...ένα Arai Viper GT, Spiral, Silver.
Μετά από 2 Shark -από τα οποία έμεινα υπέρ-ευχαριστημένος- είπα να αλλάξω στρατόπεδο γιατί το νέο RSR 2 δεν μου καθόταν καλά. Πήγα σε κάνα-δυο μαγαζιά αλλά δεν έβρισκα σε M ούτε μονόχρωμο, ούτε Freedom, ούτε Spiral, σε ασημί και έτσι κατέληξα online - όπου φυσικά βρήκα και καλύτερη τιμή! Sorry guys (εισαγωγείς και μαγαζάτορες) αλλά τα λεφτά βγαίνουν δύσκολα.
Πρώτες εντυπώσεις, ανάμικτες: Το RSR μου ήταν πιο ήσυχο, μακράν. Επίσης, από την στιγμή που έκλεινες την ζελατίνα δεν πέρναγε τίποτα. Επιπλέον, δεν θόλωνε - με τίποτα. Αυτά είναι τα αρνητικά του Arai.
Στα θετικά τώρα: Το κράνος είναι... ευάερο. Φαντάζομαι, το καλοκαίρι θα είναι πιο άνετο από το Shark. Επίσης, πήρα δώρο μια ζελατίνα Pinlock που λύνει το πρόβλημα του θολώματος - δυστυχώς, δεν είχα δει τα video και την έβαλα ανάποδα. Έμαθα επίσης τι ακριβώς κάνει αυτό το μικρό μπουκαλάκι και θα το δοκιμάσω. Αεροδυναμικά είναι άψογο, προφανώς, και επίσης, μπορώ άνετα να φοράω τα γυαλιά μου - ενώ στο RSR 2 θα είχα πρόβλημα. Ο θόρυβος είναι διαφορετικός από το Shark, ευτυχώς δεν σφυρίζει ούτε βουίζει απλώς... φυσάει ενώ το RSR (πάνω από τα 150) βούιζε.
Τα 7 «κουμπάκια» είναι γενικώς εύχρηστα (με τα γάντια εννοώ) αλλά με χάλασε που αν ανοίξεις το μπροστινό σου έρχεται η βροχή. Επίσης, θα προτιμούσα ένα ψηλότερο breath guard - το RSR περιελάμβανε 2 διαφορετικά. Αυτά!
![]()