Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 64

Θέμα: Πώς γίνονται τα μπαντιλίκια;

Πώς γίνονται τα μπαντιλίκια;

Καταρχάς να δηλώσω ότι είμαι, επί της ουσίας, σχετικώς άσχετος με τις μοτοσυκλέτες. Το πρώτο δίκυκλο που καβάλησα ποτέ μου ήταν ένα σκούτερ Pegeuot επί δύο χρόνια (2003-2005). Πάντοτε, όμως, ζαχάρωνα τα Ninja κι έτσι το 2005 αγόρασα ένα 636, μοντέλο 2003 σε άριστη πραγματικά κατάσταση.

Έχω μάθει να το τελικιάζω με ασφάλεια, να στρίβω ικανοποιητικά, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω μπαντιλίκια, κωλιές, whatever the name is. Θα μπορούσε κανείς να μου εξηγήσει πώς γίνονται;

Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

o prizontas Το avatar του/της orizontas
    μηπωσ να ξανα αρχισεις απο την αρχη με αλλο στοχο ?

οπως ..... πρινα καβαλησω την μηχανη μου , μηχανακι , παπακι , ποδηλατο , τουτου τρενο αεροπλανο πεζοδυο .......

σκεφτεται σωστα ο εγκεφαλος μου ???

Παλαιό μέλος Το avatar του/της vassilis88
    ε καλως ηρθες καταρχην...

χμμμμμ....εεεε.....ο αδερφος μου με Ζ750 μονο το γκαζι ανοιγει κ χορευει η ουρα πισω.

εγω με το 125 χρειαζεται να χρησιμοποιησω συμπλεκτη ,αλλα δν μ αρεσει πολυ.προτιμω τις σουζες!!

αμα δν ξερεις καλυτερα μην κανεις πολλα πολλα στο 600 γιατι με τετοιο μηχανακι δε λεει να φας καπακι,εγω με το δικο μου εχω πεσει πολλες φορες, κ απο μλκιες τετοιες ειδικα παλιοτερα, αλλα δν μ ενοιαζε κ τοσο.

ετσι κ αλλιως τα σουπερσπορτ δν κανουν για τετοιες δουλειες ,ενα σουπερμοτο ειναι πιο καταλληλο.

μαθε να το στριβεις καλα να δεις που θα γουσταρεις περισσοτερο.

Αγαπητέ φίλε orizontas, ίσως να έχεις δίκιο σε αυτό που λες. Η αλήθεια είναι ότι το ίδιο θα έλεγα κι εγώ σε κάποιον που από το τίποτα θα ήθελε να καβαλήσει ένα σύγχρονο SS. Ωστόσο, το θέμα είναι ότι έχω -θέλω να πιστεύω τουλάχιστον - αρκετό μυαλό μες στο κεφάλι μου λόγω ηλικίας ώστε να είμαι προσεκτικός. Εν πάση περιπτώσει, το γεγονός είναι ότι αυτό το μηχανάκι έχω αυτό το μηχανάκι πρέπει να μάθω να καβαλάω -έτσι δεν είναι;
    Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

xriazese ena allo mixanaki gia na mathes na glistras me asfaleia...

kalitera ena xwmatero (akoma kai mikro 200cc) kai fisika proponisi sto xwma...

to pws ginete den nomizw na borei na (or na xreiazete na) perigrafei...
    pados aditheta apo ta autokinita stin mixani i stasi tou swmatos exei kiriarxo rolo...
    magikes simvoules den iparxoun...
    apla prepei na matheis na isoropeis oso prepei kai opws prepei stis adidraseis tis mixanis.

p.s. pisteuw oti i erwtisi sou, einai provokatoriki alla tespa...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της akamarinos

Re: Πώς γίνονται τα μπαντιλίκια;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Ninja636
    Καταρχάς να δηλώσω ότι είμαι, επί της ουσίας, σχετικώς άσχετος με τις μοτοσυκλέτες. Το πρώτο δίκυκλο που καβάλησα ποτέ μου ήταν ένα σκούτερ Pegeuot επί δύο χρόνια (2003-2005). Πάντοτε, όμως, ζαχάρωνα τα Ninja κι έτσι το 2005 αγόρασα ένα 636, μοντέλο 2003 σε άριστη πραγματικά κατάσταση.

Έχω μάθει να το τελικιάζω με ασφάλεια, να στρίβω ικανοποιητικά, αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω μπαντιλίκια, κωλιές, whatever the name is. Θα μπορούσε κανείς να μου εξηγήσει πώς γίνονται;

αυτα τα πραγματα δεν μπορει να στα εξηγησει καποιος γραπτως απο εδω μεσα

"ερχονται μονα τους"

και αμα θες την γνωμη μου μην προσπαθεις με το ζορι να κανεις "μπατιλικια" γιατι το μονο που θα καταφερεις πιστευω ειναι να χτυπησεις.

κανε τα μαθηματα του css ή 0-300 να μαθεις να παιζεις με την μηχανη και να την ελενχεις πληρως και σωστα

και αφου εισαι απο βορεια μια επισκεψη στις σερες αραια και που για προπονησουλα μονο καλο μπορει να σου κανει.

τι να σου πω ρε φιλαρακο

περιεργα μου ακουγωνται κατι τετοια εμενα

τι συμαινει εχω μαθει να το τελικιαζω

και μενα αν μου απογειωσεις ενα αεροπλανο και μου δειξεις που ειναι το γκαζι ..... αν εχει .... το τελικιαζω

βεβαια και εγω ασχετος ειμαι και ισως και λιγο συντηριτικος . . . ας μιλησουν καλυτερα οι γνώστες

.
    εμενα παντα μου αρενε η μοτοσυκλετα και οδηγω απο 18

δεν οδηγησα ομως ποτε στα ορια ... δια αυτο υπομονη θα λαβεις τα φωτα των ειδικων ...

Re: Re: Πώς γίνονται τα μπαντιλίκια;

Αρχικά δημιουργήθηκε από akamarinos
    αυτα τα πραγματα δεν μπορει να στα εξηγησει καποιος γραπτως απο εδω μεσα

"ερχονται μονα τους"

και αμα θες την γνωμη μου μην προσπαθεις με το ζορι να κανεις "μπατιλικια" γιατι το μονο που θα καταφερεις πιστευω ειναι να χτυπησεις.

κανε τα μαθηματα του css ή 0-300 να μαθεις να παιζεις με την μηχανη και να την ελενχεις πληρως και σωστα

και αφου εισαι απο βορεια μια επισκεψη στις σερες αραια και που για προπονησουλα μονο καλο μπορει να σου κανει.

+340,75

ΛΑΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΝΕΤΕ Η ΑΓΟΥΡΙΔΑ ΜΕΛΙ

δηλ ...... μην πιεζεσε να κανεις κατι που μπωρει να μην εχεις ακομη την εμπειρια .

ΤΙ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ...

ΥΓ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟ

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΟΡΜΑ ΚΡΑΝΟΣ ΚΛΠ

Το ότι το site λέγεται moto.gr δεν πάει να πει πως όλοι είναι κάγκουροι με τις μηχανές....κάποιοι βέβαια είμαστε αλλά δεν κόβει αρκετά το τιμόνι του 636 για να σου πω........ :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

@sonic22

Ειλικρινώς, η ερώτησή μου δεν είναι καθόλου προβοκατόρικη όπως λες. Απλώς, το μότο μου είναι "Ρωτώντας πας στην πόλη" κι αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω. Να μάθω ρωτώντας πιο έμπειρους από εμένα.

@akamarinos

Αναμφίβολα, τα μαθήματα και η πίστα χρειάζονται και, κάποια στιγμή στο μέλλον, θα τα κάνω. Ωστόσο, έλεγα μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει μια πρώτη, θεωρητική πληροφόρηση σχετικά με το θέμα.

Για παράδειγμα, διάβασα κάποτε για τη γυροσκοπική οδήγηση κι έκτοτε την εφαρμόζω. Είμαι οπτικός τύπος -όταν διαβάζω κάτι το εντυπώνω άμεσα. Εάν όμως, δεν είχα διαβάσει για τη γυροσκοπική οδήγηση, τώρα θα μου ήταν ακόμη άγνωστη. Αυτό είναι και το point μου: ρωτάω, ακούω, διαβάζω, εφαρμόζω.
    Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

Σορρυ κιολας...αλλα με 100+αλογα στην ροδα σου ...και σε μια πολη οπως η Θεσσαλονικη...που οι δρομοι ειναι γυαλι...πως γινετε να μην μαθεις να κανεις παντιλικια

Warning!! Motorsports can be Dangerous....

Τρέχον Μέλος Το avatar του/της gemara

Re: Πώς γίνονται τα μπαντιλίκια;

...........Έχω μάθει να το τελικιάζω με ασφάλεια,....
    Whatever it is, it's better in the wind

Αρχικά δημιουργήθηκε από MIKE_16V
    Σορρυ κιολας...αλλα με 100+αλογα στην ροδα σου ...και σε μια πολη οπως η Θεσσαλονικη...που οι δρομοι ειναι γυαλι...πως γινετε να μην μαθεις να κανεις παντιλικια

Έλα μου ντε..... Η 4η από μόνη της χωρίς να σε ρωτήσει μένει κάτω.....
    Ευχαριστώ τους Ιάπωνες για τα γαμηστερά εν σειρά τετρακύλινδρα που απλόχερα προσέφεραν στον πτωχό και ταπεινό τούτο πλανήτη.

@MIKE_16V

Σωστό κι αυτό... Το θέμα όμως είναι πως εάν έχω πρώτα μια θεωρητική πληροφόρηση τότε μειώνονται οι πιθανότητες να πάρω καμιά τούμπα...

@gemara

Φίλε μου, σου προκαλεί έκπληξη το "με ασφάλεια" προφανώς. Επίτρεψέ μου να επιμείνω σε αυτήν μου τη φράση, όμως, καθώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Στα δύο σχεδόν χρόνια που έχω το μηχανάκι το έχω τελικιάσει άπειρες φορές κι έχει τύχει να μου συμβούν κι αναπάντεχα καθώς το έκανα. Ακριβώς, όμως, επειδή είχα την πληροφόρηση σχετικά με το τι συμβαίνει στα αντανακλαστικά του οδηγού (π.χ., target fixation), στη γεωμετρία της μηχανής κ.λπ. κατάφερα να μην πέσω ποτέ. Σίγουρα θα ήμουν και τυχερός κάποιες φορές, αλλά σύμπτωσις επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωσις.
    Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

Για παράδειγμα, διάβασα κάποτε για τη γυροσκοπική οδήγηση κι έκτοτε την εφαρμόζω. Είμαι οπτικός τύπος -όταν διαβάζω κάτι το εντυπώνω άμεσα. Εάν όμως, δεν είχα διαβάσει για τη γυροσκοπική οδήγηση, τώρα θα μου ήταν ακόμη άγνωστη. Αυτό είναι και το point μου: ρωτάω, ακούω, διαβάζω, εφαρμόζω.

γεια σου φίλε

δεν έχει καμμία σχέση το γυροσκοπικό φαινόμενο με το παντιλίκι...

το ένα σε κρατάει όρθιο στην μότο, το άλλο μπορεί να σε ρίξει...

και εσυ τι εννοείς όταν μιλάς για παντιλίκι;

όταν βλέπεις τον πίσω τροχό να σπινιάρει;

να γυρνα δηλαδή με περισσότερες στροφες απ'ότι ο μπροστα;

εσυ τι πιστευεις ότι χρειάζεται;

πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις τι συμβαίνει εκεινη τη στιγμή;

απλά ο τροχός χάνει την πρόσφυση και γυρνά σχεδόν τρελά...

χρειάζεται κακή πρόσφυση οδοστρώματος (Θηβών στο ύψος του Σπηλιωπουλου)

τελειωμένο λάστιχο

μερική δύναμη απο την μότο

και άνοιγμα της γκαζιέρας με μίσος...

παράλληλα ασκείς πόλύ ελαφρά το γυροσκοπικό μία απο την μία, μία απο την άλλη...

αν από όλα όσα έχει να σου χαρίσει όμως μια μοτο εσένα σε επείγει να μάθεις το παντιλίκι

τότε κάτι βλέπεις λάθος...

μη δοκιμάσεις τίποτα απο τα παραπάνω αν δεν είναι άδειος ο δρόμος

αν δεν φορας δερματα και κράνος...

αν έχεις γονεις που σε αγαπανε

αν έχεις αδερφια που σε λατρεύουν

αν έχεις φίλους

καλή επιτυχία...

παντηλίκι στην ουσία ονομάζεται το χάσιμο του ελέγχου του γκαζιού...

χάνουμε όμως κάτι όταν το έχουμε βρεί πρώτα...

οπότε ξεκίνα με μαθήματα

συνέχισε εξοικείωση στην πίστα

και θα δεις πώς δεν θα το ξαναζητησεις φίλε...

γιατι οι καγκουριές δεν αξίζουν το ρίσκο!

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ξερετε πως ειναι τα σκυλια του Ronaldinio???
    από ΓκαζοφωνιΞ στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 27/12/2005, 14:18
  2. Πως γίνονται τα παιδιά! ?
    από pissaman στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 16/06/2005, 09:20
  3. quino - ή πώς γίνονται τα αγκελάκια
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2005, 12:23
  4. Ταξιτζήδες (ή πώς γίνονται)
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 15/03/2004, 16:49
  5. Όλη η αλήθεια για το πως φτιάχονται τα παγωτά!
    από bikersonly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 27/01/2004, 08:41

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF