Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 20

Θέμα: ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΩΝ

Νέο μέλος

ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΠΛΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΚΑΦΕ ΑΚΟΜΗ, ΠΑΩ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ.ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΜΑΛΑΚΑ, ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΔΕΞΙΑ (ΩΩΩΧΧ! ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΞΕΧΑΣΑ Ο Μ@@@Κ@Σ ΣΚΕΦΤΗΚΑ), ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΜΑΝΕΤΕΣ ΚΛΠ. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ, ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΑ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ ΚΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ, ΕΒΑΛΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΦΡΕΝΑ Η΄ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ?

Υ.Γ. Η ΜΗΧΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΗΟΝDA CBF600SA.

Εγώ αυτό το έπαθα την 3η μέρα που είχα την μηχανή...
    Είχε στραβώσει ο δίσκος...
    Βάλε την μηχανή στο κεντρικό σταντ και γύρνα τον εμπρός τροχο με το χέρι παρατηρώντας τους δίσκους αν βρίσκουν στη δαγκάνα σε κάποιο σημείο.
    Η όταν οδηγάς, η μηχανή θα τραβάει λίγο δεξιά ή αριστερά.
    Ειναι ωραία η θάλασσα γιατί κινείται πάντα...

Απο αποτομο ξεκινημα με λουκετο ,εχει κοψει μεχρι και καλωδιο σε μενα.αλλα με μαλακο ξεκινημα δεν εχεις παθει τιποτα.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Νέο μέλος
    THANKS!!! STERGIOS 69.
    AΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΩΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΛΙΣ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΑΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΛΙ...?

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiki
    THANKS!!! STERGIOS 69.
    AΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΩΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΜΟΛΙΣ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ. ΑΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΑΛΙ...?
    Αν είναι αρκετά στραβωμένος, θα νοιώσεις την μανέτα να 'κλωτσάει' όταν πατάς φρένο. Ο δίσκος μπορεί να κάνει κανά 150άρι, τσέκαρα εδώ που συνήθως είναι φτηνότερος ,αλλά δεν είχε τιμή για το δικό σου.

You BETA believe...

Νέο μέλος
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ DIRTBIRD ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ SITE, ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΩ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Αν είναι αρκετά στραβωμένος, θα νοιώσεις την μανέτα να 'κλωτσάει' όταν πατάς φρένο. Ο δίσκος μπορεί να κάνει κανά 150άρι, τσέκαρα εδώ που συνήθως είναι φτηνότερος ,αλλά δεν είχε τιμή για το δικό σου.
    αν δεν ειναι αρκετα στραβος πως φαινεται?

το ειχα παθει στο v-strom αλλα οχι με φορα, στην μανετα δεν αισθανομουν κατι αλλα οταν σηκωνα την μηχανη και γυριζα τον τροχο ακουγα σε ενα κομματι του δισκου ενα ξυσιμο...

προφανως εκει ηταν ελαχιστα στραβος και εβρισκε στο τακακι αλλα το πηγαινα στο συνεργειο και μου ελεγαν οτι δεν ειναι τιποτα...

λετε να ηταν ψυχολογικο?

το ιδιο προβλημα εχω και εγω στο hornet.
    Απο λακουβα στραβωσε ζαντα-δισκος.

Η ζαντα πηγε για ισιωμα.
    Μετα απο καποια χλμ οταν παταω τον συμπλεκτη(για να μην ακουγεται το μοτερ) ακουω τον δισκο να χτυπαει στο τακακι.

Στο επομενο σερβις θα φτιαχτει και αυτο
    In Thrust We Trust

Turn To Burn

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από b_bong12
    το ιδιο προβλημα εχω και εγω στο hornet.
    Απο λακουβα στραβωσε ζαντα-δισκος.

Η ζαντα πηγε για ισιωμα.
    Μετα απο καποια χλμ οταν παταω τον συμπλεκτη(για να μην ακουγεται το μοτερ) ακουω τον δισκο να χτυπαει στο τακακι.

