Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Αγορά νέας μηχανής

Νέο μέλος

Αγορά νέας μηχανής

Καλησπέρα στους σύντροχους, ψάχνομαι για αγορά νέας μηχανής μικρού κυβισμού για μέσα στην πόλη και που και που και καμιά βόλτα για καφέ ή καμιά ημερήσια στα πέριξ μαξ 100-150 χιλιόμετρα από επαρχιακούς δρόμους. Είμαι ανάμεσα σε 3 επιλογές που τείνουν να γίνουν δύο και θα εξηγηθώ συντόμως. Τα μηχανάκια που κοιτάω είναι το kawasaki w230, honda gb350s και royal enfield hntr 350. Ο λόγος που κοιτάζω αυτά τα μηχανάκια είναι ότι θέλω να επιστρέψω στους δύο τροχούς, με μοτοσυκλέτα, όχι σκούτερ ή παπί, μετά από κάποια χρόνια που οδηγώ αποκλειστικά αυτοκίνητο. Το καταλαβαίνω ότι τα άλογα που έχουν δεν συγκινούν αναλογικά με τα κυβικά τους, αλλά δεν με ενδιαφέρει να βάλω φωτιά στην άσφαλτο, ούτε οι επιδόσεις. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι μανιτζέβελο το εργαλείο μέσα στην κίνηση, να μπορεί να κυκλοφορήσει επαρχιακό και άντε βαριά βαριά αυτοκινητόδρομο (όχι εθνική) με 80-90 να κρουζάρει, να έχει χαμηλή κατανάλωση, να ταιριάζει στο προσωπικό μου γούστο (μου αρέσουν τα στρογγυλοφάναρα ρετρό) για να χαίρομαι να το χαζεύω και πάνω απ' όλα να είναι αξιόπιστο.

Το royal enfield να πω την αλήθεια το έχω ήδη ψιλοαποκλείσει γιατί ακούω μικτά πράγματα, κάποιοι λένε ότι είναι πάρα πολύ ποιοτικά τα καινούργια 350αρια με τον j series κινητήρα, άλλοι λένε ότι οκ δεν είναι τενεκέδες όπως τα παλιότερα αλλά ακόμη βγάζουν μικροπροβλήματα και τέλος στα χαρτιά φαίνεται να είναι ένα χειρότερο gb350s (και λέω στα χαρτιά γιατί καταλαβαίνω ότι μία μηχανή φαίνεται αν είναι καλή κατά κύριο λόγο από την οδηγική συμπεριφορά της κι όχι αποκλειστικά από τα specs).

Το gb 350s είναι honda και όσους έχω ρωτήσει μου λένε honda δεν σπάει δεν χαλάει, κατασκευάζονται Ιαπωνία τα μοντέλα που έρχονται Ευρώπη, το παίρνεις με κλειστά μάτια, του βάζεις βενζίνη κάνεις τα σέρβις κι έχεις μία μηχανή για μια ζωή κτλπ. Τώρα τι ισχύει από αυτά στην πράξη δεν ξέρω γι αυτό απευθύνομαι κι εδώ στο φόρουμ. Αντικειμενικά στα μάτια μου είναι το πιο άσχημο μηχανάκι από τα 3. Το ντεπόζιτο πολύ ωραίο και το φανάρι, αλλά η ουρά δεν μου αρέσει καθόλου, η επιλογή για μοντέρνα-μυτερά φώτα φλας μου φαίνεται άτοπη στο συγκεκριμένο μηχανάκι και η εξάτμιση και το κοντέρ απλά δεν βλέπονται. Ειδικά παιδιά η εξάτμιση μου φαίνεται πολύ φτήνια (μπορεί να είναι ποιοτική δεν λέω, απλά εμφανισιακά μου κάνει για κάτι που θα το έβλεπα σε ένα budget μηχανάκι, όχι σε ένα και καλά made in japan μηχανάκι που κοστίζει και 700 ευρώ παραπάνω από το πολύ πιο όμορφο, στα μάτια μου πάντα, hunter 350).

Και πάμε στο w230, που απλά παιδιά εμφανισιακά το έχω ερωτευτεί. Πολύ υπερτιμημένο για 230 κυβικά 18 άλογα; Ναι, σίγουρα, αλλά όποιος είναι ερωτευμένος είναι και τυφλός, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν με πειράζει να το ακριβοπληρώσω αν τελικά επιλέξω αυτό. Ο προβληματισμός μου είναι ότι είναι το μόνο από τα 3 μηχανάκια που πραγματικά δεν έχω βρει καθόλου ένα review ή ένα test ride. Αλλά ρε παιδιά ειλικρινά πήγα σήμερα σε αντιπρόσωπο από κοντά και το είδα το μηχανάκι και έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Όλο μέταλο είναι παιδιά και τα όργανά του απίστευτα όμορφα, γενικά μου φάνηκε πολύ ποιοτικό. Τώρα για αξιοπιστία δεν ξέρω πραγματικά τι λέει, αλλά κατασκευαστικά σε σύγκριση με τα άλλα 2 που επίσης τα είδα από κοντά, φαίνεται κλάσεις ποιότητας παραπάνω και πραγματικά σχεδιαστικά είναι πάρα πολύ προσεγμένο. Αρνητικό ότι είναι 230 κυβικά, αλλά είναι και πολύ ελαφρύτερο από τα άλλα, οπότε σίγουρα για μέσα στην πόλη θα κάνει, τώρα για πιο έξω δεν ξέρω, εσείς τι λέτε; Βασική διαφορά επίσης, από τα άλλα ότι είναι και 6 τάχυτο με ότι αυτό συνεπάγεται.

PS αν δεν κάνει γι αυτήν την κατηγορία το ποστ παρακαλώ μετακινήστε το ελεύθερα.

Minimalist Το avatar του/της STF
    Εγώ θα έπαιρνα το GB350S για τον ίδιο λόγο που περιγράφεις για το W230 (γιατί το έχω ερωτευτεί). Τίποτα άλλο δε μετράει. Το πιο σημαντικό ειναι να θέλεις να της ρίξεις μια δεύτερη ματιά πριν την αφήσεις για να μπεις σπίτι σου.
    Βουρ για το Kawasaki λοιπόν! Τα specs σε αυτή την κατηγορία είναι αδιαφορα και όλα καίνε όσο ένας ZIPPO αναπτήρας.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Εγώ θα έπαιρνα το GB350S για τον ίδιο λόγο που περιγράφεις για το W230 (γιατί το έχω ερωτευτεί). Τίποτα άλλο δε μετράει. Το πιο σημαντικό ειναι να θέλεις να της ρίξεις μια δεύτερη ματιά πριν την αφήσεις για να μπεις σπίτι σου.
    Βουρ για το Kawasaki λοιπόν! Τα specs σε αυτή την κατηγορία είναι αδιαφορα και όλα καίνε όσο ένας ZIPPO αναπτήρας.
    Όπως τα λες είναι φίλε μου, απλά το θέμα είναι ότι επειδή εντάξει δύσκολες εποχές είναι, δεν περισσεύουν και τα λεφτά, πρέπει να ισορροπήσουμε κάπως το τρίπτυχο γουστάρω το εργαλείο μου - κάνει τη δουλειά που το θέλω - είναι αξιόπιστο. Είμαι πάντως ένα βήμα πριν πάω μεθαύριο και το χτυπήσω, απλά ήθελα και μία γνώμη ακόμη γιατί γενικά δεν ξέρω τι παίζει πλέον με την kawasaki γενικά αλλά και στην Ελλάδα, δηλαδή αν όντως παραμένουν αξιόπιστα τα μηχανάκια της ή αν υπάρχει καλή εκπροσώπηση από αντιπρόσωπο στη χώρα μας, αν χρειαστεί εντός της εγγύησης. Σου εύχομαι να το πάρεις το gb που σου αρέσει τόσο και να το ευχαριστηθείς πραγματικά. Να σου πω την αλήθεια αν έβγαζε και στην Ευρώπη την πιο κλασική έκδοση που βγάζει στην Ιαπωνία κι εγώ βουρ θα το έπαιρνα.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Εγώ δε θα έπαιρνα ένα μηχανάκι που δε μου αρέσει.

Θα προτεινα να δεις και το triumph speed 400.

