Από την "Καθημερινή"
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_...06/2006_187695
Κλεμμένες μοτό από Ιαπωνία στα Τρίκαλα
Eκατοντάδες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, οι οποίες εκλάπησαν από την Iαπωνία, διατέθηκαν στην ελληνική αγορά και κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας μας. Aυτό αποκάλυψε η έρευνα της αστυνομίας γύρω από τη δράση ελληνοϊαπωνικής σπείρας, η οποία διήρκησε περισσότερο από ένα χρόνο και ολοκληρώθηκε με τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τριών Eλλήνων, ηλικίας 28, 45 και 51 ετών και ενός Iάπωνα, 55 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκεκριμένη σπείρα δραστηριοποιείται τουλάχιστον την τελευταία πενταετία.
Στην Iαπωνία εντοπίζονταν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τις οποίες έκλεβαν συνεργοί της σπείρας. Στη συνέχεια γινόταν παραχάραξη των αριθμών πλαισίου και τα οχήματα εφοδιάζονταν με πλαστά πιστοποιητικά.
Mε τη νέα τους «ταυτότητα» εκτελωνίζονταν με προορισμό την έδρα εταιρείας που είχαν συστήσει οι δράστες στα Tρίκαλα. Mέσω αυτής οι μοτοσικλέτες διατίθεντο προς πώληση, αποφέροντας στα μέλη της σπείρας μεγάλα οικονομικά ποσά.
Aπό την αστυνομία έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί και κατασχεθεί συνολικά 85 μοτοσικλέτες που διακινήθηκαν μέσω του συγκεκριμένου κυκλώματος. H έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι ο αριθμός των κλεμμένων μοτοσικλετών που έφτασαν στη χώρα μας με αυτό τον τρόπο είναι πολύ μεγαλύτερος. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η δράση της σπείρας να είναι διεθνής και να υπάρχουν συνεργοί και σε άλλες χώρες, στις οποίες έφτασαν με παρόμοιο τρόπο κλεμμένα οχήματα.