Στο επομενο σερβις θα φτιαχτει και αυτο
    Δεν γίνεται να σου στραβώσει ο δίσκος από λακούβα.
    Κάτι άλλο έγινε.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Ενα απλό και γρηγορο τσεκάρισμα είναι να πατήσεις με λίγα χιλιομετράκια το μπροστινό φρένο . Αν κάνει σαν να πιάνει αφήνει τότε έχεις στραβώσει το δίσκο και πας για άλλον . Ενημερωτικά έχω ακούσει πως αν έχεις κλειδώσει μπροστά με disc lock και κάποιος βλάκας σου μετακινήσει ατσούμπαλα την μηχανή βίαια μπορεί πάλι να σου στραβώσει το δίσκο . Εχω λάθος ;

Mήπως το τακάκι 'γλύστρα' ψιλοκουνιέται?

Πόσοι βάζουν γράσσο χαλκού στον πείρο συγκράτησης των τακακιών και στην πλάτη των τακακιών εκεί που πατάνε τα έμβολα?

Και κάτι τελευταίο.
    Την περασμένη εβδομάδα γυρνώντας από την δουλειά, σε μέτρια φρεναρίσματα, ένοιωθα κάτι σαν κραδασμό(ή παλμική κίνηση) από το μπροστινό φρένο -όχι όμως στην μανέτα. Συνέχισα μέχρι το σπίτι με πίσω φρένο γιατί μου πέρασαν κακές σκέψεις από το μυαλό (μέχρι και ξεσφιγμένες βίδες δαγκανών - μου'χει τύχει χωρίς δική μου υπαιτιότητα) και γιατί βαριόμουν να σταματήσω να δω (μήπως είχα εργαλεία μαζί μου?).

Φτάνοντας (και λύνοντας εμπρός τακάκια) διαπίστωσα ότι παρόλο που πάντα λιπαίνω τον πείρο όπως παραπάνω, λόγω 'αλλεπάλληλων' πλυσιμάτων με πίεση, αυτός είχε στεγνώσει. με αποτέλεσμα τα τακάκια να μην ολισθαίνουν (ως έπρεπε, όχι καθόλου) πάνω στον πείρο.

Ψιλά γράμματα..........:smilea:

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Δεν γίνεται να σου στραβώσει ο δίσκος από λακούβα.
    Κάτι άλλο έγινε.
    Ηταν γερη η στουκα στη λακουβα πιστεψε με.Μαλακια εργολαβου κλασικα.
    Και ειχα και 2ο ατομο οποτε δεν προλαβα να φρεναρω.

Εκτος απο ζαντα-δισκο μου φαινεται πως στραβωσε και το λαστιχο.
    In Thrust We Trust

Turn To Burn

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
    Ενα απλό και γρηγορο τσεκάρισμα είναι να πατήσεις με λίγα χιλιομετράκια το μπροστινό φρένο . Αν κάνει σαν να πιάνει αφήνει τότε έχεις στραβώσει το δίσκο και πας για άλλον . Ενημερωτικά έχω ακούσει πως αν έχεις κλειδώσει μπροστά με disc lock και κάποιος βλάκας σου μετακινήσει ατσούμπαλα την μηχανή βίαια μπορεί πάλι να σου στραβώσει το δίσκο . Εχω λάθος ;
    δεν ξέρω αν συμβαίνει με τη δύναμη με τα χέρια ...πάντως με ξεκίνημα με μηδαμινές στροφές στο στροφόεμτρο έχω στραβώσει εγώ μία ..
    ίσως να συμβαίνει κ με δυνατό σπρώξιμο καθώς ενδέχεται να κάνει μοχλό με τη ζάντα
    έχω στραβώσει ήδη δύο εγώ....αλλά η μία έγινε με χοντρό συμπλεξάρισμα οπότε ήταν λογικό
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Να θυμηθώ να αλλάξω τίτλο Το avatar του/της Pardalotzatziki
    ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ......ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΙΣΩ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΑΓΚΑΝΑ....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ....
    ΧΩΡΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΟΛΛΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΑΓΚΑΝΑ...ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ....ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΠΙΣΘΕΝ (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ GOLDWING)....

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    Το λουκέτο κοντά στη δαγκάνα (καλύτερα στον πίσω τροχό) και κάποιο συμπράγκαλο που να επενθυμίζει την ύπαρξη του λουκέτου. Και το συμπράγκαλο αυτό να είναι πάντα μαζί με το λουκέτο για να μη ξεχνάμε να το βάλουμε.
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