Εκθεση 2003: προϊστάμενος Εφορίας αγόραζε οικόπεδα,έχτιζε παράνομα,οδηγούσε «τζάγκουαρ», έγινε ιδιοκτήτης ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Αν τιμωρήθηκε; Επαρκώς: οι συμπολίτες του τον εξέλεξαν δήμαρχο...
* Ξενοδοχειακή μονάδα στη Ρόδο χτίστηκε πάνω στο κύμα χωρίς άδεια, χωρίς ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ και χωρίς να ενοχληθεί από καμιά υπηρεσία του κράτους. Οταν το κράτος ξύπνησε επέβαλε πρόστιμο 93.000 ευρώ (είσπραξη μιας μέρας για τον επιχειρηματία) κι όλα καλά.
Το πινγκ πονγκ των πολιτικών δεν εμποδίζει τις υπηρεσίες να «μεγαλουργούν». Απολαύστε ιστορίες πολιτών που έχουν γράψει...ιστορία στη Δημόσια Διοίκηση.
* Δημότης από την Ηλιούπολη πληρώνοντας τη δαπάνη για την εκταφή των οστών της μητέρας του ανακαλύπτει ότι οι αλλοδαποί,οι αυτόχειρες και οι μάρτυρες του Ιεχωβά χρεώνονται πολλαπλάσια τόσο για τους τάφους όσο και για τις δαπάνες εκταφής.Ο δήμαρχος όταν ρωτήθηκε μίλησε για λάθος.
* Κάτοικος του Δήμου Παραβόλας υπέβαλε αίτηση μεταβολής του θρησκεύματος από χριστιανός ορθόδοξος σε άθεο. Ο νομάρχης έβαλε αυθαίρετα άνευ θρησκεύματος γιατί προφανώς έκρινε ότι δεν μπορεί κανείς να δηλώνει άθεος.
* Το ΙΚΑ για οφειλή εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, που είχε πάψει να λειτουργεί από το 1979, έβγαλε μετα 11 χρόνια κατασχετήριο διαμερίσματος συνταξιούχου χωρίς προηγουμένως να επικοινωνήσει κανείς μαζί του.
* Η λογική δεν πάει Εφορία: η ΔΟΥ Ψυχικού αρνείται να δώσει στη σύζυγο αντίγραφο της κοινής φορολογικής δήλωσης και του εκκαθαριστικού με τον σύζυγο, επικαλούμενη φορολογικό απόρρητο ακόμα κι αν η σύζυγος έχει συνυπογράψει την αίτηση. Και το κορυφαίο: η ΔΟΥ Νέας Σμύρνης αρνείται να χορηγήσει αντίγραφα του ατομικού δελτίου και στοιχεία που τον αφορούσαν προσωπικά στον ίδιο τον πολίτη, λόγω πάλι απορρήτου.
* Η ΔΟΥ Τρικάλων βάζει πρόστιμο σε φυλακισμένο γιατί δεν πρόλαβε να πάρει το σήμα τελών κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο. Επρεπε να είχε δραπετεύσει...
* ΔΟΥ Κορυδαλλού και ΔΟΥ Πειραιά. Το χάος στο τετράγωνο καθώς ζητούσαν και οι δυο να καταβάλει ο πολίτης φόρο μεταβίβασης του αυτοκινήτου η μία, γιατί σε αυτήν ανήκε ο φορολογούμενος, και η άλλη γιατί σ' αυτήν είχε απευθυνθεί ο συμβολαιογράφος. Μάταια ο πολίτης τούς έφερνε χαρτιά ότι είχε πληρώσει. Η ΔΟΥ Κορυδαλλού λέει δεν μπορούσε να διαγράψει το χρέος και καλούσε εν γνώσει της τον πολίτη να ξαναπληρώσει...
* Στον εισαγγελέα παραπέμπονται οι αρμόδιοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών γιατί χάθηκε από την υπηρεσία Πολεοδομίας φάκελος για τους σεισμούς 1981 και 1999.
* Το 2002 το βραβείο του κράτους-χελώνα παίρνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς η πρυτανεία του ιδρύματος έκανε 11 χρόνια να απαντήσει σε αίτημα πολίτη, για το οποίο μάλιστα το πρυτανικό συμβούλιο είχε αποφανθεί θετικά.
* Το βραβείο παραλογισμού στην Τροχαία που δεν δίστασε να κόψει κλήση για παράνομη στάθμευση σε πολίτη που είχε παρκάρει μπροστά από το δικό του γκαράζ και στη συνέχεια αρνιόταν να διαγράψει την κλήση.
Ιδια γεύση από το 1998 έως σήμερα, πικρή και στυφή, πάντως ίδια...Φταίει ότι δεν είχαμε μηχανισμούς ελέγχου; Και τόσα χρόνια που έχουμε; Κάπου εδώ κατοικοεδρεύει η σοφή ρήση Χάρρυ Κλυνν: αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα...
ΑΥΡΙΟ: Πού χάθηκε ο εκσυγχρονισμός
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/04/2008