Χαιρετώ τα μέλη,
Αφορμή είναι ότι ψάχνω να αγοράσω κάποιο καινούργιο σκουτεράκι 125-200cc. μέχρι κάπου 3500-3600€ (με την υπέρβαση μου, δεν μπορώ 4k) και είμαι 1.90, οπότε έχω λίγες επιλογές στην αγορά, ούτως ή άλλως.
Κάπως είπα να αρχίσω να κοιτάω τις επιλογές, σε test drive και ταυτόχρονα να τσεκάρω εμπόρους και το VFM κάθε επιλογής.
Δεν έχω μπει πολύ βαθιά, αλλά συνειδητοποιώ ότι
1) Ελάχιστοι έμποροι δεν έχουν fake αγορασμένες αξιολογήσεις, εκτός και εάν η μισή Ινδία αγοράζει από Ελλάδα. (Μέχρι και έμπορο που έφαγε χρόνο να απαντήσει αρχικά στον "Kiijamoregh" και λίγο παρακάτω στον "Kiija Moregh" (ενδεικτικά ονόματα, αλλά πολύ κοντά στην πραγματικότητα) στα Ελληνικά κα ας η 5/5 αξιολόγηση ήταν φυσικά σε ανορθόγραφα Αγγλικά),
2) διαβάζοντας τις αξιολογήσεις, καθώς -ασχέτως του εμπόρου- διαπιστώνω ότι δεν υπάρχει άψογο σκούτερ από το κουτί του ακόμα και σε επώνυμους Ιάπωνες-ευρωπαίους, (ΣΣ: το Honda SH ίσως μπορεί να χαρακτηριστεί "άψογο", αλλά δεν το φτάνω) αλλά εάν η εγγύηση καλύπτει αστοχία υλικών, είναι στοίχημα.
3) Για να βρεις test drive ίσως φας (μαζί με προσωπικό πρόγραμμα και ωράρια/ αποστάσεις Αθήνας) τουλάχιστον 1 μήνα συνεννοήσεων για να ανέβεις 30'.
Οπότε απευθύνομαι στην κοινότητα των αγοραστών, να μου προτείνουν τα πάντα, να βάλω κάποιες σταθερές γιατί θα τρελαθώ.
- Μοντέλα: Έχω καταλήξει ότι SYM δεν αξίζει, και έχω επιβεβαιώσει ότι "χωράω" σε NMAX, Voge SR16 & SR1, QJ MTX 200, Aprilia SR GT. και ότι δεν χωράω στο Medley (βρίσκει το τιμόνι πόδια), δεν θυμάμαι σε τι άλλους κινέζους ανέβηκα).
- Αξιόλογους πωλητές: Από που θα ξαναγοράζατε και είχατε καλό after sales service.
- Αξιόλογες αντιπροσωπείες (Μάρκες) όπου πραγματικά υποστηρίζει η εγγύηση αστοχίες και δεν είναι εικονική (σε κάποιον αποδεκτό βαθμό, κανείς δεν είναι τέλειος).
Τέλος, μία γνώμη για εάν είναι απαραίτητο και το πίσω ABS και
τα Aprilia , διότι δεν έχω εικόνα.
Ευχαριστώ