Όπως είχα αναφέρει τον Φεβρουάριο μου έκλεψαν το R1, το οποίο όμως είχα ασφαλίζει για κλοπή. Αφού πέρασαν 3 μήνες και μάζεψα τα απαραίτητα χαρτιά, η ασφάλεια πλήρωσε το αναφερόμενο στο συμβόλαιο ποσόν.
Αναλυτικά: Αφού έπαθα το εγκεφαλικό βλέποντας ότι η μηχανή είχε κλαπεί, πήγα στην αστυνομία και δήλωσα το σημβάν. Την επόμενη ημέρα ενημέρωσα τον ασφαλιστή μου, ο οποίος με την σειρά του άνοιξε φάκελο στην εταιρεία που είχα το συμβόλαιο. Έκανα αίτηση στο Α.Τ. και πήρα αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων. Και μετά υπομονή για τρείς μήνες μπας και βρεθεί....
Μόλις πέρασε το τρίμηνο πήγα ξανά στο Α.Τ. και ζήτησα νέο αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων, στο οποίο να αναφέρεται ότι δεν έχει βρεθεί η μηχανή. Μετά πήρα τα 2 χαρτιά της αστυνομίας, την άδεια του R1 και τα κλειδιά και τα παρέδωσα όλα στην ασφαλιστική. Με ειδοποίησαν 10 ημέρες αργότερα να κλείσω ραντεβού για να πληρωθώ.
Πριν μου δώσουν την επιταγή υπέγραψα συμβολαιογραφική πράξη μεταβίβασης της κυριότητας της κλεμμένης μηχανής (για το ενδεχόμενο να βρεθεί). Πήρα το 100% της αναγραφόμενης στο τιμολόγιο τιμής μείον το ποσό της αξίας που είχε χάσει (διότι την είχα λίγο περισσότερο από 1 χρόνο). Αυτό ήταν και το ποσό που έγραφε το τελευταίο συμβόλαιο που είχα. Η ασφαλιστική που είχα το συμβόλαιο είναι η μόνη που καλύπτει το 100%, δυστυχώς οι άλλες έχουν και ποσοστό απαλαγής...
Φυσικά δήλωσα την κλοπή και στην εφορία για να μην μου στέλνουν τέλη κυκλοφορίας...
Τα γράφω αυτά προς ενημέρωση όσων δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί το σύστημα της ασφάλειας κλοπής, αν χρειαστεί. Μακάρι να μην το χρειαστεί ποτέ ξανά κανένας, αλλά την στιγμή που κλέβονται 30 μηχανές την ημέρα στην Ελλάδα (στοιχεία από την ασφαλιστική) μάλλον θα ήταν καλό να έχουμε το κεφάλαιό μας ασφαλισμένο.