πριν από καμιά ώρα ήμουν με το παπάκι στη Λ. Στρατού (θεσσαλονίκη) κ συνάντησα απρόσμενα μεγάλη κίνηση. ξεφεύγω από την ουρά που είχε σχηματιστεί μετά κόπων κ βασάνων περνάω κ το μπλε λεωφορείο που ήταν πρώτο πρώτο στην ουρά κ τι βλέπω?![]()
μια νεαρά γυναίκα (20-22 ετών) να έχει βγει από το αμάξι της (που το παράτησε στη μέση της λεωφόρου) κ να βρίσκεται πάνω από έναν άτυχο (νεαρό επίσης) μηχανόβιο που ήταν ξαπλωμένος στο οδόστρωμα με το jokάκι του να βρίσκεται καμιά 15αριά μετρά μακριά. ο νεαρός ήταν τελείως ακίνητος κ το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο χειρότερο. πλησιάζω πιο κοντά κ ευτυχώς είδα το νεαρό να κουνάει τα μάτια του ο οποίος μάλλον ήταν πιο πολύ σοκαρισμένος παρά χτυπημένος. η κοπελίτσα ήταν κ αυτή ψιλοχαμένη κ φώναζε "φταίω εγώ?"
![]()
![]()
δεν ξέρω αν έφταιγε η κοπέλα ή αν ο νεαρός έκανε καμιά λακαμία κ έπεσε από δικό του σφάλμα, γιατί δεν ήμουν μπροστά όταν έγινε το ατύχημα. αλλά με αφορμή το γεγονός αυτό θέλω να παραθέσω την άποψη μου για τις οδηγικές ικανότητες του ασθενούς (ή μήπως ισχυρού???) φύλου, ελπίζοντας να μην θεωρηθώ μισογύνης. κακά τα ψέμματα η οδιγική τους αντίληψη και η αίσθηση του χώρου που έχουν είναι μειωμένη κ επιδέχεται τεράστιας βελτίωσης. αυτό φαίνεται τόσο στα παρκαρίσματα όσο και όταν αλλάζουν κατεύθηνση.οι πιο πολλές βγάζουν φλας κ χωρίς να κοιτάξουν καθρέφτη αλλάζουν κατεύθηνση.σου λέει αφού έβγαλα φλας όλα καλά. δε μπορώ να πιστέψω οτι δεν έχουν το μυαλό να καταλάβουν οτι αυτό που κάνουν είναι λάθος. απλά νομίζω οτι έχουν έλλειψη οδηγικής παιδείας. και ίσως να επηρεάζονται περισσότερο απόσο θα έπρεπε από το playstation![]()
όλοι ξέρουμε οτι από ένα όριο ηλικίας κ μετά η αντίληψη του ανθρώπου μειώνεται και η σωματική κυρίως αλλά κ πνευματική ικανότητα μειώνεται. αποτέλεσμα αυτου είναι οι παππούδες οδηγοί ¨φονιάδες¨ που κυκλοφορούν στους δρόμους με γυαλιά από πάτους μπουκαλιών κ ακοή......
θέτω λοιπόν ένα τραγικό ερώτημα. τι θα γίνει όταν όλες αυτές οι νεαρές γυναίκες οδηγοί (που είναι ΠΑΡΑ πολλές) φτάσουν στην ηλικία αυτή των 60+? με την σκέψη κ μόνο ανατριχιάζω κ κάνω τον σταυρό μου!
γυναίκες βαλτε το νιονιό σας να δουλέψει, ξεστραβωθείτε κ γίνεται επιτέλους σωστοί οδηγοί!!
μπορείτε!!!!!!!