Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 37

Θέμα: Αγορά Σκούτερ στην Αθήνα. Πώς να κινηθώ, καθώς το Internet θολώνει πλήρως την εικόνα;

Νέο μέλος

Αγορά Σκούτερ στην Αθήνα. Πώς να κινηθώ, καθώς το Internet θολώνει πλήρως την εικόνα;

Χαιρετώ τα μέλη,

Αφορμή είναι ότι ψάχνω να αγοράσω κάποιο καινούργιο σκουτεράκι 125-200cc. μέχρι κάπου 3500-3600€ (με την υπέρβαση μου, δεν μπορώ 4k) και είμαι 1.90, οπότε έχω λίγες επιλογές στην αγορά, ούτως ή άλλως.

Κάπως είπα να αρχίσω να κοιτάω τις επιλογές, σε test drive και ταυτόχρονα να τσεκάρω εμπόρους και το VFM κάθε επιλογής.

Δεν έχω μπει πολύ βαθιά, αλλά συνειδητοποιώ ότι
    1) Ελάχιστοι έμποροι δεν έχουν fake αγορασμένες αξιολογήσεις, εκτός και εάν η μισή Ινδία αγοράζει από Ελλάδα. ( Μέχρι και έμπορο που έφαγε χρόνο να απαντήσει αρχικά στον "Kiijamoregh" και λίγο παρακάτω στον "Kiija Moregh" (ενδεικτικά ονόματα, αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα) στα Ελληνικά κα ας η 5/5 αξιολόγηση ήταν φυσικά σε ανορθόγραφα Αγγλικά),
    2) διαβάζοντας τις αξιολογήσεις, καθώς -ασχέτως του εμπόρου- διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει άψογο σκούτερ από το κουτί του ακόμα και σε επώνυμους Ιάπωνες-ευρωπαίους, (ΣΣ: το Honda SH ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί "άψογο", αλλά δεν το φτάνω) αλλά εάν η εγγύηση καλύπτει αστοχία υλικών, είναι στοίχημα.
    3) Για να βρεις test drive ίσως φας (μαζί με προσωπικό πρόγραμμα και ωράρια/ αποστάσεις Αθήνας) τουλάχιστον 1 μήνα συνεννοήσεων για να ανέβεις 30'.

Οπότε απευθύνομαι στην κοινότητα των αγοραστών, να μου προτείνουν τα πάντα, να βάλω κάποιες σταθερές γιατί θα τρελαθώ.

- Μοντέλα: Έχω καταλήξει ότι SYM δεν αξίζει, και έχω επιβεβαιώσει ότι "χωράω" σε NMAX, Voge SR16 & SR1, QJ MTX 200, Aprilia SR GT. και ότι δεν χωράω στο Medley (βρίσκει το τιμόνι πόδια), δεν θυμάμαι σε τι άλλους κινέζους ανέβηκα).
    - Αξιόλογους πωλητές: Από που θα ξαναγοράζατε και είχατε καλό after sales service.
    - Αξιόλογες αντιπροσωπείες (Μάρκες) όπου πραγματικά υποστηρίζει η εγγύηση αστοχίες και δεν είναι εικονική (σε κάποιον αποδεκτό βαθμό, κανείς δεν είναι τέλειος).

Τέλος, μία γνώμη για εάν είναι απαραίτητο και το πίσω ABS και
    τα Aprilia , διότι δεν έχω εικόνα.

Ευχαριστώ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Μπεις καλύτερα στο σκουτερ κλαμπ Ελλας.Εκει θα πάρεις καλύτερα τις απαντήσεις σου απ' εδώ.Και έχει και ολες τιμή μάρκες.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Moto trend σαν εισαγωγέα, την θεωρώ κορυφαία στο after sales service.

Εμπορο της που έχω συνεργαστεί μαζί του αρκετές φορές και θα πήγαινα μονο εκεί, χωρίς να κοιτάξω αλλού, είναι στα Βριλήσσια.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    το aprilia με τις κοκκινες ζάντες καθαρά ως αισθητική
    το nmax ως κινηση λογικής αν θα το πάρεις για εργατη να βγάλει πολλες χιλ. χλμ. και πολλά χρόνια
    τα κινέζικα δεν θα τα έβλεπα καν
    you rise you fall you're down then you rise again

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    το aprilia με τις κοκκινες ζάντες καθαρά ως αισθητική
    το nmax ως κινηση λογικής αν θα το πάρεις για εργατη να βγάλει πολλες χιλ. χλμ. και πολλά χρόνια
    τα κινέζικα δεν θα τα έβλεπα καν
    Και εγώ κάτι τέτοιο πίστευα, αλλά λες Ευρωπαίος μεν, από την άλλη από το Piaggio μου δεν είχα κανένα παράπονο 15 χρόνια και την Aprilia στα σκούτερ δεν την ξέρω.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Μπεις καλύτερα στο σκουτερ κλαμπ Ελλας.Εκει θα πάρεις καλύτερα τις απαντήσεις σου απ' εδώ.Και έχει και ολες τιμή μάρκες.
    Ευχαριστώ. Δεν ήξερα ότι υπάρχει και δεν μου έφτυσε ποτέ κάτι ο google..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της STF
    Για εμένα το Nmax καθώς ακούω από συνεργεία ότι είναι σκυλί σε αξιοπιστία και θα διατηρήσεις καλή μεταπώληση στο μέλλον.
    Έγω πήρα το SH150i αλλά δεν στο προτείνω λόγω του ύψους σου και το πρόβλημα σου δε θα είναι τα γόνατα (αντιθέτως) αλλά ο χώρος που πατάνε τα πόδια σου. Εμένα τα παπούτσια μoυ σε no 45-46 χωράνε οριακά. Αλλιώς και αυτό είναι ωραίο σκούτερ σε ρόλο εργάτη.
    Κάποια από τα σκούτερ της Aprilia κατασκευάζονται Ασία, δε ξέρω αν είναι Κίνα, ή Ινδία κτλ. Απλά το επισηημαίνω και ψάχτο αν καταλήξεις προς τα εκεί να ξέρεις τι σου γίνεται.

Κατά τη γνώμη μου η συμβουλή του Panavour είναι σωστή. Για πιο αξιόπιστες απαντήσεις απευθύνσου σε φόρουμ με σκούτερ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Όσον αφορά το srgt το έχουμε στη δουλειά μερικά χρόνια, ακόμα δεν έχει κάνει 5κ χιλ. γιατί απλά δεν το παίρνει κανένας.
    Σε αυτή τη σέλα δεν βολεύεται κανείς ,τεράστιο πρόβλημα, η πίσω ανάρτηση τερματίζει με το που ανεβαίνεις που να πέσεις και σε λακκούβα, μπροστά μια χαρά.
    Από φρένα είναι μια χαρά απλά πρέπει να θυμάσαι ότι πίσω δεν έχει ΑΒS και μπλοκάρει αν το παρακάνεις ή σε φρένα πανικού. Κατανάλωση μια χαρά, επιδόσεις μια χαρά.
    Όταν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω πηγαίνω με το δικό μου.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Όσον αφορά το srgt το έχουμε στη δουλειά μερικά χρόνια, ακόμα δεν έχει κάνει 5κ χιλ. γιατί απλά δεν το παίρνει κανένας.
    Σε αυτή τη σέλα δεν βολεύεται κανείς ,τεράστιο πρόβλημα, η πίσω ανάρτηση τερματίζει με το που ανεβαίνεις που να πέσεις και σε λακκούβα, μπροστά μια χαρά.
    Από φρένα είναι μια χαρά απλά πρέπει να θυμάσαι ότι πίσω δεν έχει ΑΒS και μπλοκάρει αν το παρακάνεις ή σε φρένα πανικού. Κατανάλωση μια χαρά, επιδόσεις μια χαρά.
    Όταν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσω πηγαίνω με το δικό μου.
    Για το Aprilia το ξέρω ότι πίσω δεν έχει, για αυτό ρώτησα. Τώρα έχω ένα Piaggio 20ετίας με ταμπούρα και στο παρελθόν είχα παπάκια και εντούρο, και όσες φορές έχω πέσει ήταν επειδή μπλόκαρα το μπροστά, οπότε δεν έχω ιδέα σε αυτά τα κυβικά και βάρη τι παίζει. Από την άλλη αναρτήσεις που μπαίνουν μέσα σαν βουτηρο, μακριά για εμένα. Νομίζω με έπεισες.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STF Προβολή μηνύματος
    Για εμένα το Nmax καθώς ακούω από συνεργεία ότι είναι σκυλί σε αξιοπιστία και θα διατηρήσεις καλή μεταπώληση στο μέλλον.
    Έγω πήρα το SH150i αλλά δεν στο προτείνω λόγω του ύψους σου και το πρόβλημα σου δε θα είναι τα γόνατα (αντιθέτως) αλλά ο χώρος που πατάνε τα πόδια σου. Εμένα τα παπούτσια μoυ σε no 45-46 χωράνε οριακά. Αλλιώς και αυτό είναι ωραίο σκούτερ σε ρόλο εργάτη.
    Κάποια από τα σκούτερ της Aprilia κατασκευάζονται Ασία, δε ξέρω αν είναι Κίνα, ή Ινδία κτλ. Απλά το επισηημαίνω και ψάχτο αν καταλήξεις προς τα εκεί να ξέρεις τι σου γίνεται.

Κατά τη γνώμη μου η συμβουλή του Panavour είναι σωστή. Για πιο αξιόπιστες απαντήσεις απευθύνσου σε φόρουμ με σκούτερ.
    Ωραία. Με 48 παπούτσι ούτε συζήτηση λοιπόν. Και είχα το νου μου σς φρέσκα μεταχειρισμένα.
    Εντο με ταξί, το θέμα στα γόνατά μου είναι ότι ο γιατρός λέει μέχρι 90 μοίρες, οπότε το NMAX που είμαι ξάπλα θα μου κάτσει καλύτερα.
    Για σκούτερκλαμπ είμαι στην αναμονή έγκρισης του λογαριασμού μου.

Ευ χαριστώ

Μέλος
    Άποψη μου ότι λόγω μεγέθους θα πρέπει να ανέβεις σε κυβικά και κατηγορία.

Είμαι 1,87 και αρκετά κιλά και έχω βολευτεί απίστευτα στο sr4 της voge και απο άνεση είναι υποδειγματικό και έχει την απαραίτητη ενεργητική ασφαλεια (καλύτερα λάστιχα, φρένα, αναρτήσεις, επιδόσεις), ενώ ένας συνάδελφος στο 1,92 έστω και στατικά βολεύτηκε μια χαρά.

Δεν λέω να πάρεις απαραίτητα αυτό αλλά αναγκαστικά κάποιο τηε κατηγορίας θα σου είναι πιο σωστό .

Καλή επιλογή σε ότι διαλέξεις και να έχεις ασφαλή χιλιόμετρα

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dimmanoukas Προβολή μηνύματος

Είμαι 1,87 και αρκετά κιλά και έχω βολευτεί απίστευτα στο sr4 της voge και απο άνεση είναι υποδειγματικό και έχει την απαραίτητη ενεργητική ασφαλεια (καλύτερα λάστιχα, φρένα, αναρτήσεις, επιδόσεις), ενώ ένας συνάδελφος στο 1,92 έστω και στατικά βολεύτηκε μια χαρά.

Δεν λέω να πάρεις απαραίτητα αυτό αλλά αναγκαστικά κάποιο τηε κατηγορίας θα σου είναι πιο σωστό .

Την ακούω συχνά αυτή την συμβουλή και δεν είναι λάθος σκεπτικό.
    - Αλλά -

- Δεν ξεπερνώ τα 80 κιλά και το έτερον, που ανεβαίνει σε μοτοσακά μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, τα 55. Επίσης,
    - το θέλω για το "κλασσικό προσωρινό" να εξυπηρετούμαι Αθήνα, μέχρι να βρω (πότε σπίτι με γκαράζ,
    οπότε δεν θέλω να στείλω το μισό και παραπάνω μπάτζετ σε κάτι που θα το έχω από 6 μήνες μέχρι 3 χρόνια (εάν δεν βρω σε 3 χρόνια σπίτι, μεταναστεύω),
    πόσο μάλλον δε, να δώσω πάνω από 4-5k για κάτι που θα ζει στον δρόμο.

Άσε που δεν είναι και του γούστου μου. Βολικά και ξεκούραστα, αλλά όσο είναι μικρά, αλλιώς μου κάνουν πολυθρόνες με ρόδες.

Εάν όλα πάνε καλά, σε κάνα 6μηνο θα είμαστε πάλι εδώ να συζητάμε για Tracer ή Tiger, αλλά έχουμε μέχρι τότε.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dimmanoukas Προβολή μηνύματος

Το είχα για μια μέρα στην Αθήνα μέσα στη κίνηση και εθνική οδό.
    Ωραιο γκάζι,φρενάρες αναρτήσεις τόσο καλές που δεν το πίστευα,κάνει οτι θέλεις.
    Φοβερό σκούτερ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tanasakis Προβολή μηνύματος
    Την ακούω συχνά αυτή την συμβουλή και δεν είναι λάθος σκεπτικό.
    - Αλλά -

- Δεν ξεπερνώ τα 80 κιλά και το έτερον, που ανεβαίνει σε μοτοσακά μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, τα 55. Επίσης,
    - το θέλω για το "κλασσικό προσωρινό" να εξυπηρετούμαι Αθήνα, μέχρι να βρω (πότε σπίτι με γκαράζ,
    οπότε δεν θέλω να στείλω το μισό και παραπάνω μπάτζετ σε κάτι που θα το έχω από 6 μήνες μέχρι 3 χρόνια (εάν δεν βρω σε 3 χρόνια σπίτι, μεταναστεύω),
    πόσο μάλλον δε, να δώσω πάνω από 4-5k για κάτι που θα ζει στον δρόμο.

Άσε που δεν είναι και του γούστου μου. Βολικά και ξεκούραστα, αλλά όσο είναι μικρά, αλλιώς μου κάνουν πολυθρόνες με ρόδες.

Εάν όλα πάνε καλά, σε κάνα 6μηνο θα είμαστε πάλι εδώ να συζητάμε για Tracer ή Tiger, αλλά έχουμε μέχρι τότε.
    Οπως τα λες θα πηγαινα για το ΝΜΑΧ. Διοτι ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου
    Γιατι αν παρεις αργοτερα Tracer / Tiger θα ειναι τελειος εργατης - χαμαλης για τα καθημερινα

Αν και με τον γιατρο να λεει μεχρι 90° τα γονατα για καμια Harley σε βλεπω μετα

Μέλος Το avatar του/της BabisStinson
    Με ποιον τρόπο έχεις καταλήξει ότι "SYM δεν αξίζει"? Από περιέργεια καθαρά ρωτάω, καθώς 2-3 φίλοι/συνάδελφοι που εχουν, χρόνια τωρα, έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αγορά κράνους στην Αθήνα
    από Θοδωρής 81 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 19/01/2016, 16:40
  2. Που στην Αθήνα μπορώ να βρω αυτό το φισάκι?
    από Antonisss στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 32
    Τελευταίο μήνυμα: 10/12/2013, 07:55
  3. Πως να τραβηξετε ΑΠΟΛΥΤΑ το ενδιαφερον...
    από menos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2009, 11:03
  4. Αγορά και κρίση... πως να μην έχει;
    από Gandalf dr685sm στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 124
    Τελευταίο μήνυμα: 06/12/2008, 11:48
  5. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/06/2007, 16:46

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε