Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 37

Θέμα: Τι παίρνω με ένα χιλιάρικο;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της strokt up

Τι παίρνω με ένα χιλιάρικο;

1η μηχανή, μέτρια εμπειρία σε δίχρονα (απο παπί μέχρι z800).
    Δεδομένα:
    Max 1 χιλιάρικο (εννοείται πως θα χρειαστεί λάστιχα και σέρβις (μπορεί και αλυσιδογράναζα και άλλα πολλά). Τα 'εχω υπολογίσει γιαυτό είναι τόσο στενό το budget.
    Είναι πρώτη μηχανή οπότε δεν έχω τίποτα απο εξοπλισμό δικό μου (οτιδήποτε μπορείτε να προτείνεται και απο αυτά είναι ευπρόσδεκτα) μαξ 300€ για αρχή.
    Δίπλωμα Α2.

Ζητούμενα:
    -Κάτω απο 48 άλογα για να καλύπτεται απο το Α2.
    -Κάτω απο 200 κιλά.
    -Γκάζι τουλάχιστον μέτριο, να μπορούμε να βγάλουμε καμία προσπέραση.
    -Να μπορώ να βάλω 2ο άτομο χωρίς να βογγάει.

Χρήση:
    Επαρχιακοί δρόμοι 85%, πόλη 10%, εθνική 5% και αν.

Παρακαλώ οι απαντήσεις να μην είναι βάλε 2 χιλιάρικα ακόμα και πάρε vstrom, αν είχα θα τα έβαζα, ούτε είναι λίγα τα λεφτά για εξοπλισμό κλπ. Ευχαριστώ.
    Τελευταία τροποποίηση από strokt up; 07/06/2017 στις 00:01.

Παίρνεις χρεπάκι που θα θέλει άλλα τόσα να κινηθεί αξιοπρεπώς.
    Τα καλά έχουν πολύ πάνω από χιλιάρικο,και τα ρημάδια δεν μαζεύονται..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @topos
    KLE400, ισως κ 500/freewind 650/africa 400/600
    Με λιγα παραπανω suzuki gs/kawasaki er

Στο 1,5 χιλιαρικο φλερταρεις κ με strada.

Απο ολα τα παραπανω μαλλων το gs κ το er θα ναι στην καλυτερη κατασταση.
    Μην ριξεις δευτερη ματια σε bandit, ειχαν θεματα με τα καρμπ που δεν μαζευοντε αλλα τοσα να δωσεις.

Τελος υπολογιζεις αλλο ενα 100ευρω μεταβιβαση/ασφαλεια.

Προσωπικα ειχα παρει στα 1100 το 2010 ενα kle 400.Δεν ημουν τρομακτικα στριμωγμενος, απλα βρεθηκε μπροστα μου και λεω ας το παρω να βρισκετε.
    Το κρατησα μια 6ετια και του εκανα ~25.000χλμ.Εβγαλε μερικα προβληματακια (κομπλερ μιζας,ανορθωτη,εξατμιση /πυραυλακια καρμπ και τα αναμενομενα αναλωσιμα)μεχρι που τρυπησε το ντεποζιτο.
    Παρολο που με ειχε βολεψει ηθελα να δοκιμασω κατι διαφορετικο.Το δωσα ανταλλακτικα για ~350 ευρω και πηρα αλλο.

Εν συντομια θεωρω οτι δεν ηταν κακη αγορα.Ουτε οτι με ταλαιπωρησε ιδιαιτερα, για αυτο κ το κρατησα τοσο.
    Τελευταία τροποποίηση από @topos; 07/06/2017 στις 00:27.

Ως... συνάδελφος "χιλιάρικος" συμφωνώ με τον αποπάνω.

Έκανα ακριβώς αυτό που λες. Άπειρες ώρες δουλειάς, όχι πολλά λεφτά αλλά άπειρες ώρες δουλειάς και έχει ακόμα μαζέματα. Αν ήταν να κάνω αυτό που επίσης είχε πει ο αποπάνω, να το λύσω όλο και να το μαζέψω σε κατάσταση "καινούριο" πιθανώς να είχε δίκιο και για το κόστος.

με ενάμιση χιλιάρικο παίρνεις αξιοπρεπές Aprilia Pegaso Strada/Terra με κινητήρα ΧΤ και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σου.
    πιθανώς να έχει και BMW F650GS στα ίδια χρήματα, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση. Ξέρω, είσαι εκτός budget αλλά ισχύει η αποπάνω παράγραφος και το αποπάνω ποστ, εκτός και αν είσαι Ο τυχερός και βρεις κάτι "χαρτί" και τζάμπα.

Επειδή έχω σκαλώσει με τα ον-οφ δεν έχω δει άλλα μηχανάκια πρόσφατα. Καλές περιπτώσεις αν βρεις κάτι σε αξιοπρεπή κατάσταση τα CB400, είναι πανέμορφα και με απίθανο ήχο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SONone
    με σειρα προτίμησης

1) kle 500 NAI
    2) freewind 650 NAI

cb 400 SF υπο ορους.
    ax250 ισως βρεις κατι οχι σκουπίδι
    klr 250 αλλα κρατανε τιμη.

kle 400 δύσκολα στα ανταλακτικα προσπάθησε να τα αποφύγεις.
    PEGASO μακρυά και αγαπημένοι.

οσο για τον εξοπλισμό με 100€ παίρνεις αξιοπρεπεστατο κρανος και 150€ ενα καλο μπουφάν που θα σε βγάλει για καιρό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από @topos Προβολή μηνύματος
    KLE400, ισως κ 500/freewind 650/africa 400/600
    Με λιγα παραπανω suzuki gs/kawasaki er

Στο 1,5 χιλιαρικο φλερταρεις κ με strada.

Απο ολα τα παραπανω μαλλων το gs κ το er θα ναι στην καλυτερη κατασταση.
    Μην ριξεις δευτερη ματια σε bandit, ειχαν θεματα με τα καρμπ που δεν μαζευοντε αλλα τοσα να δωσεις.

Τελος υπολογιζεις αλλο ενα 100ευρω μεταβιβαση/ασφαλεια.

Προσωπικα ειχα παρει στα 1100 το 2010 ενα kle 400.Δεν ημουν τρομακτικα στριμωγμενος, απλα βρεθηκε μπροστα μου και λεω ας το παρω να βρισκετε.
    Το κρατησα μια 6ετια και του εκανα ~25.000χλμ.Εβγαλε μερικα προβληματακια (κομπλερ μιζας,ανορθωτη,εξατμιση /πυραυλακια καρμπ και τα αναμενομενα αναλωσιμα)μεχρι που τρυπησε το ντεποζιτο.
    Παρολο που με ειχε βολεψει ηθελα να δοκιμασω κατι διαφορετικο.Το δωσα ανταλλακτικα για ~350 ευρω και πηρα αλλο.

Εν συντομια θεωρω οτι δεν ηταν κακη αγορα.Ουτε οτι με ταλαιπωρησε ιδιαιτερα, για αυτο κ το κρατησα τοσο.
    Μάλλον κάτι σε ονοφάκι λέω και εγώ, να έχει και λίγους κυλίνδρους και πιο εύκολο να βάλεις χέρι.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ως... συνάδελφος "χιλιάρικος" συμφωνώ με τον αποπάνω.

Έκανα ακριβώς αυτό που λες. Άπειρες ώρες δουλειάς, όχι πολλά λεφτά αλλά άπειρες ώρες δουλειάς και έχει ακόμα μαζέματα. Αν ήταν να κάνω αυτό που επίσης είχε πει ο αποπάνω, να το λύσω όλο και να το μαζέψω σε κατάσταση "καινούριο" πιθανώς να είχε δίκιο και για το κόστος.

