Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 26

Θέμα: Αγορά Enduro

Νέο μέλος

Αγορά Enduro

Καλησπέρα σε όλους.
    Νέο μέλος εδώ στην ομάδα και χρειάζομαι τα φώτα σας.
    Θέλω να πάρω enduro αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποιες μηχανές είναι street legal.Μένω Αθήνα οπότε η χρήση θα είναι στα γύρω βουνά της Αττικής. Θέλω όμως η μηχανή να κυκλοφορεί κανονικά στον δρόμο καθώς δεν έχω τρέιλερ και επίσης μπορεί να κάνω και κάποια μετακίνηση εντός πόλης. Τι προτείνετε σε κάτι μεσαίο (250-350cc).Επίσης μηχανές όπως το yamaha wr 250f,ktm 350 exc-f είναι legal? Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνουν? Έχω δει επίσης μοντέλα όπως το honda crf 300l που είναι legal αλλά φαίνεται λίγο ψόφιο και όχι και για τόσο σκληρή χρήση. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιον βοηθήσει.

Παλαιό μέλος
    ολα τα εντουρο ειναι legal. καποια που ισως εχεις δει να ειναι mx ή καποια εντουρο να μην εχουν πινακιδα. αν εχει πινακιδα το οχημα που αγοράζεις μπορει να βγει στο δρομο. ειναι τοσο απλο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Μιλάμε για κούτα ή μεταχειρισμένο;

Προσωπικά θα με έβαζαν σε σκέψεις και αυτά τα δύο, τα οποία και θα περίμενα και δω από κοντά, αν δεν βιαζόμουν.

Αν μιλάμε για μτχ και άμεσα, σίγουρα θα πήγαινα στο crf 300.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος

Προσωπικά θα με έβαζαν σε σκέψεις και αυτά τα δύο, τα οποία και θα περίμενα και δω από κοντά, αν δεν βιαζόμουν.

Κοντά στα παραπάνω, παίζει έντονα και το voge 300 rally...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Angelo9 Προβολή μηνύματος
    μηχανές όπως το yamaha wr 250f,ktm 350 exc-f είναι legal?
    Legal είναι αλλα τις οποιες μετακινησεις, ξεχασε τες..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Legal είναι αλλα τις οποιες μετακινησεις, ξεχασε τες..
    Γιατι ομως? Λογω ιδιορυθμης συντηρησης?

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος

Ακομα δεν εχω αποφασισει αλλα μαρεσουν πιο πολυ εμφανισιακα τα καθαρα που ειναι πιο λεπτοκομενα. Απλα το θεμα ειναι πως θελω κατι που μπορει να βγει και δρομο.

Νέο μέλος
    Ευχαριστω πολυ ολους για τις απαντησεις! Οποιαδηποτε γνωση ευπροσδεκτη καθως ειμαι απειρος.

Παλαιό μέλος
    Κάνε λίγο υπομονή μέχρι να έρθει το SMX 300,ότι πρέπει είναι.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Γιατι ομως? Λογω ιδιορυθμης συντηρησης?
    η μετακίνηση γίνεται με λίγη προσοχή γιατί φοράνε εξολοκλήρου εντούρο ελαστικά, δεν είναι 50/50 όπως του crf300l

όμως ενα τέτοιο οχημα δεν είναι για να μετακινηθείς για καφέ, δουλεία, ψώνια. Αυτή την χρήση θα την κάνει ενα δέυτερο μηχανάκι. Αυτό θα μετακινείται απο και πρός το πλησιέστερο χωμάτινο playground
    Επίσης λάβε υποψη την συντήρηση του, μετά απο μια ημερήσια χωμάτινη βόλτα θέλει πλύσιμο, λάδωμα περιποίηση, και τυπικος στα σέρβις που προσμετρούνται σε ώρες και όχι σε χλμ.
    you rise you fall you're down then you rise again

Minimalist Το avatar του/της STF
    Ολα τα καθαρόαιμα εντούρο Ιαπωνικης προέλευσης απο το 2020 και μετα δεν είναι νομιμα για χρήση σε ασφαλτο για τον απλούστατο λόγο οτι δεν ταξινομουνται πλεον απο τις εταιρείες λόγω υψηλού κόστους δασμών κατά τον εκτελωνισμο (δεν βγάζουν πινακίδες).

Από εκει και περα, ετσι και αλλιως ο φιλος πρέπει να δει επιλογές on/off και οχι εντούρο γιατι ειναι άπειρος και γιατι είναι ακατάλληλα για χρήση στην ασφαλτο, με την επιπλέον εποσημανση οτι τα εντουρο που βγαζουν πινακίδες εχουν αδεια μόνο για ένα άτομο.

