Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 40

Θέμα: Επισκευη τρομπας μπροστα φρενου tuono (brembo)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της konkost

Επισκευη τρομπας μπροστα φρενου tuono (brembo)

Eχω βαλει εδω και περιπου 2 χρονια στο ΤΑ650 που εχω μπροστα τρομπα φρενου απο tuono 1000
    Πριν λιγες μερες δοκιμασα να αλλαξω τα υγρα Δυστιχως ομως ανακαλυψα οτι ανοιγοντας το εξαερωτηρι στην δαγκανα, μετα απο απο μερικα πατηματα στην μανετα και αφου βγηκε μια μικρη ποσοτητα υγρων ...κατοπιν τιποτα Δεν υπηρχε καθολου πιεση!
    Εκανα εξαερωση απο το εξαερωτηρι που υπαρχει πανω στην τρομπα και επανελαβα την διαδικασια Μετα απο μερικα πατηματα ξανα τιποτα απο πιεση
    Τελικα καταφερα να αλλαξω τα υγρα επαναλαμβανοντας πολλες φορες ξανα και ξανα τα ανωτερω Η αισθηση ομως πλεον στην μανετα ηταν κατι παραπανω απο σφουγγερενια Και καθε φορα που την παταγα εβλεπα φυσαλιδες να ανεβαινουν στο δοχειο των υγρων
    Το αφησα ετσι και την επομενη μερα με το πρωτο πατημα της μανετας ειδα οτι ως εκ θαυματος η σφουγγαρενια αισθηση ειχε εξαφανιστει Αρχισε ομως να ξαναπαρουσιαζεται μετα απο σχετικα εντονη χρηση που του εκανα σε μια χωματινη βολτα
    Λογικα λοιπον και με τις φτωχες μου γνωσεις θεωρω οτι η τρομπα χρειαζεται επισκευη Ναι αλλα απο οτι ειδα η aprilia δεν εχει κωδικο ανταλακτικου για κιτ επισκευης

Καμια ιδεα για το τι κανω τωρα; Που βρισκω ανταλακτικα για την τρομπα; Πεταω την τρομπα;
    Δυστυχως τα αγγλικα μου ειναι πολυ φτωχα ωστε να ψαξω για λυσεις σε ιστοσελιδες του εξωτερικου και απο Ελλαδα δεν καταφερα να βρω κατι

Banned
    Για σωληνακια φρενων σε κοβω.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από GFawkes Προβολή μηνύματος
    Για σωληνακια φρενων σε κοβω.
    Μπα, ειναι αλλαγμενα με υψηλης

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Για κοίτα εδώ αυτό είναι η τρόμπα από το τουόνο του 2006-2009. Αυτή ψάχνεις ή από άλλη χρονολογία;

https://www.piaggioparts.gr/c,65_176...BD%CE%BF%CF%85

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από konkost Προβολή μηνύματος
    Εκανα εξαερωση απο το εξαερωτηρι που υπαρχει πανω στην τρομπα
    Από πάνω έκανες για να βγάλεις τον αέρα από την τρόμπα. Από κάτω συνέχισες να κάνεις εξαέρωση? Αέρα έχει το σύστημα μέσα 99%.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

εδώ είσαι.. νομίζω.

brembo 13 mm

http://www.ebay.com/itm/Aprilia-Brem...lUowNj&vxp=mtr

Αν δεν είναι αυτό θα ψάξεις στην brembo και όχι στην aprilia.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote Z750s Προβολή μηνύματος
    εδώ είσαι.. νομίζω.

brembo 13 mm

http://www.ebay.com/itm/Aprilia-Brem...lUowNj&vxp=mtr

Αν δεν είναι αυτό θα ψάξεις στην brembo και όχι στην aprilia.
    16mm είναι η τρόμπα του Tuono gen II
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    16mm είναι η τρόμπα του Tuono gen II

Το μεγαλύτερο κιτ που βρήκα είναι 15μμ... όπου το φοράει κάποιο ντουκάτι, είναι σίγουρο το 16μμ ;

http://www.ebay.com/itm/Ducati-Bremb...-/351823161133

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote Z750s Προβολή μηνύματος
    Για κοίτα εδώ αυτό είναι η τρόμπα από το τουόνο του 2006-2009. Αυτή ψάχνεις ή από άλλη χρονολογία;

https://www.piaggioparts.gr/c,65_176...BD%CE%BF%CF%85
    Αυτη ειναι αλλα οπως βλεπεις δεν υπαρχει σαν ανταλακτικο το κιτ επισκευης της τρομπας
    Υπαρχει μονο το Νο7 (ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΡΟΜΠΑΣ ΦΡ ΠΙΣΩ REG/RSV/ETV
    AP8213057) που συνδεει την τρομπα με το δοχειο αλλα δεν ξερω να ειναι εκει το προβλημα μου

@ Coyote Z750s
    Ευχαριστω για τα links αλλα και εγω οσο εψαξα εβρισκα κυριως κιτ για την τρομπα του πισω φρενου και οσα βρηκα για την μπροστα ηταν για μικρες τρομπες

Ο byron εχει δικιο νομιζω
    16αρα ειναι η τρομπα του Tuono gen II

Φιλε μου αερα εχει παρει , παρε μια συριγγα τροφης απο το φαρμακειο και τραβα τα υγρα απο κατω.
    Προσοχη μην σου αδειασει το δοχειο απο πανω.
    Και γιατι δεν ξερω την δικη σου τρομπα μπας και εχει και επανω της 2ο εξαερωτηρακι ?

http://www.skroutz.gr/s/7678773/Neoj...%BC%CF%87.html

Τωρα ειδα την photo
    Αν ειναι αυτη της photo απο πανω που εβαλες , τοτε πανω απο το ρακορ εχει και δευτερο εξαερωτητηρα
    Τελευταία τροποποίηση από dankannn; 21/09/2016 στις 09:37.
    Dankannn

CBR 600F THE BEST

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από konkost Προβολή μηνύματος
    Αυτη ειναι αλλα οπως βλεπεις δεν υπαρχει σαν ανταλακτικο το κιτ επισκευης της τρομπας
    Υπαρχει μονο το Νο7 (ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΡΟΜΠΑΣ ΦΡ ΠΙΣΩ REG/RSV/ETV
    AP8213057) που συνδεει την τρομπα με το δοχειο αλλα δεν ξερω να ειναι εκει το προβλημα μου
    Το βλέπω και καταλαβαίνω το πρόβλημά σου... η τρόμπα είναι η [FONT=Ubuntu]AP8133882... ούτε και εγώ μπορώ να βρώ κιτ επισκευής για αυτό το παρτ ναμπερ. Πολύ περίεργο μου φαίνεται ! [/FONT]

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Από πάνω έκανες για να βγάλεις τον αέρα από την τρόμπα. Από κάτω συνέχισες να κάνεις εξαέρωση? Αέρα έχει το σύστημα μέσα 99%.
    Αρχικα το συστημα δεν ειχε αερα Ή τουλαχιστον δεν ειχε τοσο ωστε να γινεται αντιληπτο στην μανετα
    Οπως εγραψα και αρχικα ανοιξα το εξαερωτηρι της δαγκανας ετσι ωστε τρομπαροντας και συμπληρωνοντας υγρα στο δοχειο να κανω αλλαγη των υγρων Μετα ομως απο 3-4 τρομπαρισματα χαθηκε τελειως η πιεση Τοτε και αφου εκλεισα το εξαερωτηρι της δαγκανας ανοιξα το εξαερωτηρι της τρομπας και εκανα εξαερωση στην τρομπα Και μιλαμε δεν εβγαλε μερικες φυσαλιδες αερα μεσα στο υγρο αλλα λιγες σταγονες υγρου μεσα στον αερα μεχρι να ανεβασει ξανα πιεση
    Αυτο επαναληφθηκε πολλες φορες μεχρι τελικα να αλλαξω τα υγρα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dankannn Προβολή μηνύματος
    Φιλε μου αερα εχει παρει , παρε μια συριγγα τροφης απο το φαρμακειο και τραβα τα υγρα απο κατω.
    Προσοχη μην σου αδειασει το δοχειο απο πανω.
    Και γιατι δεν ξερω την δικη σου τρομπα μπας και εχει και επανω της 2ο εξαερωτηρακι ?

http://www.skroutz.gr/s/7678773/Neoj...%BC%CF%87.html

Τωρα ειδα την photo
    Αν ειναι αυτη της photo απο πανω που εβαλες , τοτε πανω απο το ρακορ εχει και δευτερο εξαερωτητηρα
    Σε ευχαριστω για την απαντηση
    αλλα
    Η τρομπα εχει ενα εξαερωτηρα αυτον ακριβως που λες πανω απο το ρακορ Δεν εχει δευτερο
    Το προβλημα δεν ειναι πως θα κανω αλλαγη των υγρων Αυτη εξαλου με τα πολλα εγινε Το προβλημα ειναι η υπερβολικη και ξαφνικη παρουσια αερα στην τρομπα

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Επισκευή τρόμπας συμπλέκτη '95 DAYTONA 900
    από SpeakeasyBlues στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/03/2012, 22:26

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •