Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: Erρώτηση για γρανάζια (δύσκολη)

Erρώτηση για γρανάζια (δύσκολη)

Το Hornet πάσχει από υπερβολικά μακρύ γρανάζωμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανεβάσει η 6η ούτε 11.000 σαλ, ενώ το κόκκινο είναι στις 13.000 και η ιπποδύναμη στις 12.000.

Φοράει μπροστά 15 δόντια και πίσω 42. Η Honda προσφέρει και 14αρι για μπροστά και 45αρι για πίσω. Αν όμως αλλάξω το ένα από τα δυοθα έχω τα εξής πηλίκα: 42:14=3 , ή 45:15=3

Κάπου διάβασα ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το πηλίκο αυτό να είναι ακέραιο γιατί τρώγεται ανομοιόμορφα η αλυσίδα καθώς και τα γρανάζια.

Συνεπώς πρέπει να βρώ ένα 44αρι για πίσω, να ταιριάζει όμως στο χορνετάκι. Έχει κανείς να προτείνει κάτι;

Στάθηηηη Help

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    [FONT=courier new]Δεν μπορεί; είσαι σίγουρος;

με 6η και 11.000 πρέπει να είσαι κοντα στα 210+

3η, 4η & 5η τις είχες γεμίσει;

(το ότι ακουμπούσε το σαγόνι σου το ντεπόζιτο αυτό δεν χρειάζεται να το πώ)

Εγώ με το Hornet μία φορά που το τερμάτισα δεν είδα να έχει πρόβλημα....

[/FONT]
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Στις 10.700 περίπου έχει 220χαω στο κοντέρ, όσα δηλαδή προκύπτουν και από τις σχέσεις μετάδοσης. Ίσως να είναι ακριβέστατο το κοντέρ.
    Βάσει του γραναζώματος , αν μπορούσε να γεμίσει μέχρι τις 12.000 σαλ όπου είναι και η μεγ. ιπποδύναμη, θα έπιανε τα 251χαω

Αυτό όμως είναι αδύνατο, γι'αυτό πρέπει να κοντύνω τη μετάδοση.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι το FZS 600 στις 11.500 σαλ όπου είναι η μέγιστη ιπποδύναμη , έχει 230 χαω και δίνει ακόμη.

αλεπού καμπίσια Το avatar του/της GST
    παρε ενα τηλεφωνο τον τασουλη που ειναι αντιπροσωπως afam και ρωτα να δεις αν βγαζει αυτο το νουμερο για το μοντελο σου ....θα συμφωνησω με το snipper για το θεμα της τελικης ...και τελος με το πιο κοντο γραναζομα θα εχεις τα - χ - χιλιομετρα με περισσοτερες στροφες....αν λοιπον ειναι αυτη η τελικη σου με πιο κοντο δεν θα την δεις...μαλλον ειναι θεμα οδηγησης
    FORNICATION UNDER CONSENT (OF THE) KING.

Δυστυχώς τα στοιχεία που αναφέρω δεν τα έβγαλα απ'το μυαλό μου. Βγήκαν βάσει ενός προγράμματος που μου έστειλε ένας άγιος άνθρωπος από δω μέσα. Απλά τα επιβεβαίωσα στην πράξη με εκνευριστική ακρίβεια. Το Hornet πιάνει την τελική του (223 στο ίσιωμα) μόνο με 5η, γιατι η 6η είναι overdrive. μάλιστα και η 5η δεν φτάνει τις 12.000 σαλ γιατί αν τις έφτανε θα έπιανε 228 χαω.
    Μόνο η 4η φτάνει στα κόκκινα (13.000 σαλ 215 χαω).

Anyway θα πάω στον Τασούλη να δω. Ευχαριστώ

..πάλι αναβάτης.. Το avatar του/της sotpag
    το καλητερο που εχεις να κανεις ειναι να βαλεις 44 πισω θα ξερεις πως η σχεσει ειναι περιπου 1-3 οποτε με δυο δοντια θα εισαι μια χαρα.

οσο για afam ειναι οτι καλυτερο. και μη κολατε με τις αντιπροσωπιες υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες που κανουν πορτοκαλια.
    13 Φ. ΑΝΤΙΑΝΑΚΥΚΛΩΤΙΚΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ

Τα γραναζια ειναι μια καλη και ευκολη λυση αλλα υπαρχει κανενας τροπος αν τα αλλαξεις να μην χανει το κοντερ? Αυτο σκεφτομαι μονο και τα δεν εχω αλλαξει στη δικια μου

Αρχικά δημιουργήθηκε από StarSailor
    Τα γραναζια ειναι μια καλη και ευκολη λυση αλλα υπαρχει κανενας τροπος αν τα αλλαξεις να μην χανει το κοντερ? Αυτο σκεφτομαι μονο και τα δεν εχω αλλαξει στη δικια μου
    αυτο καταλάβεσ εσυ οτι τα αλλαζει για να μην χανει το κοντερ :hypnotize

Αρχικά δημιουργήθηκε από GST
    αυτο καταλάβεσ εσυ οτι τα αλλαζει για να μην χανει το κοντερ :hypnotize
    Παμε παλι γιατι μερικοι εδω μεσα η ειναι πολυ χαζοι η το παιζουν...

Απο τα βασικα...Οταν αλλαζεις γραναζια αλλαζει η σχεση μεταδοσης και επειδη το κοντερ μετραει στο γραναζι της μεταδοσης αν μικρυνεις τη σχεση τοτε το κοντερ λεει παραπανω ψευτικα χιλιομετρα. Δηλαδη ενω πας με 100 σου λεει 110 ΠΧ

Και ερωτω..υπαρχει τροπος αλλαζοντας γραναζια να κανεις καποια αλλαγη στο κοντερ ωστε να μη χανει?? Γκεγκε??

