Αγαπητοί φίλοι, καλημέρα σας...
Ενώ διαβάζω σχεδόν καθημερινά τα μηνύματα στο forum σχεδόν σπάνια γράφω....
...Ήρθε λοιπόν ο καιρός να χτυπήσω και εγώ κάρτα.Αφορμή γι' αυτή την παρουσία μου είναι ένα
πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το μηχανάκι μου το GS DAKAR 2005, το οποίο αγόρασα καινούριο
το Δεκέμβριο του 2005, από αντιπρόσωπο της στα Πατήσια. Τις καθιερωμένες επισκέψεις για
αλλαγές λαδιών των 1000,5000χλμ και το service των 10000 χλμ τις έκανα στο γνωστό στέκι του
Γέρακα, ενώ την αλλαγή λαδιών των 15000χλμ στην Πάτρα όπου εργάζομαι τώρα.
Μετά την εισαγωγή που προηγήθηκε, ας προχωρήσουμε στο κυρίως πιάτο:
Είχα εντοπίσει από περίπου τα 8500χλμ ένα πρόβλημα στο τιμόνι, για την ακρίβεια μια
δυσκολία-ασάφεια στις μικρές ταχύτητες (κάτω από 40 χλμ/ώρα), το οποίο και ανέφερα στο
service των 10000 χλμ, το οποίο φάνηκε να αντιμετωπίζεται με λίπανση.
Όμως ξανα-εμφανίστηκε μετά από 500-1000χλμ και προοδευτικά άρχισε να επιδεινώνεται (πάντα
όμως σε μικρές ταχύτητες γινόταν αντιληπτό(τουλάχιστον από εμένα)).
Στην αλλαγή λαδιών των 15000χλμ που ανέφερα το πρόβλημα (στην Πάτρα) μου απάντησαν ότι
χρειάζεται αλλαγή το ρουλεμάν του τιμονιού, στην ερώτηση μου δε, αν καλύπτεται από την
εγγύηση μου απάντησαν ότι θεωρείται αναλώσιμο (όπως τα τακάκια ή η αλυσίδα δλδ).
Απευθυνόμενος στην κεντρική αντιπροσωπεία μου δόθηκε η απάντηση "ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΙΣΧΥΕΙ".
Και καταλήγοντας σας ρωτώ διατυπώνοντας τις σκέψεις μου, θεωρείται λογική την φθορά του
συγκεκριμένου εξαρτήματος σ' αυτά τα χλμ αν δεν είχε πρόβλημα εκ κατασκευής και ως εκ
τούτου τη μη κάλυψη του από την εγγύηση;
Θα σημειώσω ότι τα δυο μηχανάκια που είχα (HONDA-CB250N kai YAMAHA DT 200R) και που
χρησιμοποίησα για 100000χλμ περίπου το καθένα δεν παρουσίασαν τέτοιο πρόβλημα .
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας...