Καλησπέρα παιδιά. Εδώ κι αρκετό καιρό (πριν γίνω κάτοχος δικύκλου) εμπλούτιζα τις γνώσεις μου (οχι δα τίποτα το τρομερό) περί δικύκλων (μοτέρ κυρίως) από το σάιτ σας.Γενικά όταν γκουγκλάρω κάτι και δω ότι η πιθανή απάντηση που ζητάω βρίσκεται στο moto.gr (και στο mybike), θα κλικάρω κατευθείαν
. (Αυτό ήταν ένα μικρό ευχαριστώ σε όλη την κοινότητα που μοιράζεται γνώσεις αβέρτα και βοηθάει άπειρους μοτοσικλετιστές like me)
Τώρα αρκετά με τα γλειψίματα.
Μόλις χθες έγινα κάτοχος ενός (ίσως πολύ) ταλαιπωρημένου Kaze R 115. Τα πλαστικά χρήζουν αλλαγής, το μοτέρ ακούγεται πολύ ωραία (δεν ακούω κάποιον ασυνήθιστο ήχο που θα έπρεπε να με πονηρεύσει). Οι ταχύτητες είναι βούτυρο, πραγματικά μπαίνουν "χαϊδεύοντας" τον λεβιέ ταχυτήτων. Μου φαίνεται περίεργο, διότι είχα συνηθίσει με ένα (λιωμένο) Daytona DY100A με μηδενική συμπίεση (βούτυρο η μανιβέλα) που οι ταχύτητες θέλαν αρκετά περισσότερη δύναμη για να μπουν και να βγουν, χωρίς αν ακούγεται κι αυτό το "γκαπ". Το θέμα (μου) με το σασμάν είναι το εξής: όταν βγάζω ταχύτητα, π.χ. από 4η σε 3η (νομίζω πως συμβαίνει) όταν έχω χαμηλές στροφές ακουγεται ένα "ΓΚΑΠ" (όταν αφήνω τον λεβιέ), όλες οι ταχύτητες μπαίνουν και βγαίνουν μια χαρά, αλλά με προβληματίζει αυτός ο ήχος. Όταν δίνω λίγο γκαζάκι πριν κατεβάσω (νομίζω) δεν ακούγεται αυτό το "γκαπ" (από μέσα το ακούω, μέσα απ' το κάρτερ). Συγκενικό μου πρόσωπο που πήρε βόλτα την πάπια μου για δοκιμή (έχει αρκετή εμπειρία
Επίσης για το καρμπυρατέρ, όταν ανοίγω το τσοκ δεν σβήνει το μηχανάκι (έτσι είχα συνηθίσει με όποιο μηχανάκι είχα οδηγήσει, άνοιγα τσοκ και το άκουγα να μπουκώνει κι αν δεν έδινα γκάζι, έσβηνε κι αν κινούμουν με τσοκ δεν τραβαγε). Το ρελαντί είναι κάπως ασταθές και καμιά φορά μου κάνει κάτι σκασίματα (άκαφτηκαι σβήνει. Όταν πάω να το βάλω μπροστά (μόνο μανιβέλα, μίζα γιοκ) νιώθω αρκετή συμπίεση (σε σχέση με το DY) και παίρνει μπροστά τσακμάκι. Άμα του δώσω γκάζια (απότομη γκαζιά, άνοιγμα) δεν το ακούω να μπουκώνει και μάλιστα νιώθω πως έχει φοβερή απόκριση το καρμπυρατέρ (ΌΛΑ ΑΥΤΆ τα αναφέρω προσπαθώντας να σας βοηθήσω να καταλάβετε σε τι κατάσταση είναι το μηχανάκι και να μην δω από κάτω ερωτήσεις για τη λειτουργία του, εννοώ πως προσπαθώ να καλύψω κάθε πιθανή απορία που μπορεί να έχετε, προσπαθώ να δώσω όσα περισσότερα στοιχεία μπορώ ώστε να καταλάβετε ακριβώς το θέμα μου).
Ζητώ συγνώμη αν έγινα (έγινα, I know >_< ) κουραστικός, αλλά εμπιστεύομαι πιο πολύ τα παιδιά εδώ (γλυψιμο vol. 2) από όποιον μηχανικό έχω πάει, διότι για απλές ζημιές (πράματα που τα έφτιαξα εγώ με μηδενικό κόστος μου λέγανε για λύσιμο μοτέρ και τέτοια![]()
![]()
![]()
)
Και πάλι συγνώμη για το τεράστιο thread, είμαι (αρκετά αγχωμένος) κ είμαι διανομέας, με 0€ στην τσέπη και θέλω το εργαλείο να μην τα φτύσει, γιατί έφτυσα κάμποσο αίμα για να τ αποκτήσω, ελπίζω να μην ακούγομαι Βασιλάκης Καΐλας. Thansk in advance!