Θέλησα να προβληματίσω όσους συμμετείχαν στο μάθημα ασφαλούς οδήγησης χωρίς να θίξω ονομαστικά σε όλο το forum. Όπως διευκρίνισα, αυτοί ήθελα να καταλάβουν, εξ ου και η όποια ασάφεια που εκλάβατε ως ειρωνεία.
Ειρωνεία είναι όταν κοροϊδεύεις κάποιον σε άλλους χωρίς ο ίδιος να καταλαβαίνει τι γίνετε. Στη περίπτωσή μου όμως μόνο ο ίδιος θα μπορούσε να καταλάβει τι εννοώ, όχι οι άλλοι, πράγμα το οποίο αντιβαίνει στον ορισμό της ειρωνείας.
5 σελίδες βρίσιμο ακόμα και με χυδαιολογίες είναι πολύ και αποδεικνύει το χαμηλότατο επίπεδο μερικών, πολλοί από τους οποίους είναι και άτομα μεγάλης (30-50) ηλικίας. (σε καμία περίπτωση δεν εννοώ την Γιαγιά αρκούδα).
Αφού αποκαλυφθήκαμε ας δούμε πως έχουν τα πράγματα.
Καινούριος στο forum και χωρίς να έχω παρακολουθήσει κάποιο προηγούμενο μάθημα, βλέπω ανακοίνωση- πρόσκληση προς όλους για «μάθημα ασφαλούς οδήγησης» τώρα που οι δρόμοι γλιστρούν, από πεπειραμένο μοτοσικλετιστή ο οποίος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σπορ οδήγησης.
Να λοιπόν και εγώ μια Κυριακή πρωί σε… καφετέρια!
Με δέχτηκαν χωρίς να ξέρουν πως οδηγάω, τι οδηγάω, πόσο καιρό οδηγάω, για το εν λόγο μάθημα.
Και αρχίζουμε: «Καλημέρα σας, τα τέσσερα σημεία ελέγχου της μοτο είναι ο συμπλέκτης, το κιβώτιο που είτε ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε σωστά είτε όχι, το πολύ πολύ να χαλάσουν γρήγορα, τα φρένα που τα χρησιμοποιεί όπως γνωρίζει ο καθένας και μένει ο χειρισμός του γκαζιού για τον οποίο θα μιλήσουμε και είναι αυτός που θα μας κάνει καλύτερους οδηγούς» -επί λέξει.
Ακολούθησαν τα περί γυροσκοπικού φαινόμενου και πως αυτό το φαινόμενο του μπροστινού τροχού και μόνο, ρίχνει τη μηχανή στη στροφή, μετά πως κρεμόμαστε έξω από τη μοτό, πως κρατάμε το γκάζι ανοικτό μέχρι το τέλος της στροφής με σκοπό να κάτσει το πίσω μέρος (συνεχόμενη επιτάχυνση) της μοτό και να μας προσδώσει σταθερότητα η μεταφορά μαζών προς το πίσω μέρος, πώς να μην βάζεις βάρος στον εσωτερικό μαρσπιέ ο οποίος όταν βρει κάτω λόγο κλήσης που θα έχουμε πετύχει κάνοντας τα προηγούμενα να μπορεί να κλείσει εύκολα, πώς να μην βρει κάτω το παπούτσι και μας γυρίσει ο αστράγαλος, και δεν θυμάμαι τι άλλο ακούστηκε.
Ομολογώ όμως πως τη συμβουλή «όταν δούμε μέσα στην στροφή λακκούβα, νερά κτλ, σηκώνουμε όσο το δυνατόν πιο όρθια τη μοτό ενώ εμείς γέρνουμε, ακόμα και λίγο κρεμασμένοι με σκοπό να περάσει η μοτό όρθια το εμπόδιο», θα την έδινα και εγώ προς όλους.
Χρησιμοποιώ τον όρο «Συμβουλή» και όχι «Μάθημα» γιατί το Μάθημα γίνετε σε πίστα, ντυμένος άριστα, οδηγώντας μοτό σε άριστη κατάσταση, έχοντας υπογράψει χαρτιά ότι αποδέχεται τους όποιους κινδύνους, έχοντας ασφαλιστική κάλυψη για την διάρκεια των μαθημάτων, από ειδικευμένους δασκάλους οι οποίοι κρίνουν ακόμα και αν είσαι σε θέση να συμμετάσχεις στο μάθημα.
Παρεπιπτώντος το αλκοόλ έρεε στην παρέα μας παρόλο που θα οδηγούσαμε μηχανές κατόπιν. Ας παραβλέψω και αυτό. Η μάλλον ας μην το παραβλέψω, σε «μάθημα ασφαλούς οδήγησης» είναι απλά Ντροπή.
Μετά από όλα αυτά θέλετε να δω αυτό το μάθημα ως μία κοινωνική προσφορά του moto.gr στους οδηγούς δικύκλων? Εσείς έτσι το βλέπετε?
Δυστυχώς έτσι το βλέπετε, και αυτό είναι το ανησυχητικό.
συνεχίζετε...