Από εκεί και πέρα ο καθένας -στο τέλος- κάνει οτι θέλει, αλλα απο το προφιλ που μας δίνει ειναι λάθος επιλογή, εκτος αν μένει π.χ. στο Λεβίδι και στα 100 μετρα μπαίνει χώμα και για καφέ κανρι 200 μέτρα μεχρι να φτασει στη πλατεία.

Μέλος Το avatar του/της Vassilis
    Ακομα δεν εχω αποφασισει αλλα μαρεσουν πιο πολυ εμφανισιακα τα καθαρα που ειναι πιο λεπτοκομενα. Απλα το θεμα ειναι πως θελω κατι που μπορει να βγει και δρομο.
    Έχεις πολλές επιλογές. Beta, Sherco, TM, KTM, GasGas είναι μερικές. Αν θέλεις να κάνεις enduro για εμένα πάρε από την αρχή καθαρόαιμο enduro και μάθε το. Απλά πάρε 4χρονο και όχι πολλά κυβικά. Τι budget έχεις; Παρεμπιπτόντως εννοείται για καφέ κλπ δεν πας.
    Τελευταία τροποποίηση από Vassilis; 31/01/2025 στις 15:06.

Νέο μέλος
    Παιδια απο οτι κατάλαβα πρεπει να παω σε dual γιατι θα κάνω και ασφάλτινα χιλιομετρα . Και μαλλον καταληγω στο crf 300l που ειναι και αξιοπιστο. Αλλα λογω τιμης και επειδη μαρεσουν και τα παλια μηχανακια,πηρε το ματι μου ενα Yamaha dt 200r του 90/92. Εχει καποιος γνωμη για αυτο το μηχανακι και αν μπορει να βγει ασφαλτο?

Σκόνη Πέτρες Λάσπη Το avatar του/της Λευκάδιος
    Παιδια απο οτι κατάλαβα πρεπει να παω σε dual γιατι θα κάνω και ασφάλτινα χιλιομετρα . Και μαλλον καταληγω στο crf 300l που ειναι και αξιοπιστο. Αλλα λογω τιμης και επειδη μαρεσουν και τα παλια μηχανακια,πηρε το ματι μου ενα Yamaha dt 200r του 90/92. Εχει καποιος γνωμη για αυτο το μηχανακι και αν μπορει να βγει ασφαλτο?
    Αφού θες να κάνεις και αστικές μετακινήσεις μείνε σε 4χρονο ον/οφ (dual sport).
    Το DT200 πάει και άσφαλτο αλλά 1.ειναι παλιό και πρέπει να ασχολείσαι με μαζέματα 2.καίει περισσότερο καύσιμο .
    Έχε υπόψη σου ότι το CRF300L κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί αναβάθμιση στις αναρτήσεις του (ανάλογα τις οδηγικές σου ανησυχίες).
    Εναλλακτικό του CRF300L είναι το Yamaha wr250R που δεν είναι πια στην παραγωγή αλλά είναι εξαιρετικό dual sport (και δεν είναι αρχαίο όπως ένα DT200).
    RIDE MORE TALK LESS

270° firing order
    Έχουν και άλλα ζόρια αυτά τα δίχρονα όπως το ελάχιστο φρένο του μοτέρ που λένε όταν κλείνεις το γκάζι ,μεγαλύτερες φθορές λόγο ελλιπούς λίπανσης καθώς κατεβαίνεις μία κατηφόρα
    ας πούμε .

Αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ λόγο μικρής εμπειρίας καλύτερα να αποφύγεις ένα 2χρονο και να περιμένεις το suzuki dr400z που είναι πολύ καλό για αυτό που θέλεις.
    Κανονικό ονοφ δηλαδή παλαιάς κοπής βάση ύψους και διαδρομών στις ανατήσεις.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Suzuki-DR-4ZS-2025-3.jpg-copia.jpg 
Προβολές:	141 
Μέγεθος:	102,4 KB 
ID:	459869
    when life gets complicated... i ride.

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά Enduro Μηχανής
    από SliceOfLife στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2016, 07:37
  2. Καινούργιος στον χώρο, βοήθεια για αγορά enduro
    από AntonisMAK στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 77
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2015, 15:17
  3. Αγορα enduro ...!!!
    από panos1050 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 10/04/2014, 12:24
  4. ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ Enduro
    από apsogos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 18/08/2011, 20:48

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