Καταρχάς καλησπέρα.![]()
Θέλω να κάνω κι εγώ τα πρώτα μου βήματα στο χώρο των μηχανών(έχω ένα 50αρι Honda παπι) και, προφανώς, έχω ψιλομπερδευτεί σχετικά με το τί να αγοράσω.
Ο σκοπός που θέλω τη μηχανή είναι για να μετακινούμαι μέσα στην Αθήνα και να μπορώ να πηγαίνω τις βόλτες μου δικάβαλο μέχρι τη Μάκρη(ίσως και Μέγαρα, ίσως χρειαστεί να πηγαίνω αρκετά συχνά εκεί από το Σεπτέμβρη λόγω σχολής). Τα μέρη τα αναφέρω για να έχετε μια ιδέα των αποστάσεων... Μιλάω δηλαδή για μετακίνηση Αθήνα-Πειραιά κυρίως, με δυνατότητες για εκδρομούλες στην Αττική κατά δεύτερον και ίσως ξεπετάγματα έξω από το νομό κάποιες φορές αν με παίρνει.
Ψάχνω για μηχανή μεταχειρισμένη, καθώς δεν μπορώ να διαθέσω πολλά.
Έχω "καταλήξει" σε κάποια μοντέλα.
1) Αν μιλήσουμε για scooter/παπί που δεν το βλέπω είναι η αλήθεια, ή το Honda Innova 125 ή το Gillera Runner 125 (γύρω στα 1000 ευρώ).
2) Για on-off, που με ενδιαφέρει κυρίως και μου αρέσει, έχω σταμπάρει το Yamaha XT125 πιο πολύ(R ή X? δεν καταλαβαίνω την πρακτική διαφορά), το Honda CBR 125 και το Honda XR125. Είμαι διατεθειμένος να δώσω μέχρι 2000 ευρώ...
3) Αν μιλήσουμε για παραπάνω κυβικά (μέχρι 250) έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Honda AX-1 και καλά λόγια για το Yamaha Serow, τα οποία τα έχω βρει σε αρκετά καλές τιμές μεταχειρισμένα, αν και είναι αρκετά παλιά.
Χρειάζομαι τη γνώμη σας καθώς είμαι άσχετος με το θέμα, όσον αφορά τα παραπάνω μοντέλα ή άλλα που προτείνετε για αυτό το σκοπό... Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά ψάχνω να μάθω και με καίει!