Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 14 από 14

Θέμα: για να μαθαίνουν οι νεότεροι

  1. #1

    για να μαθαίνουν οι νεότεροι

    Το θέμα της Κύπρου έπαυσε πλέον να μας χωρίζει, δήλωνε ο Κ. Καραμανλής. Σε τρία χρόνια η Κύπρος πνιγόταν στο αίμα...

    Βαρύγδουπες θέσεις που διαψεύστηκαν εν ριπή οφθαλμού, ασυγχώρητα σφάλματα εκτίμησης σε σοβαρά εθνικά θέματα, συνωμοσίες εναντίον της Κύπρου και τυφλή υποταγή και θυσία των ελληνικών συμφερόντων στην αντικομμουνιστική και αντισοβιετική πολιτική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είχαν χαρακτηρίσει εκείνη την επίσκεψη πριν από μισόν αιώνα του τότε Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, η οποία υπήρξε όντως «ιστορική», αλλά με τρόπο πολύ αρνητικό για την Ελλάδα.
    Η Συνθήκη της Ζυρίχης που είχε υπογράψει τον Φεβρουάριο του 1959 ο Κ. Καραμανλής με τον Τούρκο ομόλογό του Αντνάν Μεντερές και η οποία έμεινε στην πολιτική ιστορία του τόπου με τον χαρακτηρισμό «προδοτική», εγκαθιστούσε ουσιαστικά καθεστώς συγκυριαρχίας Αθήνας και Αγκυρας επί της Κύπρου, στην οποία εκχωρούσε μια ακρωτηριασμένη ανεξαρτησία. Ο Καραμανλής, λοιπόν, πήγε τότε στην Αγκυρα για να επισφραγιστεί πανηγυρικά η ελληνοτουρκική συγκυριαρχία επί της Κύπρου.

    Καραμανλής και Μεντερές είχαν υπογράψει στη Ζυρίχη και μια επαίσχυντη, μυστική «Συμφωνία Κυρίων», το κείμενο της οποίας αποκαλύφθηκε αργότερα και το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει:
    «1. Η Ελλάς και η Τουρκία θα υποστηρίξουν την είσοδον της Δημοκρατίας της Κύπρου εις το ΝΑΤΟ. Η εγκατάστασις βάσεων του ΝΑΤΟ εις την νήσον, ως και η σύνθεσις αυτών, εξαρτάται εκ της συμφωνίας των δύο κυβερνήσεων.
    2. Συνεφωνήθη μεταξύ των δύο πρωθυπουργών ότι θα παρέμβουν παρά τω Προέδρω και Αντιπροέδρω της Δημοκρατίας της Κύπρου αντιστοίχως (σ.σ. ο Πρόεδρος ήταν Ελληνοκύπριος, ο Αντιπρόεδρος Τουρκοκύπριος) επί τω σκοπώ όπως τεθούν εκτός νόμου το Κομμουνιστικόν Κόμμα και η κομμουνιστική δράσις...»!
    Ο εκλιπών Καραμανλής είχε την αυταπάτη ότι μέσω της συγκυριαρχίας επί της Κύπρου και της υποταγής του νησιού στους αντικομμουνιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ είχε πετύχει τη... λύση του Κυπριακού, σφυρηλατώντας παράλληλα μια μόνιμη ελληνοτουρκική συμφωνία. Ιδού τι έλεγε στην αντιφώνησή του, κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο Μεντερές, το βράδυ της 7ης Μαϊου 1959:
    «Το θέμα της Κύπρου έπαυσε πλέον να μας χωρίζει. Αντιθέτως, η νέα (σ.σ. Κυπριακή) Δημοκρατία, με την οποίαν θα μας συνδέσουν και δεσμοί συμμαχίας θα αποτελέσει ένα επί πλέον συνδετικόν κρίκον μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας».
    Πρόκειται περί κραυγαλέας περίπτωσης πολιτικής μυωπίας. Σε τρία χρόνια η Κύπρος πνιγόταν στο αίμα από τις συγκρούσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, ενώ Αθήνα και Αγκυρα έφθαναν στα πρόθυρα του πολέμου...

  2. #2
    Η ΔΗΛΩΣΗ - ΣΟΚ
    «Απλή λεπτομέρεια το μειονοτικό»
    Ο Κ. Καραμανλής υποτάσσει αδίστακτα, πέραν της Κύπρου, και το μειονοτικό ζήτημα στην αντικομμουνιστική του στρατηγική, παρ όλο που τότε το μειονοτικό συμπεριλάμβανε και την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, η οποία δεν είχε ακόμη εξοντωθεί. «Ισως τα θέματα ταύτα, ως παραδείγματος χάριν το μειονοτικόν, να αποτελούν απλάς λεπτομερείας συγκρινόμενα προς την σοβαρότητα της λοιπής μας εργασίας», δηλώνει χωρίς περιστροφές κατά τις συνομιλίες αυτές.
    Τον περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι δύο πρωθυπουργοί αποφασίζουν τη συγκρότηση διμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τους πρέσβεις Δημήτρη Μπίτσιο και Ζεκί Κουνεράλπ, για να συγκεκριμενοποιήσει τις θέσεις των δύο πλευρών στα διάφορα επιμέρους ζητήματα και να προτείνει λύσεις στο πλαίσιο των όσων ειπώθηκαν στις συνομιλίες Καραμανλή - Μεντερές.
    Αναφορά
    Μετά το πέρας των συζητήσεων της επιτροπής, ο Δ. Μπίτσιος υποβάλλει αναλυτική αναφορά στον Κ. Καραμανλή, όπου μεταξύ πολλών άλλων αναφέρει και τα εξής για το μειονοτικό:
    «Εκεί όπου ο κ. Κουνεράλπ πεισμόνως επέμεινεν υποστηρίξας με ατέρμονα σειράν επιχειρημάτων αλλά και δεξιοτεχνίαν τας απόψεις του είναι:
    Η αναγνώρισις της μειονότητος ως τουρκικής διά τροποποιήσεως των σχετικών διατάξεων της Συνθήκης της Λωζάννης
    Η αποκατάστασις ελευθέρας και συχνής επικοινωνίας μεταξύ μειονότητος και "μητρός Τουρκίας"... και διά της καταργήσεως των διαβατηρίων προκειμένου της περί της μεταξύ των δύο χωρών διαμετακινήσεως των μειονοτήτων.
    Η συμμετοχή των Τούρκων της Θράκης... εις το υπαλληλικόν προσωπικόν των Δήμων κατά ποσοστόν αντιστοιχούν προς την πληθυσμιακήν αναλογίαν.
    Η ίδρυσις εν Θράκη Τουρκικής Τραπέζης. Θέλομεν, συνώψισεν ο κ. Κουνεράλπ, οι άνθρωποι να αισθάνονται Τούρκοι...
    Η αναγνώρισιν και των Πομάκων ως Τούρκων». Ο Δ. Μπίτσιος συμπεραίνει στην αναφορά του: «Ενώ οι Τούρκοι είχον την ευκαιρίαν να επιδιώξουν αποφάσεις και μέτρα δυνάμενα να ανακουφίσουν την θέσιν ενός όντως πτωχού στοιχείου του πληθυσμού της Ελλάδος, κατετρίβησαν εις την επιδίωξιν πολιτικών επιτευγμάτων».

  3. #3
    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    Οι Ελληνες εγκαταλείπουν όπως όπως την Πόλη
    Τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση και οι διαθέσεις της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναδύεται και πάλι από την απόρρητη αναφορά του Ελληνα διαπραγματευτή Δ. Μπίτσιου:
    «Οξεία ήτο η αντίθεσις εικόνος, ην απεκόμισα εκ των επαφών μου μετά των ταγών της εν Κωνσταντινουπόλει ομογενείας. Εκεί, η ανησυχία, ο φόβος θα η δύνατό της να είπη, επισκιάζει παν άλλον αίσθημα. Οχι μόνο σκέψεις ή αντίστοιχα σχέδια προβολής της ελληνικότητος της ομογενείας δεν υφίστανται αλλ αντιθέτως απροθυμία οιασδήποτε επαφής μετά αντιπροσώπων της ελληνικής κυβερνήσεως (!.) Επιθυμία φυγής επικρατεί εις τους οικονομικώς ισχυροτέρους -φυγής ήτις θα προσέδιδε διαστάσεις εις το ήδη υφιστάμενον ρεύμα αποδημίας, εάν δεν παρενεβάλλοντο εμπόδια εις την εκκαθάρισιν των περιουσιών -το δε λάθρα βιώσαι αποτελεί το σύνθημα των οικονομικώς ασθενεστέρων.
    «Κάμψις του εθνικού τόνου»
    Παρατηρείται επί πλέον κάμψις του εθνικού τόνου όστις τόσον υψηλός είναι συνήθως εις τας παροικίας μας του εξωτερικού και παρέκκλισις από μακραίωνας παραδόσεις...», επισημαίνεται στην αναφορά.
    Και ενώ η ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης φεύγει όπως - όπως πανικόβλητη από τις πιέσεις του τουρκικού κράτους, η κυβέρνηση Καραμανλή αναλαμβάνει την εξωφρενική υποχρέωση να... κλείσει μια εφημερίδα της μουσουλμανικής μειονότητας που στρέφεται κατά της τουρκικής κυβέρνησης! Το σημείο 20 της επίσημης «Εκθεσης των Δύο» -δηλαδή του Δημήτρη Μπίτσιου και του Ζεκί Κουνεράλπ- η οποία υποβάλλεται στα δύο υπουργεία Εξωτερικών στις 4 Αυγούστου 1959, αναφέρει επί λέξει:
    «Διαπιστώσαντες ότι ωρισμένα άρθρα και σχόλια δημοσιευόμενα εις την εφημερίδα "Σεμπάτ" στρέφονται κατά του εν Τουρκία δημοκρατικού καθεστώτος και της τουρκικής κυβερνήσεως, συνεφωνήσαμεν να συστήσωμεν την λήψιν όλων των αναγκαίων μέτρων προς τον σκοπόν όπως εμποδίσωμεν εις το μέλλον την δημοσίευσιν παρομοίων άρθρων και σχολίων, άτινα είναι ασυμβίβαστα προς τας φιλικάς σχέσεις των δύο χωρών, προειδοποιουμένου του εκδότου της ότι, εις ην περίπτωσιν δεν ήθελε συμμορφωθεί, η κυκλοφορία της εφημερίδος του θέλει απαγορευθή»! Τι να πει κανείς...
    Διπλωματία τσιπούρας και τότε
    Μια κωμικοτραγική νότα στην ιστορία αυτή προσθέτει το γεγονός ότι οι... «τσιπούρες των Ιμίων» ταλάνιζαν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τότε, μισό αιώνα πριν, αν και με κάπως διαφορετική μορφή: οι Ελληνες ψαράδες έμπαιναν και ψάρευαν ασύστολα όχι στα ελληνικά Ιμια, αλλά μέσα στα... τουρκικά χωρικά ύδατα!
    Η... διεισδυτικότητα των Ελλήνων ψαράδων ήταν τόσο ανενδοίαστη και τόσο εμφανής, ώστε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μη μπορώντας να κρύψει την κατάσταση, προσπαθούσε να πείσει την κυβέρνηση Μεντερές να συνάψουν συμφωνία, η οποία να επιτρέπει σε ελληνικά αλιευτικά να ψαρεύουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα! Δεν το κατάφερε, βεβαίως, αλλά και μόνο ο τρόπος που τότε ετίθετο το ζήτημα είναι αποκαλυπτικός για τον συσχετισμό δυνάμεων στο θέμα αυτό εκείνη την εποχή. Το θέμα μπήκε επίσημα στη συνάντηση Καραμανλή - Μεντερές, η «Εκθεση των Δύο» αφιέρωσε ολόκληρη παράγραφο στο θέμα, ο ελληνικός και ο τουρκικός Τύπος είχαν πρωτοσέλιδους τίτλους για το θέμα αυτό, ο δε Δ. Μπίτσιος αναφέρει περί του θέματος στην έκθεσή του:
    «Η εντύπωσίς μου είναι ότι η άρνησις των Τούρκων όπως συνάψουν μεθ ημών σύμβασιν διενεργείας αλιείας υπό Ελλήνων αλιέων εντός των χωρικών υδάτων της Τουρκίας οφείλεται πράγματι εις εσωτερικούς λόγους και ότι είναι ειλικρινής ο ισχυρισμός των ότι η αντίδρασις εις τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους είναι οξεία. Καθ όλην την διάρκειαν των εν Αγκύρα διαπραγματεύσεων, όλα ανεξαιρέτως τα δημοσιογραφικά όργανα ανεξαρτήτως αποχρώσεως, επεδώθησαν εις βιαίαν εκστρατείαν εναντίον πάσης σκέψεως συνάψεως τοιαύτης συμφωνίας». Αθάνατες τσιπούρες...

  4. #4
    Επισφραγίστηκε ο ακρωτηριασμός της Κύπρου...
    Η ασημαντότητα της επίσκεψης του Κώστα Καραμανλή στην Αγκυρα ναι μεν αποτελεί απόδειξη του εκφυλισμού της πολιτικής και του μικρού διαμετρήματος των σύγχρονων πολιτικών ανδρών, από την άλλη όμως πιθανότατα θα επιφέρει πολύ λιγότερες ζημιές στη χώρα μας από όσες είχε σωρεύσει η επίσκεψη του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή του «Μεγαλοπρεπούς», από τις 7 έως τις 12 Μαϊου του 1959. Η Συνθήκη της Ζυρίχης που είχε υπογράψει τον Φεβρουάριο του 1959 ο Κ. Καραμανλής με τον Τούρκο ομόλογό του Αντνάν Μεντερές, εγκαθιστούσε ουσιαστικά καθεστώς συγκυριαρχίας Αθήνας και Αγκυρας επί της Κύπρου, στην οποία εκχωρούσε μια ακρωτηριασμένη ανεξαρτησία. Ο Καραμανλής, λοιπόν, πήγε τότε στην Αγκυρα για να επισφραγιστεί πανηγυρικά η ελληνοτουρκική συγκυριαρχία επί της Κύπρου.
    ...στον βωμό μιας αντικομμουνιστικής συμμαχίας
    Το πολιτικό κριτήριο του Κωνσταντίνου Καραμανλή θόλωνε από τον τυφλό αντικομμουνισμό του, ο οποίος είχε ενταθεί στο έπακρο από το γεγονός ότι η ΕΔΑ είχε αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Θυσιάζοντας την Κύπρο στον βωμό της συγκυριαρχίας με την Τουρκία, ο Καραμανλής αναζητούσε απεγνωσμένα ισχύ μέσω μιας αντικομμουνιστικής συμμαχίας με την Αγκυρα. «Αποτελούν (οι χώρες μας) μικράν νησίδα περιβαλλομένην υπό απεράντου σλαβοκομμουνιστικής θαλάσσης. Την νησίδα αυτήν πρέπει, λοιπόν, ενωνόμενοι, να την υπερασπίσωμεν», υπογράμμιζε με αποφασιστικότητα στις 8 Μαϊου 1959, κατά τη διάρκεια των επίσημων αλλά όχι δημόσιων συνομιλιών, όπως προκύπτει από το πρακτικό των συζητήσεων που περιλαμβάνεται στο Αρχείο Καραμανλή.
    ΠΗΓΕ... ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ
    Η βόλτα κρύβει κινδύνους
    Πνίγηκε στην αδιαφορία της ελληνικής κοινής γνώμης η υποτιθέμενα «ιστορική» επίσημη επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στην Αγκυρα -η πρώτη επίσημη επίσκεψη Ελληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία μετά μισόν αιώνα. Πολύ φυσιολογικά αδιαφόρησε ο κόσμος, αφού η επίσκεψη Καραμανλή ήταν εντελώς κενή πολιτικού περιεχομένου. Πάμπολλα τα ζητήματα που σκιάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συζήτησαν τίποτα από αυτά, δεν προώθησαν έστω και κατ ελάχιστο τη λύση κανενός!
    Από τη στιγμή όμως που ο Κ. Καραμανλής πήγε στην Αγκυρα και δεν τόλμησε καν να αναφέρει καθαρά τα ζητήματα, στα οποία η Αθήνα ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει τουρκικές επεκτατικές βλέψεις, αντικειμενικά υπονομεύεται η αξιοπιστία των ελληνικών θέσεων σε διεθνές επίπεδο. Οταν πάει ο Καραμανλής στην Αγκυρα και δεν αναφέρει λέξη π.χ. για τουρκική «κατοχή» της Κύπρου, γιατί ο άλφα ή ο βήτα ξένος διπλωμάτης θα πάρει στα σοβαρά τον Ελληνα ή τον Κύπριο αντιπρόσωπο που σε κάποιον διεθνή οργανισμό θα βάζουν θέμα τουρκικής κατοχής;
    Είναι σε θέση άραγε ο Κ. Καραμανλής να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς επιπτώσεις μπορεί να έχει η περίτεχνη διατύπωση του Ερντογάν ότι «οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών με ταχύρυθμα βήματα θα προσπαθήσουν να επιλύσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα τα προβλήματα των μειονοτήτων μας στη Δυτική Θράκη και εδώ»;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

    ξεκάρφωτο copy paste για ξύπνημα
    και εις αλλα με υγεία

  5. #5
    o prizontas Το avatar του/της orizontas
    Εγγραφή
    06/11/2005
    Μηνύματα
    1.243


    καθωμαι και διαβαζω το ποστ σου καθε μερα σχεδον ...
    και περιμενω να μαθω απο τους παλαιοτερους μια αλλη εμηνια ισοσ
    να ακουσω απο τους νεοτερους την γνωμη τα πιστευω αλλα τελικα ....

    εχω ενα προβληματισμο στον προβληματισμο σου .
    κανενα σχολιο ..κανενα ενδιαφερον .
    μαλλον φιλε μου οι παλοιοι δεν θελουν να θυμουνται οι νεοι δεν τους ενδιαφερει
    και ισος καλα κανουν (ασχετα αν δεν συμφωνο ) και ισος η αληθεια να μας πονα
    να μας αφηνει αδιαφορους η ιστορια που μπορει να επαναλαμβαετε επειδη γινοντε
    τα ιδια λαθη ...
    προβληματισμος το τι γινοταν παλοια με τους ελληνες .....
    αλλα το τι γινετε τωρα μαλλον δεν ενδιαφεροι κανεναν

    δυστηχως ουτε εμας τους ιδιους ...

    τουμπανο σου λεω ..λυπαμε ...

  6. #6
    Αρχικά δημιουργήθηκε από orizontas
    ..........................περιμένω να μάθω απο τους παλαιότερους μια αλλη ερμηνεία ίσως ................................να ακούσω απο τους νεωτερους την γνώμη τα πιστεύω αλλα τελικά ....
    ................................κανένα σχόλιο...... ..κανένα ενδιαφέρον .
    ................................οι παλιοί δεν θελουν να θυμούνται .........οι νεοι δεν τους ενδιαφέρει
    ............................ ...η ιστορια που μπορει να επαναλαμβάνετε επειδη γινοντε τα ιδια λαθη ...
    .............................. δεν ενδιαφέρει κανεναν

    δυστυχώς ουτε εμας τους ιδιους ...

    τουμπανο σου λεω ..λυπαμε ...

    τι ρωτάς αφου απαντάς??
    και το γαμώτο ειναι οτι εχεις δίκιο

  7. #7
    ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Εγγραφή
    07/05/2006
    Μηνύματα
    10.592
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    τι ρωτάς αφου απαντάς??
    και το γαμώτο ειναι οτι εχεις δίκιο
    εγω παλι πιστευω πως ο πολυς κοσμος εδω μεσα θεωρει οτι η εμπλοκη σε μια τετοια κουβεντα θα φερει ενταση και δεν μπαινει.

    εγω τουλαχιστον αυτο σκεφτομαι χρηστο.

    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

  8. #8
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    εγω παλι πιστευω πως ο πολυς κοσμος εδω μεσα θεωρει οτι η εμπλοκη σε μια τετοια κουβεντα θα φερει ενταση και δεν μπαινει.

    εγω τουλαχιστον αυτο σκεφτομαι χρηστο.





    Κι εγώ αυτό σκέφτομαι Troop

  9. #9
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Εγγραφή
    22/03/2003
    Μηνύματα
    6.231
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    εγω παλι πιστευω πως ο πολυς κοσμος εδω μεσα θεωρει οτι η εμπλοκη σε μια τετοια κουβεντα θα φερει ενταση και δεν μπαινει.

    εγω τουλαχιστον αυτο σκεφτομαι χρηστο.


    Αντε τοτε παμε μια στα αθλητικα οπου γινονται υψηλου επιπεδου συζητησεις και ολοι μιλανε με το σεις και με το σας.

    Ται το οτι δεν απανταει καποιος δεν σημαινει απαραιτητα οτι δεν διαβασε.Απλα οταν μερικες φορες διαβαζουμε καποια πραγματα δεν χρειαζεται παντα να τα σχολιαζουμε.
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

  10. #10
    ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Εγγραφή
    07/05/2006
    Μηνύματα
    10.592
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Αντε τοτε παμε μια στα αθλητικα οπου γινονται υψηλου επιπεδου συζητησεις και ολοι μιλανε με το σεις και με το σας.
    γιωργο οσοι γραφουμε στα αθλητικα κανουμε πλακα και το τονιζουμε σε καθε ευκαιρια.

    μην μπερδευεσαι.

    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

  11. #11
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Εγγραφή
    22/03/2003
    Μηνύματα
    6.231
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    γιωργο οσοι γραφουμε στα αθλητικα κανουμε πλακα και το τονιζουμε σε καθε ευκαιρια.

    μην μπερδευεσαι.


    Δεν μας γαμας και συ ρε Γιωργο και οι δηθεν ψαγμενες απαντησεις σου/ευφυολογηματα;








































































    Πλακα εκανα ε!:rotflmao:
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

  12. #12
    ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    Εγγραφή
    07/05/2006
    Μηνύματα
    10.592
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Δεν μας γαμας και συ ρε Γιωργο.....Πλακα εκανα ε!
    οχι

    και δεν κανω πλακα !!!

    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

  13. #13
    Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Εγγραφή
    09/09/2005
    Μηνύματα
    3.918
    Παρ ολο που ειχαμε τις ευκαιριες μας, ειτε λογω αδυναμιας, ειτε λογω του οτι θελαμε να προβαλουμε ενα εξευγενισμενο ευρωπαϊκο προφιλ δεν στησαμε ποτε τους Τουρκους στην γωνια...σε διπλωματικο επιπεδο εννοω...

    ο απευθειας τσαμπουκας εξυπηρετει μονο τους Τουρκους αφου το να δημιουργουν εντασεις σε διεθνες επιπεδο ειναι βασικο συστατικο για την επιβιωση ενος ακρως μιλιταριστικου και φονταμενταλιστικου κρατους.

    εμας δεν μας συμφερει παντως.

    οι αδιαλακτες θεσεις και η ανενδοτη πολιτικη σταση επισης ειναι προνομοιο των πολιτικα και οικονομικα ισχυρων και εμεις δεν ειμαστε τετοιοι βλεπεις...

    απο την αλλη βεβαια, ''Ειπαμε γρια να κλανεις αλλα μην το παρακανεις...''

    συγκλιση ναι, αλλα εχουμε διανυσει πολυ περισσοτερη αποσταση προς αυτους, απο οτι εκεινοι προς εμας.

    Τωρα που θελουν να ενταχθουν στην ΕΕ ειναι το γερο μας χαρτι, ας μην το καψουμε και αυτο...

    υγ. απορω με την αποψη του αρθρογραφου στο κειμενο που παρεθεσε ο tai.. απο την στιγμη που εκανε το λαθος (και εγω πιστευω οτι ηταν λαθος...) να παει ο Καραμνλης στην Τουρκια, δεν μπορουσε σε καμια περιπτωση να ριξει στο τραπεζι θεματα οπως το Κυπριακο, η τις μειονοτητες...το λαθος ηταν λοιπον οτι πηγε!

    μετα δεν μπορεις να τους πεις ''η θεση μου ειναι αυτη και να πα να γ@μηθειτε''

    πιστευω οτι η Τουρκια δεν εχει αλλα περιθωρια, ηδη εδω και καιρο ειναι διχασμενη σε δυο στρατοπεδα....θα αναγκαστει αργα η γρηγορα να συγκλινει σε μια πιο ευρωπαϊκη τροχια και αυτο θα τις κοστισει.

    απλα ας ελπισουμε οτι θα το χειριστουε με τροπο που να παρουμε και εμεις κατι επιτελους εκτος απο τα @@ μας...

  14. #14
    Δεν το ειχα δει τοσες μερες


    Αν και δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως πρεπει να σχολιασουμε....Δεν νομιζω οτι τα γεγονοτα χριζουν περαιτερω αναλυσης.

    Απλα να ξερουμε οτι αυτοι που μας κυβερνουν απο τον Τρικουπη και μετα(8α εβαζα Βενιζελο αλλα υπαρχουν πολλες ενστασεις) ειναι το λιγοτερο μετριοι και δουλοι των εκαστοτε συμφεροντων.Οπως επισης και να μην εχουμε αυταπατες οτι ειμαστε δυναμη στην περιοχη.

    Αμα τα βαλουμε κατω με τον μονο γειτονα που δεν εχουμε διαφορες ειναι η Βουλγαρια.Ολοι οι αλλοι μας εχουν στην μπουκα και μας την λενε μεχρι και τα Σκοπια.

    Και μετα σου βγαινουν οι πολιτικοι εδω και μιλανε με περισπουδαστο υφος για Παπανδρεου(ολο το σοι),Καραμανλη(ολο το σοι),Μητσοτακη(ολο το σοι) και εναν Σημιτη(σκετο) για ανδρες(και την Ντορα) ικανους,κληρονομια της Ελλαδας και μπλα μπλα μπλα μπλα....

    Εχουμε φαει τοσα χαστουκια τα τελευταια 50 χρονια που εχουμε χασει το μετρημα και ακομα βλεπουμε τον εαυτο μας ως την υπερδυναμη της περιοχης και ως δυνατη φωνη μεσα στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ....Αυτο που αναλυει ο Δελαστικ παραπανω ειναι το πλεον ηχηρο.Ηταν χαστουκι με βατραχοπεδιλο....Ακομα μας ποναει και λυση δεν υπαρχει στον οριζοντα.

    Ενω οσο τραβαει η εκει κατοχη η λυση απομακρυνεται και δεν βλεπω πως θα βγαλουμε ακρη η οποια να αποδιδει ταυτοχρονα και δικαιοσυνη.....


    Edit Η προσφατη επισκεψη Καραμανλη ηταν λαθος για εμενα με τοσες ανοιχτες πληγες να παει να μιλησει με την μαριονετα των στρατηγων....

Παρόμοια θέματα

  1. Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 17/08/2010, 09:01
  2. Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2009, 13:11
  3. Για να μαθαίνουν οι νέοι
    από hidefnick στο forum Ιστορία & κλασικές μοτοσικλέτες
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/07/2008, 16:14
  4. Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 08/06/2004, 14:29
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 06/06/2004, 03:40

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF