Πλέον το ταπεινό μου Transalp (μοντέλο 1997, το πήρα μεταχειρισμένο το 2005), μετά από 2μιση χρόνια συμβίωσης, ξεπέρασε το ψυχολογικό φράγμα των 150.000 km. Εννοείται ότι κατά καιρούς έχουν αλλαχτεί σχεδόν τα πάντα (ακτινολόγηση στους τροχούς, ζάντες, δίσκοι συμπλέκτη, ρουλεμάν μπροστά τροχού, τιμόνι.... κτλ) Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, έχει αυξηθεί αισθητά η κατανάλωση λαδιού και ο ήχος του μοτέρ είναι κάπως 'περίεργος' ....
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, κατά την εμπειρία σας, πόσο περίπου αντέχουν τα Transalp? Σε λίγο καιρό θα είναι εντελώς για πέταμα??? Κατά μέσο όρο κάνω περίπου 5000 km το μήνα - από Δευτέρα έως Παρασκευή (σπίτι-δουλειά) κάνω κάπου 300 με 400 km και τα ΣΚ ... όσο αντέξω (ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι). Με θλίβει το γεγονός ότι ίσως σύντομα αναγκαστώ να σταματήσω τα ταξίδια και σε καμιά περίπτωση δεν έχω τα λεφτά να αγοράσω άλλο μηχανάκι (το μόνο που πραγματικά μου αρέσει είναι το GS1200 αλλά κάνει ένα κάρο λεφτά..... ακόμα και ένα μεταχειρισμένο GS1150 κάνει 9000 ).