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k

Απο τα βασικα...Οταν αλλαζεις γραναζια αλλαζει η σχεση μεταδοσης και επειδη το κοντερ μετραει στο γραναζι της μεταδοσης αν μικρυνεις τη σχεση τοτε το κοντερ λεει παραπανω ψευτικα χιλιομετρα. Δηλαδη ενω πας με 100 σου λεει 110 ΠΧ

Και ερωτω..υπαρχει τροπος αλλαζοντας γραναζια να κανεις καποια αλλαγη στο κοντερ ωστε να μη χανει?? Γκεγκε??

Ρε 'συ star-man ...
    Μηπως εχεις μπλεξει την ντιζα του στροφομετρου με του κοντερ ?
    Δεν ξερω για την μηχανη σου (οπως και για πολλες αλλες) αλλα μου ερχεται λιγο περιεργο ρε παληκαρι μου ...

Ξερω οτι συνηθως ειναι στον τροχο ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

α και πουσε ...αντε καιρος να τα αλλαξεις νιουφρι μου το γραναζι σου

παρε και μια ιδεα αν και μαλλον θα χανεις πολυ ετσι με το κοντερ

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	12.jpg 
Προβολές:	342 
Μέγεθος:	34,6 KB 
ID:	8332

Έχει ένα δίκιο ο starsailor. Tο κοντέρ θα γίνει περί τα 5% πιο αισιόδοξο αφού το κοντέρ παίρνει ενδείξεις από τις περιστροφές του μπροστινού γραναζιού. ΟΚ i can live with this. Αν είναι το μηχανάκι να κερδίσει σε νεύρο , σε ρεπρίζ και σε επιταχύνσεις χωρίς να χάσει καθόλου σε τελική, δεν πειράζει να μου δείχνει 235 και να ξέρω ότι είναι 215.
    Είναι αμαρτία ένα μηχανάκι τόσο ελαφρύ , τόσο καλοζυγισμένο, με ένα κινητήρα που τραβάει από τις 800σαλ ως τις 13.000 , να πέφτει στη λούμπα της φιλικότητας Honda, όταν με ένα γρανάζωμα όμοιο με του Fazer ή του speed four μπορεί να γίνει το Νο1 παιχνίδι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Ρε 'συ star-man ...
    Μηπως εχεις μπλεξει την ντιζα του στροφομετρου με του κοντερ ?
    Δεν ξερω για την μηχανη σου (οπως και για πολλες αλλες) αλλα μου ερχεται λιγο περιεργο ρε παληκαρι μου ...

Ξερω οτι συνηθως ειναι στον τροχο ...
    Χμμ ναι ειχα βαλει ενα κοντερ στο BMX μου καποτε πριν πολλαααα χρονιαα. Αυτο οντως επιανε στη μπροστινη ροδα.
    Τωρα δεν ξερω τι μηχανη εχεις αλλα σιγουρα εχεις δει μετρητη της γωνιακης ταχυτητας στο μπροστινο τροχο της?? Γιατι εγω δεν εχω δει σε καμια απ οσες ξερω, μ αρεσει που ειστε με τη ειρωνια στο στομα χωρις να γνωριζετε κιολας. Επικινδυνο αυτο

Παντα φιλικα ετσι??

Χμμ ναι ειχα βαλει ενα κοντερ στο BMX μου καποτε πριν πολλαααα χρονιαα. Αυτο οντως επιανε στη μπροστινη ροδα.
    Τωρα δεν ξερω τι μηχανη εχεις αλλα σιγουρα εχεις δει μετρητη της γωνιακης ταχυτητας στο μπροστινο τροχο της?? Γιατι εγω δεν εχω δει σε καμια απ οσες ξερω, μ αρεσει που ειστε με τη ειρωνια στο στομα χωρις να γνωριζετε κιολας. Επικινδυνο αυτο

Παντα φιλικα ετσι??

κοιτα φιλε περα απο καθε διαθεση ειρωνιας αυτο που ξερω ειναι οτι το κοντερ των χλμ τουλαχιστον στο δικο μου το μηχανακι περνει ενδειξη απο το τροχο απο 5 μαγνητακια που ανιχνευουν τις στροφες του πισου τροχου.......η τελικη μεταδοση που εξαρτατε απο το γραναζομα εχει σχεση με τις στροφες του κινητηρα και αναλογα το γραναζομα πιανεις τα αναλογα χλμ με λιγοτερεσ η περισσοτερεσ στροφεσ..........΄λαθος στο κοντερ θα εχεις αν π.χ αλλαξεις την διαμετρο τησ ζαντασ βαση της οποιασ εχει ρυθμιστει το κοντερ ........τωρα αν παιζει ρολο το γραναζομα στην ενδειξη σφαλματος ....εγω νομιζω πως δεν παιζει ρολο και μακαρι να κανω λαθος και αν κανω δεν εχω κανενα προβλημα να σου ζητησω συγνωμη

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΑΛΥΣΙΔΑ-ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΓΙΑ Varadero
    από alex-varadero στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2015, 07:53
  2. σε αλυσίδα γρανάζια για zzr400?
    από zzr2005 στο forum Kawasaki
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/08/2010, 10:34
  3. ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΓΡΑΝΑΖΙΑ ΚΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ
    από KOSTIS1976 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks