Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 15

Θέμα: Δυναμόμετρα, απορίες

Δυναμόμετρα, απορίες

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα δυναμόμετρα (στατικά?)
    Κατά αρχήν, δεν έχω δει ποτέ πως λειτουργεί, μόνο σε video στο youtube.

Ρωτάω:
    1)Είδα ότι η μοτοσικλέτα είναι ακίνητη και ο κινητήρας λειτουργεί σε υψηλές στροφές.
    Πως ψύχεται? Μη μου πείτε από το νερό του ψυγείου.
    Υπάρχουν ανεμιστήρες που στέλνουν αέρα?

2)Αν η μοτοσικλέτα έχει Ram Air, πως δείχνει το μηχάνημα τη μέγιστη ισχύ, αφού δεν υπάρχει ο αέρας κρούσης?

3)Απ ότι Είδα στο video, ο πίσω τροχός περιστρέφει τα κύλινδρα και αυτά με τη σειρά τους ασκούν πέδηση.
    Υπάρχει ολίσθηση?
    Καταστρέφεται το λάστιχο? Κάπου διάβασα ότι με 2 δυναμομετρήσεις στο μηχάνημα της Dynojet, το λάστιχο έχει παραδώσει πνεύμα!!!

4)Κάποιος ανέφερε για γερμανικό δυναμόμετρο (αν θυμάμαι καλά), τι διαφορές έχει από το αμερικάνικο (Dynojet)?

(oldman, εδώ σε θέλω )

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από savvas
    oldman, εδώ σε θέλω
    Εγώ όμως με θέλω αλλού
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

@Oldman,
    Ούτε το 166, να είχα πάρει...

Ok,
    δηλαδή, οτι έμαθα, έμαθα... :a026:
    :hypnotize :a32: :a029:

Moderator
    Ρε συ Σάββα...

Μόνο ο OldMan υπάρχει σ'αυτό το forum..???

Ένα κάρο άνθρωπΕς έχουν κάνει (και παραστεί σε) δυναμομέτρηση (και άλλοι τόσοι ξέρουν από δυναμόμετρα...).

μπορει να μην ειναι oldman (τοσα κουσουρια εχω, αλλα αυτο παραπαει! )

ναι υπαρχει ενας μεγαλος ανεμιστηρας μπροστα απο το οτο-μοτο για ψυξη!!!
    Dorsoduro 750 & Norton 16H

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    1)Μόνο ο OldMan υπάρχει σ'αυτό το forum... ???

2)Ένα κάρο άνθρωποι....
    1)Αυτόν ξέρετε, αυτόν εμπιστεύεστε... (όπως η χλωρίνη) :rotflmao: :rotflmao:

2)Ένα κάρο... θέλει και σχόλιο?

Re: Δυναμόμετρα, απορίες

Έχω κάποιες απορίες σχετικά με τα δυναμόμετρα (στατικά?)
    Κατά αρχήν, δεν έχω δει ποτέ πως λειτουργεί, μόνο σε video στο youtube.

Ρωτάω:
    1)Είδα ότι η μοτοσικλέτα είναι ακίνητη και ο κινητήρας λειτουργεί σε υψηλές στροφές.
    Πως ψύχεται? Μη μου πείτε από το νερό του ψυγείου.
    Υπάρχουν ανεμιστήρες που στέλνουν αέρα?

2)Αν η μοτοσικλέτα έχει Ram Air, πως δείχνει το μηχάνημα τη μέγιστη ισχύ, αφού δεν υπάρχει ο αέρας κρούσης?

3)Απ ότι Είδα στο video, ο πίσω τροχός περιστρέφει τα κύλινδρα και αυτά με τη σειρά τους ασκούν πέδηση.
    Υπάρχει ολίσθηση?
    Καταστρέφεται το λάστιχο? Κάπου διάβασα ότι με 2 δυναμομετρήσεις στο μηχάνημα της Dynojet, το λάστιχο έχει παραδώσει πνεύμα!!!

4)Κάποιος ανέφερε για γερμανικό δυναμόμετρο (αν θυμάμαι καλά), τι διαφορές έχει από το αμερικάνικο (Dynojet)?

(oldman, εδώ σε θέλω )
    1) Η αίθουσα κλιματίζεται (άντε αερίζεται).

2) Δεν τη δείχνει και δυστυχώς ΔΕΝ βλέπεις αυτά τα 0,5-5 (ανάλογα με τον κυλινδρισμό)
    σημαντικα άλογα. Αλλά να τρακάρεις πάνω στο δυναμόμετρο πάει πολύ....

3) Βεντουζα-βεντούζα......
    Πως παλιά υπήρχαν γκόμενες για σούζες....
    Έτσι υπάρχει και το κατάλληλο λάστιχο (παλιό, ξερό ή έστω τουριστάδικο).

Άλλο τα δυναμόμετρα τυμπάνου (Dynojet) άλλο τα πέδης, άλλο τα chassis dynos (Superflow)
    Τώρα νομίζω δίνει και κιτ πέδης (μάλλον κάτι ενδιάμεσο) η Dyno), για παραπάνω λεπτομέρειες
    ψάξε στα site των κατασκευαστών.

4) Όπως 3β

ΣΗΜ: Ο oldman έχει φάει ban από τα δυναμόμετρα γιατί κάποια φορά που του μπήκε η ιδέα να μετρήσει το Laverda, στο πρώτο δυναμόμετρο που ανέβηκε, καταστράφηκαν τα ρουλεμάν του τυμπάνου από τους κραδασμούς του ''ΤΕΡΑΤΟΣ"....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

You BETA believe...

Thanks dirt,

1)xaxaxaxaxa
    2)xaxaxaxaxa
    3α)Ωχ, το βαριέμαι αυτό
    3β+4)Ειχα δει στο site της dyno και τον άλλο τυπο, μάλλον ο ενδιάμεσος.
    ΣΗΜ. α)Laverda? Μόνο στο motosport (περιοδικο doberman) τις ειχα δει!!! β) = σιδεροφάγος?

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Ενας φίλος έχει εξουσιοδοτημένο συνεργείο Kawasaki.Πήρε μια μέρα ένα μηχανάκι και το πήγε για δυναμομέτρηση.
    Το βάζει πάνω και δείχνει,ας πούμε,100 άλογα.
    Λέει στον τύπο"Ξαναμέτρησέ το".Ο τύπος ψιλοκόμπλαρε,το ξανάβαλε 2-3 φορές ακόμα και κάθε φορά έπαιρνε και διαφορετική ένδειξη από 5-10 ίππους.
    Το θέμα,για μένα,είναι για ποιο λόγο κάνουμε δυναμομέτρηση?Αφού ξέρουμε,έστω και στο περίπου,τι απόδοση έχει το μηχανάκι μας και στο κάτω κάτω τι σημασία έχουν,για μάς τους κοινούς θνητούς, μερικά άλογα παραπάνω ή παρακάτω?
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της takis1964
    Giati meso dinamometrisis fenete an exis kapou migma ftoxo h plousio h kapio alo provlima k meso kapiou pepiramenou mixanikou boris na to diorthosis k h moto sou na apodidi kalitera

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από takis1964
    Giati meso dinamometrisis fenete an exis kapou migma ftoxo h plousio h kapio alo provlima k meso kapiou pepiramenou mixanikou boris na to diorthosis k h moto sou na apodidi kalitera
    Αρκεί να έχεις τις καμπύλες ροπής και ιπποδύναμης του εργοστασίου (και να είσαι σίγουρος ότι το μηχανάκι σου είναι blueprint ...!!!)

(αν σε ενδιαφέρει λίγο το περιβάλλον αλλά και η μακροζωϊα του μοτέρ, το κάνεις παράλληλα με καυσανάλυση)

Αρχικά δημιουργήθηκε από takis1964
    Η διαδικασία με τα τελευταία δυναόμετρα της dynojet είναι σχεδόν αυτοματοποιημένη αφού ο dyno operator, βασιά έχει να επιλέξει το λόγο λ που θέλει να λειτουργεί ο κινητήρας και να κάνει τα test runs. To δυναμόμετρο θα ρυθμίσει 'μόνο' του το pc3.

Δηλαδή μετράει και η εμπειρία του συγκεκριμμένου μχνκού με τον συγκεκριμένο τύπο μηχανής.

Τα δύσκολα είναι όταν έχεις να κάνεις με 'κρυφούς' χάρτες που βγαίνουν από την μπάνκα (ECU) δε μεταβατικές ή ειδικές συνθήκες λειτουργίας .
    Επίσης όσο πιο νέο είναι το design του συστήματος ψεκασμού τόσο πιο σύνθετη θα είναι η εργοστασιακή χαρτογράφηση αφου και η ECU είναι πιο ισχυρή και η νομοθεσία αντιρρύπανσης πιο αυστηρή.
    Σε επίπεδο ομολογκαρίσματος μην νομίζετε ότι κάποιο 'στημμένο' μχνάκι θα έπαιρνε έγκριση τύπου.
    Σε επίπεδο κάρτας καυσαερίων - έρχεται όπου να'ναι - εάν δεν έχουν ξηλωθεί οι καταλύτες και δεν έχουν γίνει καφρίλες στη ρύθμιση, υπάρχουν πιθανότητες να είναι οκ.

You BETA believe...

Βόρειο μέλος Το avatar του/της xtreme69
    Φιλε Σαββα σε όλο τον κοσμο το δυναμομετρο θεωρειτε βασικο εργαλειο διαγνωσης και ρυθμισης. Μονο στην Ελλαδα νομιζουμε οτι μετραει μονο την δυναμη στο μοτερ η στον τροχο.
    Επισης αν ο μηχανικος που χειριζεται το dyno θελει να παραποιησει τις μετρησεις τοτε υπαρχουν καποιοι παραμετροι που μπορει να το κανει και να αυξομειωσει την τελικη ενδειξη
    για να μεινει ευχαριστημενος ο πελατης του.
    Με το ram air παλι μην ακους κανεναν οταν σου λεει οτι το δικο του dyno κανει προσομειωσει
    στο ram air γιατι κανενας δεν μπορει να προσομειωσει 340 χλμ. αερα.Ολοι κανουν τον απλο υπολογισμο (+10% περιπου πανω στην υπποδυναμη).

Αν ησουν κοντα στα Γιαννιτσα θα σε κερνουσα μια δυναμομετρηση για να δεις πως γινεται απο κοντα.

good days are Xtreme days.

Αρχικά δημιουργήθηκε από xtreme69
    1)Φιλε Σαββα σε όλο τον κοσμο το δυναμομετρο θεωρειτε βασικο εργαλειο διαγνωσης... ....Ολοι κανουν τον απλο υπολογισμο (+10% περιπου πανω στην υπποδυναμη).

2)Αν ησουν κοντα στα Γιαννιτσα θα σε κερνουσα μια δυναμομετρηση για να δεις πως γινεται απο κοντα.

1)Μμμμ...

2)Κατα αρχην σε ευχαριστω πολυ, για τη καλη διαθεση. Αν τυχει και βρεθεις προς τα κάτω, σε κερναω τα θαλασσινα (σε ταβέρνα εννοειται).

Βόρειο μέλος Το avatar του/της xtreme69
    1)Μμμμ...

2)Κατα αρχην σε ευχαριστω πολυ, για τη καλη διαθεση. Αν τυχει και βρεθεις προς τα κάτω, σε κερναω τα θαλασσινα (σε ταβέρνα εννοειται).

Θα το θυμάμαι αυτο.
    good days are Xtreme days.

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 08/09/2004, 14:58
  2. σκασίματα στο νέο ΧΤ - απορίες
    από gspir στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/09/2004, 11:25
  3. 2 απορίες νεοεισαχθέντος
    από IKE στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 3