τη δαγκανα ωστε αν παω να ξεκινησω να με φρεναρει πριν αποκτησω φορα

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Και γω το ιδιο κανω αλλα ειχα κλειδωσει το μηχανακι για πασχα και δεν ηταν το κλασικο κλειδωμα-ξεκλειδωμα ρουτινας. Εβγαλα την αλυσιδα, το αναψα, και ξεκινησα να ντυνομαι ανυπομονωντας να το κανω βολτα και να με χτυπησει ο αερας. Ειναι αυτη η δοση που χρειαζομαστε ολοι μετα απο μερικες μερες αποκλειστικα με το κουτι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kemmotar
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από 7Tolis Προβολή μηνύματος
    Το ευχαριστημένος πως προκύπτει;Σε γλύτωσε απο απόπειρα κλοπής;
    φτου μακρια απο εμας. ειναι αρκουντως ευαισθητο, λιγο να το ακουμπησεις βαραει ο συναγερμος. ειναι στιβαρη κατασκευη. αλλαζουν ευκολα οι μπαταριες. στο πρωτο κομματι ειχε προβλημα η εσωτερικη μοναδα πηγα τζιωρτζοπουλο και τα καλα παλικαρια εκει μου το αντικατεστησαν στο πι και φι. το εχω παντα με το καλωδιακι σπιραλ κιτρινο μορτικο, μια φορα εκανα την μαλακια και δεν το εβαλα γιατι ειχε πεσει μεσα στην βαλιτσα και ξεκινησα και ραγισε το μπρος φτερακι της μηχανης...

Μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από congate7 Προβολή μηνύματος
    Εγώ βολεύομαι με ένα xena των 50 ευρώ.
    Δεν έχει πάθει τίποτα τις πάνω από 10 φορές που έχω ξεκινήσει με αυτό πάνω.
    Μάλιστα 3-4 φορές έχει ξεκινήσει και φίλος μου με το δικό μου πάνω στο μηχανάκι αφού βαριόμουν να το κουβαλάω και το έβαζα στο δικό του.
    Μου κάνει τρομερή εντύπωση που έσπασε το δικό σου γιατί φαίνεται πολύ πιο γερό από το δικό μου.

Και μια ερώτηση. Ζημιά στο καλάμι μπορεί να δημιουργηθεί από αυτό;
    Πιστευω πως θα υποχωρήσει η δισκόπλακα πρώτη...Καμια γρατζουνιά στο καλάμι μόνο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gior-gos
    Εχω αυτο. Δεν εχει προσπαθησει ποτέ κανεις να το παραβιασει. Το εχω χρόνια, εχω ξεχαστει αρκετες φορες και εχω ξεκινησει μ αυτο πανω στον δισκο, μου χει φυγει απ τα χερια κι εχει σκασει κατω επισης αρκετες φορές, δεν εχει παθει κατι· τωρα θα μου πεις· αποτελουν αυτα εχεγγυα πως προκειται για καλο λουκετο; Οχι. Μόνο αν αργουσε καποιος να το παραβιασει θα μπορουσαμε να μιλαμε για καλο λουκετο. Αυτο που με κανει να σου προτεινω το συγκεκριμενο ειναι η μαρκα, η τιμη, και το οτι στο παρελθον, άλλα, φτηνα λουκετα, με την ιδια χρηση σπαγανε ευκολα.

d.m.w.t.l. Το avatar του/της congate7
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tsopanoskylo Προβολή μηνύματος
    Πιστευω πως θα υποχωρήσει η δισκόπλακα πρώτη...Καμια γρατζουνιά στο καλάμι μόνο
    Οι γρατζουνιές είναι πταίσματα. Μην στραβώσει κανένα καλάμι φοβάμαι.
    O παππούλης

Θα πάω σε ένα νησί, να ψαρεύω πρόκες.

Παρόμοια θέματα

1. το ΚΑΛΥΤΕΡΟ disk lock?
    από Spazz στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2015, 22:35
  2. Disk lock
    από Ktm.Prestige στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2008, 08:24
  3. Do it yourself : Disk lock reminder