οι πρωτες εντυπωσεις απο το SV:
Ο κινητηρας ειναι βελιουδο, εκτος απο την περιοχη 3500-4500 στροφων που αρχικα ηταν αρκετα τραχυς. Τωρα το ...γκχχχχ το κανει μεχρι τις 4000.
Το κιβωτιο σφιχτο και ακριβες, βρισκεις πανευκολα νεκρα. Χτες παντως δυο φορες απο πεμπτη προς εκτη εβαλε νεκρα! Επισης εχει μαλακωσει μαλλον ομως τα μαμισια λαδια δεν βοηθανε. Καμια προταση; Εχω ακουσει για valvoline.
ΤΟ ΠΛΑΙΝΟ ΣΤΑΝΤ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ - πολυ μακρυ και δεν παει αρκετα μπροστα! Ηδη, παρκαροντας σε δρομο με πολυ μικρη κατηφορικη κλιση τσουλησε μονη της μπροστα και επεσε!Ευτυχως η μονη απωλεια ηταν η ακρη της μανετας συμπλεκτη και το αριστερο αυτοκολητο του φαιρινκ, αλλα καποια στιγμη σιγουρα θα ξανασυμβει.... Τι να το κανω , να το κοψω?! Να το στραβωσω? Να το πεταξω?
Τα φωτα μαμανε!
Στα τελευταια 300χλμ ακουγεται ενα τσικιτσικιτσικι απο τον κινητηρα, σαν ενα ανεμιστηρακι που βρισκει καπου ενα πτερυγιο, δε νομιζω να ειναι οι βαλβιδες...?
Η σταση οδηγησης θελει συνηθεια, μετα απο τα χτεσινα 380χλμ στην ορεινη κορινθια, σημερα ειμαι ψιλοπιασμενος, καιρος να ξαναρχισω γυμναστηριο![]()
Η πισω αναρτηση "ψαρευει", θελει ψαξιμο.
Αυτονομια οκ, σε επαρχιακο δρομο η ρεβερβα αναψε στα 200χλμ. Με οδηγηση μεχρι τις 5500 ομως....
Πλησιαζει το σερβις των 1000, εχει καποιος να κανει καποια συσταση??? Μενω Δαφνη και δουλευω Μαρουσι, οποιος ξερει κατι ας στειλει ενα ΠΜ γιατι δεν εχω ιδεα τι παιζει!
Α, ειναι πολυχρηστικο, κανει ΚΑΙ εντουρο!