Προς : ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ
Ο ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΤΣΙΤΩΝΕΙ ΤΑ ΓΚΑΖΙΑ. ΕΠΙΧΕΙΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΤΟ ΤΡΑΚΟ (ΚΑΙ ΤΙ ΤΡΑΚΟ!) ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ. ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΚΤΙΝΑΧΘΕΙ, Ο ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΕ ΠΟΣΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ «ΜΠΑΜΠΑ, ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ» ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΛΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ...(ΕΥΤΥΧΩΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΣΤΟΥΚΑΡΙΣΜΑ ΣΕ ΕΞΙ ΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΣ ΤΡΕΣΤ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ)
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ SHOCK WAVE 12/11/2005
Ωραία, πολύ ωραία. Να μας πείτε μόνο ποιος είναι ο αρθρογράφος να τον συγχαρούμε και προσωπικά. Οντως αντικειμενική γραφή. Και είμαι και σίγουρος πως είναι και αναβάτης μοτοσυκλέτας.
Κύριοι, πραγματικά δεν περίμενα να διαβάσω και να δω κάτι τέτοιο από το περιοδικό σας ή από οποιοδήποτε άλλο έντυπο της εταιρείας σας. Πολλά χρόνια τώρα με είχατε συνηθίσει σε ποιο σοβαρά και αντικειμενικά άρθρα.
Είμαι 34 ετών, παντρεμένος, με μια κόρη 18 μηνών, αναβάτης μοτοσυκλέτας εδώ και 16 χρόνια από συνείδηση και όχι από ανάγκη, έχω ταξιδέψει πάνω σε μια μοτοσυκλέτα σε όλη την Ελλάδα, και στο εξωτερικό.
Με τίποτα, και ποτέ δεν νομίζω ότι έδωσα το δικαίωμα σε κανέναν, να με χαρακτηρίσει ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ. Oυτε με την οδήγησή μου, ούτε με την συμπεριφορά μου.
Αντιθέτως στα 16 αυτά χρόνια εχάσα φίλους, είδα άλλους στα νοσοκομεία, και πόνεσα και εγώ νιώθωντας την λαμαρίνα ενός «καλού» αυτοκινήτου, ή την άσφαλτο πάνω μου. Γιατί; Διότι κάποιος «καλός» οδηγός, κάποιου «καλού» αυτοκινήτου, αποφάσισε να στρίψει χωρίς φλάς, ή να κάνει αναστροφή σε κεντρική λεωφόρο από παρκαρισμένος χωρίς να ελέγξει. Ή γιατί αποφάσισε να παραβιάσει ένα ΣΤΟΠ («ελα μωρέ μηχανάκι είναι, καμικάζι ειναι και δεν θα χάσει και τίποτα η χώρα»), η απλά μιλούσε στο κινητό του. Τόσο απλά. Τόσο εύκολα χάνονται νέες ανθρώπινες ζωές στην άσφάλτο από ανθρώπους που δεν έφταιγαν.
Δεν έφταιγαν κύριοι οι «καλοί» οδηγοί, των «καλών» αυτοκινήτων. Φταίει το σχολείο, το κράτος, και εσείς. Διότι στο σχολείο δεν πήρε οδηγική παιδεία. Να του μάθουν πως να συμπεριφέρεται στον δρόμο. Πως να σέβεται τους άλλους που κινούνται μαζί του. Πως να δίνει προτεραιότητα στους πεζούς, και καμμιά φορά αν χρειαστεί και στο όχημα δίπλα του. Ο Έλληνας οδηγός, μπαίνει στο καινούριο του, πανάκριβο αυτοκίνητο, και νομίζει ότι ο δρόμος του ανήκει.
Φταίει το κράτος, γιατί δίνει τα διπλώματα εύκολα. Γιατί δεν μπορεί να ελεγξει το διαβλητό σύστημα των εξετάσεων και των εξεταστών. Γιατί δημιουργεί νέους δολοφόνους στην άσφαλτο. Φταίει γιατί αντί να φτιάξει το οδόστρωμα σε σημεία μέσα στην Αθήνα, που όταν δεν βρέχει η άσφαλτος (ο θεός να την πει ασφάλτο) είναι παγοδρόμιο, μου τοποθετεί «έξυπνες» ταμπέλες που με ενημερώνουν σε πόση ώρα θα φτάσω στην Αττική Οδό, ή που έχει γίνει ατύχημα. Λες και με νοιάζει...
Φταίτε και εσείς κύριοι. Γιατί τόσα χρόνια με την παραμικρή ευκαιρεία περιθωρειοποιήτε τους μοτοσυκλετιστές και τον μοτοσυκλετισμο. Να μην μιλήσω για την δεκαετία του 80 που εξαιτίας του Δαλιανίδη όλοι οι μοτοσυκλετιστές ήταν τσαντάκηδες και ναρκομανείς....Ας μιλήσουμε για τον Νοέμβριο του 2005, που ένα άρθρο ξεκινά με την φράση «ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ». Γιατί στα δελτία ειδήσεων δείχει πίστα αγώνων και από κάτω έχει τίτλο «ΕΔΩ ΠΡΟΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΕΣ». Κύριοι η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Και όταν ένας ημιμαθής αρχισυντάκτης, δώσει ένα θέμα σε έναν ημιμαθή συντάκτη, τότε σίγουρα θα βγεί κάτι ΛΑΘΟΣ.
Ας διαβάσει το παραπάνω ο αρθρογράφος και ας σκεφτεί λιγάκι πριν ξαναγραψει κάτι σχετικό.
Και να τον ενημερώσω επίσης ότι το αυτοκόλλητο με το λογότυπο «ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙΣ», το έχουν μόνο δίπλα στο τιμόνι του «καλού» αυτοκινήτου. ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ.
Εύχομαι σε όλους τους μοτοσυκλετιστές ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ, ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Σοφιανός Καβακόπουλος