Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 12 από 12

Θέμα: Πολυτέλεια...

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator

Πολυτέλεια...

Διάβαζα το παρακατω άρθρο που αν και δεν αφορά ατύχημα με μοτοσυκλέτα, εμεινα στους προβληματισμούς που εξέφρασε αυτος ο άνθρωπος που σχετίζονται με σχεδόν τα πάντα, την ασφάλεια σε ενα αυτοκίνητο, σε μια μοτοσυκλέτα, την υγεία, τη ζωη;;;

Είμαι ζωντανός, και το χρωστάω στην τεχνολογία που και εγώ, με τον μικρό, δικό μου τρόπο, βοήθησα να εξελιχθεί. Αν βρισκόμουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο προ 15ετίας, το πιθανότερο είναι ότι δε θα ήμουν εδώ για να σας πω όλα αυτά. Το αυτοκίνητό μου, με τις ζώνες, τους πολλαπλούς αερόσακους, το ενισχυμένο αμάξωμα, με προστάτεψε όπως θα έκανε ένας κλωβός.

Ωστόσο, μια νέα πληγή ανοίγει: ένας από αυτούς τους συλλογισμούς που ζυγίζουν περισσότερο από ένα στραπατσαρισμένο off-road όχημα. Η ασφάλεια, σήμερα, είναι πολυτέλεια. Αυτοί που μπορούν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιστρέψουν στο σπίτι τους ζωντανοί. Το 2024 στην Ιταλία έγιναν 173.364 τροχαία ατυχήματα. Πόσοι από αυτούς τους οδηγούς, σε παλιά αυτοκίνητα, δεν είχαν τη δική μου τύχη;

Η τεχνολογία σώζει ζωές, όμως είναι μια σωτηρία που κοστίζει πολύ. Και αυτό, για κάποιον σαν εμένα που πάντα ήθελε να σχεδιάζει αυτοκίνητα για όλους, είναι μια φλεγόμενη σκέψη»,
    https://www.caranddriver.gr/eidiseis...i_zoi-7845268/

Παλαιό μέλος
    αληθεια ειναι. η υγεια κοστιζει, οπως και η ασφαλεια.
    το μεγαλυτερο ψεμα μετα τις θρησκειες ειναι το "τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια"

ναι, έχεις λεφτά, έχεις περισσότερες πιθανότητες. παντού. τι 'α κανς...
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    το μεγαλυτερο ψεμα μετα τις θρησκειες ειναι το "τα λεφτα δεν φερνουν την ευτυχια"
    Κάπως πρέπει να προστατεύονται αυτοί που τα έχουν.
    Life begins at 45°.

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της Creeper
    Δεν νομίζω ποτέ να αλλάξει αυτό.

Πώς θα κάνεις τον άνθρωπο από νεαρή ηλικία να νιώσει οτι η ζωή του είναι σημαντική και έχει αξία ώστε να επενδύει στο να την προστατεύει, στα πλαίσια του εφικτού και της λογικής πάντα.

Για εμένα αυτό είναι το ερώτημα.
    Τελευταία τροποποίηση από Creeper; 11/08/2025 στις 21:01.
    Ώπ, δεν έχει 7η;;;

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    η κότα κάνει το αυγό
    ή το αυγό την κότα;

αφού οι πολλοί στοιχίζονται, η βιόλα δεν αλλάζει
    ο κόσμος πάντοτε γυρνά όσο κι αν αίμα στάζει
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της patsavour
    Με τα λεφτά ΔΕΝ αγοράζεις την ευτυχια.
    Μπορείς ομως να ΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ οση θέλεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Μπορούμε να γράψουμε άρθρα και για το πως σκοτώνεσαι πιο εύκολα με τεχνολογικά εξελιγμένα αυτοκίνητα.
    Μου θυμίζει τις μαλακίες για την ενεργητική ασφάλεια που έλεγα στον πατέρα μου μικρός για να τσονταρει να πάρω μεγαλύτερο μηχανάκι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Το πρόβλημα δεν είναι ότι η ασφάλεια είναι πολυτέλεια αλλά ότι ένας 87χρονος χειρίζεται όχημα 2.5 τόνων σε δημόσιο δρομο
    Η ότι έχουμε φτάσει στο σημείο ένα άτομο να χρειάζεται 2.5 τόνους σίδερα και 250 άλογα για μια απλή μετακινηση

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    αληθεια ειναι. η υγεια κοστιζει, οπως και η ασφαλεια.
    Πόσα διδάγματα ζωης για να πίστεις ότι η ευτυχία των πολλών χρημάτων είναι το αιώνιο κυνήγι για να τα κάνεις περισσότερα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    η κότα κάνει το αυγό
    ή το αυγό την κότα;

αφού οι πολλοί στοιχίζονται, η βιόλα δεν αλλάζει
    ο κόσμος πάντοτε γυρνά όσο κι αν αίμα στάζει
    +998

Αν συγκρουστούν ένα παλαιότερης τεχνολογίας με ένα νεότερης στα ίδια κιλά, το πλεονέκτημα το έχει το νεότερο

Αν όμως συγκρουστούν όπως είπε 2 οχήματα 2,5 τόνων ίδιας και τελευταίας τεχνολογίας αν σωθεί κάποιος είναι πολυπαραγοντικο και μεγάλη εξήγηση θα δώσουν οι δυνάμεις της φυσικής

Η κοινωνία αλλάζει με την νοοτροπία, η νοοτροπία και ο σεβασμός σε ότι μοιράζεσαι

Αυτούς που διορίζει ο πολίτης ως εκπροσώπους για για να διαχειριστούν τις τύχες τους έχουν αποδείξει ότι δεν ενδιαφέρονται, ενώ η μέγιστη πρόταση τους θα είναι να τους σπρώξουν σε άσκοπες καταναλώσεις / χρεώσεις

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Δηλαδή αν έκανε κουτρουβάλες με ένα i10 του 25 θα είχε σωθεί;
    Αλοιφή για κάλους θα ήταν.
    Ένα απλό και ταπεινό defender με καμία 100αρια χλδς ευρώ είχε…λεπτομέρειες.
    Που πας ρε γέρο 87 χρονών δηλαδή…
    Ride(s) the wind of change...

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Αντιπροσωπευτική περίπτωση είχαμε πριν από λίγα χρόνια, όπου ο πρώην πρόεδρος αμερικανικής ένωσης για την ασφάλεια των οχημάτων (Insurance Institute for Highway Safety), που βοηθούσε στον σχεδιασμό αυτοκινήτων ώστε να προστατεύουν καλύτερα σε περίπτωση σύγκρουσης, είχε μετωπική σύγκρουση με όχημα που κινούνταν αντίθετα σε αυτοκινητόδρομο.

Πρακτικά, αυτός με τη ενεργό δράση του, έσωσε τον εαυτό του (και πολλούς άλλους βέβαια).
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παρόμοια θέματα

1. Πολυτέλεια
    από perastikos στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 02/09/2011, 19:24

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