Σχεσεις φιλιας
Ο βασικοτερος λογος που γραφω ειναι γιατι θελω να μοιραστω μαζι σας μια πραγματικη ευχαριστηση που εχω αποκομισει τα τελευταια χρονια απο την σχεση μου με την μοτοσυκλετα.
Αυτο το οχημα που σου δινει το θαρρος και την ελευθερια να κανεις στην ζωη σου πραγματα που ουτε καν τα ειχες φανταστει.
Σαν νεος και εγω γεννημενος την δεκαετια του 70 και γαλουχημενος απο την δεκαετια του 80 και 90,το μεσο που μου αρεσε πιο πολυ και παρατηρουσα την εξελιξη του ηταν η μοτοσυκλετα.
Ειδα τα πρωτα ιαπωνικα παπακια ,τα rd50,Ar125,boldor,fz400,fzr1000genesis,zzr1100 ,και εγω αναλογα την οικονομικη μου δυνατοτητα,τσιμπαγα μια γευση απ’την μαγεια της μοτοσυκλετας,αγοραζοντας συνηθως μηχανακια φθηνα,φαγωμενα εισαγωμενα με τα προβληματα τους απο της καραβιες.
Κατι αναλογο καναν και οι καρδιακοι μου φιλοι,ξερετε αυτους που τους ξερετε απο πολυ παλια,τοσο παλια που δεν ξερετε πλεον ποτε γνωριστηκατε.
Τους φιλους που η κακη σου η η καλη σου κουβεντα θα τους δωσει την ιδια δυναμη,και θα ξερεις παντα οτι απλα ειναι εκει.
Πηραμε μηχανακια καναμε τρελες,περασαμε καλες και κακες στιγμες,ζησαμε μεσα απο την μοτοσυκλετα την ελευθερια,το ανχος της πτωσης και του τραυματισμου,ακομα χειροτερα το ανχος να χασει καποιος καποιον,και ετσι απλα ωριμαζαμε.
Σ’ αλλους η μοτοσυκλετα εγινε τροπος ζωης(οσο ειναι δυνατο αυτο),αλλοι την χρησιμοποιησαν μονο για μεταφορικο μεσον,και αλλοι μειναν στα παπακια.
Ο κυκλος παρεας-φιλιας-μοτοσυκλετας ειχε γινει πια παρελθον.
Ημουν ο μονος που ειχα κολησει το μικροβιο για τα καλα.
Η οποιαδηποτε προτροπη για αγορα μοτοσυκλετας,ταξιδιων και βολτας προς τα φιλαρακια,δεν απεφερε την αναλογη αντιδραση.
Η φιλια ομως και η αγαπη μεταξυ μας ηταν παντα εκει.
Ετσι η μονη λυση ηταν να συνεχισω μονος.
Με ποιο τροπο ομως θα συνεχιζα την αναζητηση και εξελιξη της σχεσεις μου με την μηχανη.
Δειλα-δειλα τα πρωτα βηματα μου στο χωρο του ταξιδιου γιναν με της λεσχες.
Νεοι ανθρωποι,καλοι η κακοι αναβατες,διαφορετικη χαρακτηρες,αργοι η γρηγοροι,γκρινιαρηδες η καλοπροαιρετοι,............ηταν ολοι ομως πανω στις μηχανες τους,αυτο που μας ενωνε ολους.
Μετα μου καρφωθηκε στο μυαλο μμμμ........ να ξερετε μωρε αυτο το ταξιδακι που λαμβανει χωρα καθε φορα στις 5 ιουνιου στην γειτονικη μας χωρα Ιταλια.Και διαφημιζεται τοσα χρονια απ’το γνωστο περιοδικο.
Εβλεπα το Moto και ελεγα ρε του χρονου δεν θα το χασω.
Και καποια στιγμη πηγα.
Παρεα 150 ατομων,οργανωση ,υπευθηνοτητα συννενοηση ,και οταν εισαι μονος κοιτας με πιον θα ταιριαξεις τα χνωτα σου.
Μια πολυ καλη γνωριμια.
Μετα Τουρκια παλι μονος ,και σταματωντας σε βενζιναδικο να σου μια παρεα απο Κεφαλονια με την οποια δενομαστε πολυ γρηγορα.
Ο καθενας μονος του μεσα στο κρανος του αλλα ολοι μαζι μια αγελη ενωμενη και ελευθερη.
Χωρις πολλα μπλα μπλα η σχεση μεγαλωνει χωρις να ανταλλαξουμε καν κουβεντα.
Τι εχουμε καπως κοντα μας τωρα μμμμ, Τσεχια.
Νεο σχεδιο, νεος φιλος και φυγαμε.
Καθε ταξιδι ειναι και ενα ταξιδι στην ψυχη μας .Αναλογα την ψυχολογικη κατασταση που ειμαστε, εξελισεται και το ταξιδι μας.
Με τους ανθρωπους που ταιριαξα και δεθηκα ,βρεθηκα πολλες φορες τελειως τυχαια η τα κανονιζαν οι μηχανες να βρεθουμε.
Η αγαπη ομως και το ενδιαφερον που ενιωσα για αυτους τους ανθρωπους,και ας μην τους ηξερα πολυ και ας μην ειχα μιλησει πολυ,.....ηταν αμοιβαια και αναλογη με των πολυ καλων παιδικων μου φιλων.
Σχεσεις χρωνον εχουν την ιδια δυναμη με σχεσεις λιγων μονο ωρων η ημερων.
Και η κινητιρια δυναμη για να συμβει αυτο η μοτοσυκλετα.
Την ιδια αναγκη που νιωθω να συναντησω η να μιλησω στους καρδιακους μου φιλους ,ακριβως την ιδια αναγκη αισθανομαι για ολους αυτους που γνωρισα για τοσο λιγο και ταυτοχρονα για μια ζωη.
Να στε ολοι καλα,να ταξιδευετε(ειτε με την φαντασια σας ,ειτε με την μηχανη σας) πραγματικα σας ευχαριστω που ησασταν και θα ειστε παντα εκει.
![]()