Μέλος
    Το μόνο πρόβλημα στην kawasaki στην Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι η διαθεσιμότητα σε οχήματα και ανταλλακτικά λόγω ότι η ksr είναι ακόμα στην αρχή και δεν είναι και κανένας κολοσσός, αν θες λίγο περισσότερη μηχανή για να βγεις λίγο παραέξω πας στην αγγλίδα αλλιώς και έγω Kawa ψηφίζω

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από easyrider1990 Προβολή μηνύματος
    Όπως τα λες είναι φίλε μου, απλά το θέμα είναι ότι επειδή εντάξει δύσκολες εποχές είναι, δεν περισσεύουν και τα λεφτά, πρέπει να ισορροπήσουμε κάπως το τρίπτυχο γουστάρω το εργαλείο μου - κάνει τη δουλειά που το θέλω - είναι αξιόπιστο. Είμαι πάντως ένα βήμα πριν πάω μεθαύριο και το χτυπήσω, απλά ήθελα και μία γνώμη ακόμη γιατί γενικά δεν ξέρω τι παίζει πλέον με την kawasaki γενικά αλλά και στην Ελλάδα, δηλαδή αν όντως παραμένουν αξιόπιστα τα μηχανάκια της ή αν υπάρχει καλή εκπροσώπηση από αντιπρόσωπο στη χώρα μας, αν χρειαστεί εντός της εγγύησης. Σου εύχομαι να το πάρεις το gb που σου αρέσει τόσο και να το ευχαριστηθείς πραγματικά. Να σου πω την αλήθεια αν έβγαζε και στην Ευρώπη την πιο κλασική έκδοση που βγάζει στην Ιαπωνία κι εγώ βουρ θα το έπαιρνα.
    δεν υπάρχει κάτι να φοβηθείς, η kawa είναι τεράστια εταιρεία, και μέσα στις 4 πιο εμπορικές παγκοσμίως. Στην ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης είχαμε την αλλαγή του γενικού εισαγωγέα, όμως στην ευρώπη έχει διατηρήσει κανονικά τα μερίδια.
    έχει γίνει restart με την ksr hellas και σιγά σιγά θα ανακτήσει το μερίδιο που της αναλογεί τηρουμένων των συνθηκών

απο την περιγραφή σου, σου αρέσει το classic look όχι απλά ρέτρο, όπως είναι τα hntr 350 & gb350
    το w230 που είναι classic look ανταγωνιστή έχει το classic ή bullet 350

Καλορίζικο και να μας αναρτήσεις καμιά φώτο να το δούμε
    you rise you fall you're down then you rise again

To W230 έχει 18 άλογα, δηλαδή όσο είχε το BMW R27 που βγήκε στην παραγωγή το 1960! Το RE είναι επίσης αδύναμο σε ταχύτητες πάνω από 90-100χλμ/ω. Δεν πιστεύω να σε καλύψουν για μεγαλούτσικες βόλτες αυτά τα δύο. Προσωπικά θα κοίταζα είτε το Honda GB350, ή το Triumph speed 400 (σε κόκκινο είναι κουκλί) που προτείνει ο Harris_X. Δες αυτό το συγκριτικό και σκέψου

Dress for the accident, not the ride.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Η καλύτερη επιλογή είναι το Honda.

Σε κάθε σύγκριση ισχύει αυτό.

Από κει και πέρα, αν πραγματικά δε σου αρέσει καθόλου, χωρίς να μπορώ να καταλάβω γιατί, αφού είναι ΚΑΙ το πιο όμορφο από τα 3, πάρε αυτό που σου αρέσει.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Kickstart
    κανε τεστ το kawasaki και το honda.

και αποφάσισε μετά.

το χοντα στα δικά μου μάτια προηγείται.
    Δεν υπάρχει ακατάλληλος καιρός για ταξίδι με μοτοσυκλέτα, υπάρχουν μόνο ακατάλληλα ρούχα και εξοπλισμός.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nitse3
    Και μια ακόμα παράμετρος. Λες θες να επιστρέψεις στις μηχανές και είσαι συνειδητοποιημένος, δεν θες να βάλεις φωτιά στην άσφαλτο κτλ. Αν όμως υπάρχει η πιθανότητα με αυτά τα μηχανάκια να σου ανοίξει η όρεξη και μετά από κανά χρόνο, δύο να θες κάτι πιο δυνατό τότε νομίζω το honda θα το ξεφορτωθείς πιο γρήγορα από τα άλλα δύο.

Παρόμοια θέματα

1. αγορά νέας μηχανής
    από Atetra στο forum Suzuki
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2014, 09:50
  2. Βοηθεια για αγορα νεας μηχανης
    από marinost στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2012, 10:15
  3. αγορα νεας μηχανης!
    από Sannie στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 4