Παγκόσμιο ρεκόρ 0-100 - κάτω από δευτερόλεπτο με ιδιοκατασκευή από Ελβετία
Παγκόσμιο ρεκόρ 0-100 - κάτω από δευτερόλεπτο με ιδιοκατασκευή από Ελβετία
Νέος, δίχρονος κινητήρας της Mazda με βαλβίδες - ΔΕΝ καίει λάδι!
Το θρυλικό βίντεο της RUF CTR Yellowbird στο Nürburgring από το 1989 βελτιωμένο ψηφιακά:
Οδηγώντας το θηρίο που πρέπει να στρίβεις και για να πηγαίνει ευθεία με κοντομάνικο και παντοφλέ με άσπρη καλτσούλα
Άλλοι καιροί!
Για όποιον δε γνωρίζει τι εστί Yellowbird, υπάρχουν και αρκετά πρόσφατα βίντεο - tributes στο YouTube.
Νοσταλγία γεωλογικού χρόνου
Ακόμη θυμάμαι το δέος όταν οδήγησα πρώτη φορά την 930 - 911 Turbo δεύτερης γενιάς (με το intercooler) του ξαδέλφου μου στη Νέα Υόρκη, και μόνο η σωματική προσπάθεια που απαιτούσε για απλή μετακίνηση ήταν απίστευτη - έκανες γυμναστική στην κυριολεξία!
Τιμόνι τσιμέντο, συμπλέκτης Σβαρτζενέγκερ και φρένα που τραβούσα το τιμόνι για να τα πατήσω
Πραγματικός οδηγός - ήρωας στο βίντεο![]()
Επιτρέψτε μου μία μικρή ιεροσυλία, Alpine με κινητήρα ΖΧ - 12
Θα ήθελα ένα από αυτό και ένα με τον κλασικό Renault Gordini παρακαλώ!
Και μιάς και αναφερθήκαμε λίγο πριν για παντοφλέ παπουτσάκι με λευκό καλτσάκι, δεν μπορούσα να μην βάλω και εγώ τον τιτανομέγιστο
Νομίζω ότι η βελόνα του ταχυμέτρου του NSX-R είχε στραβώσει λίγο στο τέλος από την πίεση που ασκούσε στο τέρμα της.![]()
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Επιτέλους ένα όμορφο βίντεο για αυτή τη φαντασίωση των 90's
Υπέροχο να βλέπεις το 31 να γίνεται 131 στο οδόμετρο στο τέλος!
Είχα πάλι πρόσφατα τη συζήτηση για το πόσο διαφορετική ήταν η ζωή στο θέμα της ασφάλειας και της ελευθερίας τα παλιά τα χρόνια, όσοι έχουν ζήσει τουλάχιστον τη δεκαετία του '80 θα θυμούνται πόσο διαφορετικά ήταν τα πράματα τότε, από τα παιδιά και το παιχνίδια τους μέχρι τις ζώνες και τα κράνη στους δρόμους και τους ίδιους τους κανόνες στους αγώνες...
Για παράδειγμα, τι κάνει σήμερα ένας πιλότος F1 όταν σταματά στα pits;
Πατάει φρένο, κατεβάζει ταχύτητες και βάζει τον περιοριστή ταχύτητας στα 60 - 80χλμ/ώρα αναλόγως σιρκουί.
Τι έκανε τη δεκαετία του '80; Το σανίδωνε, ανέβαζε ταχύτητα και περνούσε με άπειρα χιλιόμετρα ξυστά από τα μέλη των ομάδων που στεκόντουσαν στην pitlane χαλαρά με σορτσάκια και κοντομάνικα
Τα πλάνα στο 1:53 και στο 3:20:
https://www.youtube.com/watch?v=m8gj..._channel=Ponty
Και φυσικά η απόλυτη παράνοια του Group B με τους μηχανικούς να βρίσκουν μαλλιά, κομμάτια ρούχων ακόμα και αίμα και κομμένα δάχτυλα στα πλαστικά των θηρίων που ακουμπούσαν στην κυριολεξία τους θεατές που άνοιγαν σαν βεντάλια την τελευταία στιγμή
Φοβερά πλάνα στο 3:28 και 08:02:
Από τη μία χαίρομαι που (επ)έζησα από μια εποχή που όλα αυτά θεωρούνταν ασφαλή και συνηθισμένα, από την άλλη σκέφτομαι ότι σήμερα τα πάντα είναι πιο ασφαλή αλλά, αναπόφευκτα, και πιο ελεγχόμενα...
Ο Τιερί Νεβίλ με BMW E30 M3 στο ράλι του Σπα, πισωκούνα, κλασικό κλειστό κιβώτιο ταχυτήτων και φουλ ανάποδα παντού
Το ράλι όπως θα έπρεπε να είναι!