Αγαπητοί συνάδελφοι μοτοσυκλετιστές και φίλοι,

Επειδή η παρέα του moto.gr μεγαλώνει συνεχώς, μεγαλώνουν και οι ανάγκες για τη διαφύλαξη του όμορφου κλίματος που έχει δημιουργηθεί σε αυτές τις σελίδες.

Κάθε χρήστης του forum έχει τη δική του προσωπικότητα και τις δικές του προτεραιότητες, και προσπαθούμε να τις σεβόμαστε. Αλλά από την άλλη το moto.gr φτιάχτηκε από μοτοσυκλετιστές και απευθύνεται σε μοτοσυκλετιστές. Οπότε η διαχείριση πρέπει να τραβήξει μια πολύ λεπτή γραμμή μεταξύ του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γράφουμε σε αυτό τον χώρο. Αυτό δεν είναι εύκολη δουλειά.

Το forum δεν είναι μόνο η παρέα των γνωστών και λιγότερο γνωστών μας. Είναι ένας ΔΗΜΟΣΙΟΣ χώρος που επισκέπτονται και διαβάζουν πολλές χιλιάδες άνθρωποι. Οι ευθύνες και υποχρεώσεις της διαχείρισης είναι πολύ μεγαλύτερες απ'όσο φαίνεται. Περισσότερα στο υπόμνημα 22453/2006.

Επειδή η διαχείριση γίνεται από ανθρώπους που θυσιάζουν τον πολύτιμο προσωπικό και επαγγελματικό τους χρόνο, λογικό και επόμενο είναι να γίνονται και λάθη ή παραλείψεις. ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ όμως ότι δε γίνονται με κακή πίστη ή υστεροβουλία! Το moto.gr δεν έχει πρόβλημα με κανέναν. Πρόβλημα έχει όταν παραβιάζεται η -κοινώς εννοούμενη- εθιμοτυπία (netiquette) και όταν η θεματολογία των μηνυμάτων ξεπερνά τα όρια του ενδιαφέροντος του moto.gr.

Έτσι λοιπόν, από σήμερα 19/5/2006, θα γίνει μια πιο σχολαστική προσπάθεια να περιορίσουμε το "spam" και να διατηρήσουμε έναν χαρακτήρα στις διάφορες ενότητες. Η προσπάθεια αυτή θα γίνει στις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος. Για τις επιμέρους ενότητες αυτό σημαίνει ότι:

-+- Θα υπάρχει μεγάλη ελευθερία στις ΓΕΝΙΚΕΣ, ΔΙΑΜΑΧΕΣ και ΑΝΕΚΔΟΤΑ όπου θα μπορείτε και να γενικολογείτε, αρκεί να μην προσβάλλονται "τα χρηστά ήθη".

-+- Θα υπάρχει καθεστώς προστασίας σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες ενότητες. Αν κάποια συζήτηση πάει να βγει εκτός θέματος, κάποιος διαχειριστής θα κάνει τη σχετική παρατήρηση. Οι προστατευόμενες ενότητες δε θα ξαναγίνουν χώρος κουβεντούλας και γενικολογίας. Προσπαθούμε να είναι περιοχές που οποιοσδήποτε θα μπορεί να ανατρέξει, γρήγορα και χωρίς να ζαλιστεί, ώστε να πάρει πληροφορίες.

-+- Σε καμία ενότητα δε θα επιτρέπεται να μπαίνει πορνογραφικό υλικό ή links που οδηγούν σε σελίδες με περιεχόμενο που εμπίπτει στη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων (δλδ πειρατικό software, ebooks κλπ).


Την ημερομηνία την ορίζουμε ώστε να διαχωρίσουμε το παρελθόν, με όλα τα τυχόν λάθη που έχουν γίνει. Δε θα ανεχτούμε παράπονα σχετικά με ό,τι έχει γίνει ως σήμερα. Δε θέλουμε φυσικά να αδικήσουμε κανέναν, αλλά θέτουμε ένα όριο από ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ. Όπως ξερετε, υπάρχει και η ενότητα ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ όπου μπορούμε να συζητάμε ανοιχτά τα θέματα του ίδιου του φόρουμ, συμπεριλαμβανομένων και των παραπόνων σας.

Ελπίζουμε η κοινότητα αυτή να συνεχίσει στο ίδιο κλίμα που πορεύεται όλα αυτά τα χρόνια, και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για όλους, παλιούς και νέους χρήστες. Από τη μεριά σας, προσπαθήστε να δείξετε κατανόηση στον προβληματισμό μας και σύνεση στην online παρουσία σας (εκεί που χρειάζεται).

Ομάδα Διαχείρισης Moto.gr