Δεν ηξερα σε ποια αλλη ενοτητα να μπει , αν θιξω κανεναν..... ξυδι!!!
1.Τα top-cases......
Δεν υπαρχει πιο αντιαισθητικο πραγμα σε μια μοτοσυκλετα....ενταξει , αντιλαμβανομαι την πρακτικοτητα του θεματος , αλλα ποσοι απο εσας χρειαζεστε 40 lt αποθηκευτικο χωρο?Σε μερικα μοντελα (αρχιζουν απο V και τελειωνουν σε dero...)θεωρειτε must-have εξοπλισμος κιολας!!!
Ας μην μετατρεπουμε τις μοτοσυκλετες σε γονδολες....υπαρχουν πολυ πρακτικοτερα tank-bags , μαγνητικα , η με ιμαντες τα οποια και βολικοτερα ειναι , και τα περνεις μαζι σου σαν τσαντα και τοποθετουν το extra βαρος εκει που πρεπει να ειναι ,δλδ οσο πιο κοντα στο κεντρο της μηχανης και οχι στο πισω ρετιρε.
2.Οι κιτς βαφες...
Ειναι υποκειμενικο το θεμα , το ξερω ..... αλλα αμα βλεπω κατι ιριδιζοντα μωβ - τυρκουαζ ss δεκαετιας εννια στις δεκα φορες , οι αναβατες φορανε και ασπρες καλτσες(ασχετο...)
3.Οι "ειμαι μηχανοβιος μεχρι το κοκκαλο'' της πολης....
Δεν ειναι κακο να εισαι ....αλλα αν το κραυγαζεις με την εμφανιση σου , και σημειολογικα , μαλλον μαλακας εισαι....
Βλεπεις λοιπον τριβαλιτσα θηριωδη on-off με το gps και την βαση για το road-book , αναβατες ss με ανουσιες και επικινδυνες σφηνες σε μποτιλιαρισμα με πολλα χιλιομετρα....δεν θελω να παρεξηγηθω , ολοι το τσιμπαμε το γκαζι , αλλα να πηγαινεις ζω-πεθαινω και το κυριοτερο , χωρις λογο ,ειναι τουλαχιστον ηλιθιο....
Γενικα ειναι γελοιο να αγοραζεις μηχανη και να σου επιτασσει αυτη
το πως θα οδηγας , και τι θα φορας...
4.Οι βεντουζες - κερατα και αυτια στα κρανη....
Νταξει το ειδαμε γελασαμε...φτανει πια!
5. Ο ''αγορασα μηχανη κυρους για να πηγαινω στην δουλεια μου''
ναι ρε μαλακα αλλα πας με 70 στην αριστερη λωριδα....γυρνα καλυτερα στο αυτοκινητο σου και μαθε επιτελους οτι το σκαρπινι και η samsonite περασμενη ''ταχυδρομικα'' στον ωμo , δεν ειναι ακριβως αυτο που λεμε προστατευτικος εξοπλισμος....η πλακα ειναι οτι αμα μιλησεις με κανενα τυπο αυτης της συνομοταξιας, σε κατακεραυνωνει με κατι δηλωσεις του τυπου , θελω να παρω το bmw το μεγαλο ....το 1300... (εννοει το gs1200....)
6.Oι ''ψειρες'' με την μηχανη τους..αλλα και γενικοτερα...
Κυριως με νευριαζει το γεγονος οτι εχουν εκτυφλωτικα γυλισμενες - πλυμενες τις μηχανες τους , πραγμα που εγω ποτε δεν καταφερα να εχω για πολλους λογους.....α) ειμαι τσαπατσουλης εκ΄πεποιθησεως και εκ΄φυσεως β) βαριεμαι του κερατα να πλενω η να περιμενω να μου πλυνουν...γ) Οτι καιρο και αν κανει ενα μεταφορικο μεσο εχω...
Επισης οι ιδιοι τυποι αναλωνονται σε τετραωρες συζητησεις για το ποιος τυπος λαδιου κανει την καμπανα να ακουγεται λιγοτερο , ποια μανιταρια προστατευουν καλυτερα απο πτωση , πως πετυχαν την ιδανικη καταναλωση στην διαδρομη Αθηνα-Λαμια και τετοια....
7.Οι ξερολες ...πανασχετοι!!
Ε τι αλλο να πω....ο τιτλος τα λεει ολα...σιγουρα εχετε μιλησει (η εχετε προσπαθησει να μιλησετε....) με τετοιους τυπους....ειναι αυτοι που εχουν παντοτε μια απαντηση για οτιδηποτε και συνηθως ειναι τοσο ηλιθια και ανεδαφικη που δεν ξερεις αν πρεπει να τους κοπανησεις η να γελασεις...π.χ. απο προσωπικη εμπειρια :
Παει ενας τυπος να αγορασει ενα τζακετ μοτοσυκλετιστικο , ο πωλητης του δειχνει καποια , καταληγει σε δυο και απορριπτει αυτο που ειχε σουετ δερμα σε μερικα σημεια με την δικαιολογια οτι θα του κοβει χιλιομετρα!!!!!(ημουν παρων στο σκηνικο , δεν λεω μαλακιες!)
Επισης εχω ακουσει οτι το abs περνει σημα απο τον κινητηρα και κοβει αναφλεξη , οτι οι διπλες εξατμισεις στην ουρα δημιουργουν κενο αερος και αυξανουν την οπισθελκουσακαι αλλα πολλα....
8.Οι γητευτες των φιδιων...
Classic ...ειναι αυτοι που ισχυριζονται οτι εκαναν στην μια ροδα την διαδρομη Αθηνα-Καστελοριζο...(ναι απο θαλασσης...) , οτι ο συνδυασμος κυροζινης , θυμιαματος και φυστικοβουτυρου δινει +50 αλογα , οτι το ''εσωσαν'' αφου ειχαν ''πατησει'' μια ferrari και πηγαιναν φρεναριστοι με 180 σε σταματημενο περιπολικο....τελος παντων υπερβαλλω , αλλα μηπως το ιδιο δεν κανουν και αυτοι?
9.Τα απολιθωματα των δρομων...
Κατι gsxr αρχαια , κατι gpz 900 , κατι fz750....δεν με πειραζει καθολου να τα βλεπω ....αυτο που με πειραζει ειναι οταν βλεπω κατι σαραναρηδες + (με παρελθον αγριας νιοτης) να τα κυκλοφορουν ακομα με σαπιες εξατμισεις , τελειωμενα πετρινα λαστιχα , ξεχειλωμενες αλυσιδες και ετοιμοθανατους κινητηρες...πραγματικα επικινδυνο ...α! και οι οχτω απο αυτους δεν φορανε κρανος ενω οι υπολοιποι δυο φορανε κατι που ουτε για δοχειο νυκτος δεν κανει πλεον....
10.Τα λαμογια , οι αετονυχιδες , οι της αρπαχτης
Μιλαω για ολους οσους επαγγελματιες(μηχανικοι και εμποροι) ενεχονται στονκυκλο της μοτοσυκλετας , αλλα το μονο που τους ενδιαφερον ειναι το προσκαιρο κερδος και η εξαπατηση σε κατι που αγαπαμε τοσο πολυ....
....αυτα
αν εμπιπτει κανεις σε καμια απο τις παραπανω κατηγοριες και παρεξηγηθει .... ......... ..... .... ε.....![]()