Χθες οπως εκανα ενα μικρο zapping επεσα κατα τυχη σε ενα μικρο αφιερωμα για καποια νεα στοιχεια τα οποια μπορουν να δωσουν πολλες λυσεις σε θεματα ενεργειας. Δυστυχως το προλαβα στο τελος ενω το περασμενο της ωρας κ το γεγονος οτι ηταν σε δορυφορικο καναλι, με εκανε να χασω πολλα απο την ουσια.
Αυτο που συγκρατησα παντως ηταν το εξης. Υπαρχουν λεει καποια στοιχεια ή σωματιδια, τα οποια οταν ασκηθει πανω τους πιεση, μπορουν να παραξουν ηλεκτρικη ενεργεια. Για παραδειγμα, η πιεση που ασκουμε στα παπουτσια μας οταν περπαταμε, θα μπορει να φορτισει συσκευες, η ακομα κ η πιεση που ασκουν χιλιαδες ατομα στο δαπεδο ενος κτιριου, θα μπορει να ηλεκτροδοτησει τις ηλεκτρικες αναγκες του κτιριου σχεδον στο συνολο του.
Αυτο ονομαζεται Piza effect η καπως ετσι [ειπαμε, δεν μπορεσα να παρακολουθησω καλα τι γινοταν]
Προσπαθησα να βρω καποια πραγματα αλλα δεν τα καταφερα. Επειδη θυμαμαι οτι σε σχετικα παρομοιες συζητησεις στο παρελθον, υπηρχαν ατομα που ηξεραν αρκετα πραγματα σχετικα με τις νεες η ανανεωσιμες πηγες ενεργειας, μηπως υπαρχει καποιος που γνωριζει κατι; να μου δωσει ισως καποια διευθυνση να ριξω μια ματια τι ειναι αυτο το πραγμα;
Αντε παληκαρια μου, κ εγω στο γαμο σας....![]()
![]()