Δύο προορισμοί που αν ήταν ασφάλτινοι, θα κόντραραν στα ίσια κορυφαία Ευρωπαϊκά πάσα. Όλο το καλοκαίρι περίμενα καρτερικά μια Κυριακή με καλό καιρό ώστε να μπορέσω να περάσω αυτές τις 2 διαδρομές. Στην πραγματικότητα όμως δεν πίστευα ότι θα καταφέρω να βγάλω καμία από τις δύο. Το πάσο του Καταφιδίου επειδή το είχα περπατήσει για να ανέβω στην κορυφή, θυμόμουν ότι σε πολλά σημεία απλώς δεν υπήρχε δρόμος από τις κατολισθήσεις. Το ίδιο και για το πέρασμα του Αυτιού το οποίο παρακολουθούσα στενά τα τελευταία 2 χρόνια μέσω άλλων μοτοσυκλετιστών που είχαν πάει. Υπήρχαν κατολισθήσεις και ο δρόμος ήταν πολύ χάλια.
Μεσοβδόμαδα είχαμε μιλήσει με τον φίλο Μάκη ο οποίος αρχικά δεν ψηνόταν να βγει καν την Κυριακή, όμως μια χωμάτινη εξόρμηση μαζί μου στα Τζουμέρκα ''ήταν μια προσφορά που δε μπορούσε να αρνηθεί''. Παρόλο που και ο ίδιος δεν πίστευε ότι αυτές οι διαδρομές έβγαιναν. Έπρεπε όμως να το δοκιμάσουμε γιατί θα ήταν προτιμότερο να μετανιώσουμε για κάτι που κάναμε.
Αναχώρηση στις 7.00 από Αθήνα και 3,5 ώρες μετά σε ένα από τα τούνελ της διαδρομής Πύλης-Μεσοχώρας-Βουργαρελίου
Σαν σημείο εκκίνησης και τερματισμού της εξόρμησης είχαμε ορίσει τα Θεοδώριανα στα οποία φτάσαμε σχετικά σύντομα.
Στο βάθος τα Θεοδώριανα και το απίστευτο όρος Τζουμέρκα ή Αθαμανικά Όρη, ονομασία που προέρχεται από το αρχαιοελληνικό φύλο Αθαμάνες οι οποίοι άκμασαν στην περιοχή τον 2ο και 3ο αιώνα π.Χ. Η ονομασία Τζουμέρκα που είναι και η πιο γνωστή. έχει σλάβικη προέλευση η οποία προέρχεται από το δηλητηριώδες φυτό Ελλέβορος που συναντάμε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.
![]()