Αυτή τη φορά βρέθηκα στη Βοιωτία για το τελευταίο βουνό πάνω απο 1.500m ύψος που μου είχε απομείνει σε αυτόν τον νομό.Η Μεγάλη Λούτσα είναι ένα κατάφυτο βουνό και βρίσκεται απέναντι απο τον Ελικώνα έχοντας ύψος 1.553m.Όσοι έχετε περάσει την Αρβανίτσα προς Κυριάκι,είναι το βουνό στα δεξιά.Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε προς τα εκεί απλά κοιτάξτε καλύτερα το πόσο απότομο αλλά και το πόσο ''πνιγμένο'' στα έλατα είναι.Η γενικότερη περιοχή της Αρβανίτσας είναι ένα στολίδι για τη Βοιωτία και θυμίζει χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Σε κάποιο πολύ πρόσφατο ταξιδιωτικό είχα γράψει οτι είχα ανέβει σε 98 βουνά απο 1500m και πάνω αλλά είχα κάνει έναν λάθος υπολογισμό.Τα βουνά που έχω ανέβει απο τα 191 συνολικά είναι 99 μαζί με τη Μεγάλη Λούτσα που ανέβηκα το Σάββατο.53 πάνω απο 2000m και 46 απο 1500 εώς 2000m υψός.
Σύντομα θα κατοσταρίσω και θα δημιουργήσω ένα βίντεο-αφιέρωμα!Απο εκεί και πέρα φυσικά η λίστα είναι τεράστια και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου,που σημαίνει πάρα πολλά ταξίδια και αμέτρητες νέες εικόνες.Ότι καλύτερο δηλαδή!
Μέσω Θήβας και Αλιάρτου έφτασα στην Αγία Τριάδα και απο εκεί έκανα την πολύ ωραία χωμάτινη διαδρομή μέχρι το χωριό Ελικώνας.
Μπροστά μου το βουνό Μεγάλης Λούτσας απο την πίσω πλευρά.
Ο Ελικώνας,ένα πανέμορφο χωριό στις παρυφές της Μεγάλης Λούτσας
![]()