με ενάμιση χιλιάρικο παίρνεις αξιοπρεπές Aprilia Pegaso Strada/Terra με κινητήρα ΧΤ και καλύπτει όλες τις απαιτήσεις σου.
    πιθανώς να έχει και BMW F650GS στα ίδια χρήματα, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση. Ξέρω, είσαι εκτός budget αλλά ισχύει η αποπάνω παράγραφος και το αποπάνω ποστ, εκτός και αν είσαι Ο τυχερός και βρεις κάτι "χαρτί" και τζάμπα.

Επειδή έχω σκαλώσει με τα ον-οφ δεν έχω δει άλλα μηχανάκια πρόσφατα. Καλές περιπτώσεις αν βρεις κάτι σε αξιοπρεπή κατάσταση τα CB400, είναι πανέμορφα και με απίθανο ήχο.
    Κοίτα, οτι και να πάρω θα το κρατήσω αν όλα πάνε καλά το πολύ δυο χρόνια. Αν δεν βρώ ΤΙΠΟΤΑ που να αξίζει, θα πάρω ένα παπί να κάνω οικονομία και βλέπουμε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SONone Προβολή μηνύματος
    με σειρα προτίμησης

1) kle 500 NAI
    2) freewind 650 NAI

cb 400 SF υπο ορους. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο για 4κύλινδρο γιατί θέλω τράβηγμα χαμηλά και μικρότερη κατανάλωση
    ax250 ισως βρεις κατι οχι σκουπίδι
    klr 250 αλλα κρατανε τιμη.

kle 400 δύσκολα στα ανταλακτικα προσπάθησε να τα αποφύγεις.
    PEGASO μακρυά και αγαπημένοι.

οσο για τον εξοπλισμό με 100€ παίρνεις αξιοπρεπεστατο κρανος και 150€ ενα καλο μπουφάν που θα σε βγάλει για καιρό.
    Αν βρώ καλό freewind το έχω τσιμπήσει χωρίς δεύτερη σκέψη, το ονειρευόμουν στα 18 μου για ένα διάστημα.

Εχε στο νου σου πως ολα τα 400αρια ειναι του 90~96 ασχετα απο το τι γραφει η αδεια κυκλοφοριας.Για αυτο λεω να προτιμησεις 500αρη.
    Απο εκει και περα τα μονα παραπονα απο το kle 400 ηταν το αδυναμο μπροστινο φρενο και η ελλειψη ροπης(αλλα εγω ειμαι αρκετα βαρυς και στο δικαβαλο βγαιναμε πανω απο 200κιλα).

Σε μερικα σημεια συνεχιζω να το προτιμω απο το pegaso trail που πηρα προσφατα(δικυλινδρο/στροφαρισμα κινητηρα/6η ταχυτητα-> δουλευε πιο ανετα στα 130χλμ+)

Υ.γ Ανταλλακτικα δεν δυσκολευτικα ποτε να βρω μιας και ειναι τα ιδια απο το 500.Επιπλεων κανουν και απο er500/gpz 500

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SONone
    http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...le400%2091.htm

kle 400 1991 μονο και ηρθε παρεισαγωγή. γιαυτο και η ελλειψη σε ανταλακτικα και ολοι κοιτάνε να τα ξεφορτωθουν

kle 500 1996 και μετα. απεφυγε παρεις το ποιο παλιο.. και ποτε ακινητοποιημενο καρμπυρατερ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SONone Προβολή μηνύματος
    http://www.motorcyclespecs.co.za/mod...le400%2091.htm

kle 400 1991 μονο και ηρθε παρεισαγωγή. γιαυτο και η ελλειψη σε ανταλακτικα και ολοι κοιτάνε να τα ξεφορτωθουν

kle 500 1996 και μετα. απεφυγε παρεις το ποιο παλιο.. και ποτε ακινητοποιημενο καρμπυρατερ.
    Στο δικο μου η αδεια ελεγε 2002, πριν το παρω ειδα τα χρωματα αντιστοιχουσαν με αυτα του 1999/2000 αλλα στην πραατικοτητα ηταν του 92(το τσεκαρα με τον αριθμο κινητηρα σε ενα γιαπενεζικο site).Λογικα ο προηγουμενος πρεπει να του ειχε κανει σωστη ανακατασκευη γιατι ηταν πραγματικα στην πενα εξωτερικα.
    Παντως το 400 εβγαινε σιγουρα μεχρι 2001.

Νέο μέλος
    Καλησπέρα στη παρεα!! KLE 500 και από μενα.. on off οικονομικο,καλο στα τακσιδακια και πολύ καλο για επαρχια,φθηνη συντηρηση και ανετο τακσιδακι με 2 ατομα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της astrapogiannos7
    Mία απορία μου που λογικά την έχει και το παιδί απο πάνω. Μία νορμάλ κατανάλωση για το KLE 500 ποια είναι γιατί έχω διαβάσει χαμηλά νούμερα και δεν τα πιστεύω και τόσο Πάντως με το KLE 500 έδωσα δίπλωμα αρκετή δύναμη να σε πάει παντού χωρίς ξεσπάσματα και με το τελικό motosport που είχε βάλει ο δάσκαλος μου έκανε τέλειο ήχο
    Την Κρήτη δεν θα την αφήσω ποτέ και για τίποταααααααααααα

Νέο μέλος
    Καλησπέρα φίλε,

Κάτοχος KLE 400 εδώ... Δεν έχω άποψη γι άλλα μηχανάκια αλλά θα σου μιλήσω για το KLE 400 το οποίο πήρα μεταχειρισμένο την άνοιξη του 2015. Από τότε έχω κάνει αρκετές βόλτες, έχω μπει χώμα, δεν με άφησε πουθενά και γενικά μου έχει χαρίσει ωραίες στιγμές. Πιστεύω ότι για τα ζητούμενα που θες είναι πολύ καλή επιλογή και αξίζει να ψάξεις σε κάτι τέτοιο.

By the way, το καλοκαίρι σκοπεύω να το δώσω καθώς θέλω να κινηθώ σε κάτι πιο street. Αν σ ενδιαφέρει πες μου να σου πω λεπτομέρειες...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από @topos Προβολή μηνύματος
    Εχε στο νου σου πως ολα τα 400αρια ειναι του 90~96 ασχετα απο το τι γραφει η αδεια κυκλοφοριας.Για αυτο λεω να προτιμησεις 500αρη.
    Απο εκει και περα τα μονα παραπονα απο το kle 400 ηταν το αδυναμο μπροστινο φρενο και η ελλειψη ροπης(αλλα εγω ειμαι αρκετα βαρυς και στο δικαβαλο βγαιναμε πανω απο 200κιλα).

Σε μερικα σημεια συνεχιζω να το προτιμω απο το pegaso trail που πηρα προσφατα(δικυλινδρο/στροφαρισμα κινητηρα/6η ταχυτητα-> δουλευε πιο ανετα στα 130χλμ+)

Υ.γ Ανταλλακτικα δεν δυσκολευτικα ποτε να βρω μιας και ειναι τα ιδια απο το 500.Επιπλεων κανουν και απο er500/gpz 500
    KLE500 δεν με καλύπτει το Α2, μόνο το καινούργιο που η μάσκα έμοιαζε με του z750 οπότε βγαίνει απο την λίστα.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Φανταστειτε τι θα εκανε με ενα μποξερ!
    από DrBig στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 06/09/2011, 13:00
  2. τι μπορειτε να κανετε με ενα i-phone!
    από mikes στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2010, 19:09
  3. H Ferrari ειναι κοκκινη με ένα αλογο????
    από kalgeorge στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2010, 00:55
  4. Τι μπορείς να κάνεις με ένα μπαλάκι...
    από manhunter στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 10/02/2010, 13:42
  5. Τι Εγινε Με Την Πιτα?????
    από periklisk στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/02/2004, 13:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας