Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 7 από 7

Θέμα: Η Πίπα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ikarosk

Η Πίπα

Καλησπέρα φίλοι μου. Μήπως κάποιος γνωρίζει τι ρόλο παίζει η αντίσταση που υπάρχει μέσα στις πίπες των μπουζί, και αν δημιουργούνται προβλήματα με την αφαίρεσή της η την χρήση πίπας με μηδενική αντίσταση;

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Η αντίσταση παίζει τον ρόλο του "αντιπαρασιτικού" καθώς και τον ρόλο του "αποσβεστήρα" των επαγωγικών φορτίων που παράγονται από τις διακυμάνεις της υψηλής τάσης ...!!!

(για "πίπες με μηδενική αντίσταση" θα απευθυνθείς είτε σε πολύ ανήλικα (χωρίς καν νεογιλούς) είτε σε κάποια "ωριμα" αγόρια του forum (μασέλα απαραίτητη ...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Εχω παρατηρήσει ότι με την αφαίρεση της αντίστασης, η κρύα εκκίνηση είναι πιό εύκολη (πιθανόν βέβαια να είναι και σύμπτωση) και ο σπινθήρας έχει πιό έντονο μπλε χρώμα.
    Το θέμα είναι αν δημιουργεί πρόβλημα στην διάρκεια ζωής των μπουζί.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ikarosk
    Εχω παρατηρήσει ότι με την αφαίρεση της αντίστασης, η κρύα εκκίνηση είναι πιό εύκολη (πιθανόν βέβαια να είναι και σύμπτωση) και ο σπινθήρας έχει πιό έντονο μπλε χρώμα.
    Το θέμα είναι αν δημιουργεί πρόβλημα στην διάρκεια ζωής των μπουζί.
    Εγώ πάλι έχω παρατηρήσει ότι, συνήθως, όταν οι ηλεκτρολόγοι βάζουν μία αντισταση σε ένα κύκλωμα, μάλλον κάποιο σοβαρό λόγο θα έχουν.....

Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος... εσύ γιατί θες να βγάλεις την αντίσταση από εκεί;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Εγώ πάλι έχω παρατηρήσει ότι, συνήθως, όταν οι ηλεκτρολόγοι βάζουν μία αντισταση σε ένα κύκλωμα, μάλλον κάποιο σοβαρό λόγο θα έχουν.....

Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος... εσύ γιατί θες να βγάλεις την αντίσταση από εκεί;
    Από περιέργεια.
    Αν η αντίσταση τοποθετείται μόνο για την αποφυγή παρασίτων (όπως εικάζεται) τότε η χρήση της σε αρκετές μοτοσυκλέτες είναι περιτή κατά τη γνώμη μου, αφού δεν διαθέτουν ραδιόφωνο η τηλεόραση για να τους προκαλέσει παράσιτα.
    Οι γνώσεις μου σε ηλεκτρονικά είναι ελάχιστες, αλλά αν η απουσία της (της αντίστασης) παράγει καλύτερο σπινθήρα χωρίς πρόβλημα τότε γιατί να υπάρχει;

Ισως γιατί θα ανεβάσει την θερμοκρασία στο μπουζί και στη πίπα.
    Run, rabbit run

Re: Η Πίπα

Αρχικά δημιουργήθηκε από ikarosk
    Καλησπέρα φίλοι μου. Μήπως κάποιος γνωρίζει τι ρόλο παίζει η αντίσταση που υπάρχει μέσα στις πίπες των μπουζί, και αν δημιουργούνται προβλήματα με την αφαίρεσή της η την χρήση πίπας με μηδενική αντίσταση;
    Στην πράξη δεν ξέρω, αλλά θεωρητικά αν μειώσεις την αντίσταση, πετυχαίνεις υψηλότερη τάση (και συνεπώς πιο "ισχυρό" σπινθήρα ). Ο σπινθήρας ωστόσο θα διαρκεί ΛΙΓΟΤΕΡΟ χρόνο!

42

Παρόμοια θέματα

1. Πιπα καρμπιρατερ!!!
    από xristjim στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 24/05/2010, 09:56
  2. titan...έμαθαθα πως έφαγες πίπα στο δρόμο...
    από DIT στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 193
    Τελευταίο μήνυμα: 17/10/2007, 14:01
  3. to taxi και η πιπα
    από tai στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 22/05/2006, 15:20

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας