σκεφτομαι να χτυπησω αυτοhttp://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secGNXU_44KOJw/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Arai-Chaser-Dani-Pedrosa/SubProducts/34311-3093118-
γνωμες please:smilea:
σκεφτομαι να χτυπησω αυτοhttp://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/secGNXU_44KOJw/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Arai-Chaser-Dani-Pedrosa/SubProducts/34311-3093118-
γνωμες please:smilea:
gas......N
Μετά από ενάμιση χρόνο, θα σου πω το εξής: ΠΟΛΥ φασαρία, τουλάχιστον με το Bandit και τη ζελατίνα του. Ακούγονται πολύ οι αεραγωγοί ανοιχτοί το καλοκαίρι (λίγο λιγότερο κλειστοί το χειμώνα), ακούγονται τα "αυτιά" στο πλάι, αλλά έχει καλό αερισμό, άνετη επένδυση αλλά δεν αφαιρείται. Πολύ σταθερό στα 220 που φτάνει το Suzuki, δεν σου παίρνει το κεφάλι με το που θα γυρίζεις να δεις δεξιά/αριστερά.
Αν θα το ξανα-αγόραζα; Πιθανότατα, αλλά μόνο και μόνο επειδή δύσκολα μου "κάθεται" άνετα κράνος. Το βασικό μου πρόβλημα όπως κατάλαβες, η φασαρία. Και θα ήθελα να βγαίνουν όλα από μέσα, όχι μόνο τα πλαϊνά μαξιλάρια.
Το εχω και εγω , ειναι ανετο αλλα σφυραει το ατιμο. Οδηγω γυμνο μηχανακι και πανω απο τα 170-180 ι κατασταση ειναι ανυποφορη. Σφυραει απο τα "αυτια" και θες ωτασπιδες. Βεβαια εχω ευαισθητα αυτια αλλα κατα τα αλλα ειναι αψογο.
αυτο το κράνος ειναι μεχρι 120 Χλμ.
καλυτερα να παρεις το Viper GT .
Eίναι πιο ήσυχο το viper?Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
αυτο το κράνος ειναι μεχρι 120 Χλμ.
καλυτερα να παρεις το Viper GT .
Π@π@ρια ειναιΑρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Eίναι πιο ήσυχο το viper?![]()
Το αγορασα και το μετανιωσα. Τοση φασαρια δεν κανει ουτε το παλιο
Nolan μου των 100 Ευρω.
![]()
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
shoei xr- 1000
Απλά.....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολους οσους απαντησαν (και θα απαντησουν)![]()
gas......N
Φίλε κυνηγέ, το xr-1000 έχει άλλο σχήμα εσωτερικά, ταιριάζει σε άλλα κεφάλια σε σχέση με το chaser. Όσοι βολεύονται με το Chaser, το XR-1000 τους "χτυπάει" στο μέτωπο.Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
shoei xr- 1000
Απλά.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
Π@π@ρια ειναι![]()
Το αγορασα και το μετανιωσα. Τοση φασαρια δεν κανει ουτε το παλιο
Nolan μου των 100 Ευρω.
![]()
Μια απο τα ιδια.Πιο πολυ φασαρια απο το σπαστο κρανος τις πλακας που ειχα ειναι.Τσαπα τα λεφτα.ΠΗγα και τον ρωτησα και με ειπε φερτο να με σφιξει κατι στην ζελατινα.θα δουμε.Το καλο ειναι οτι δεν το πληρωσα ακομα.Αν δεν μειωθει η φασαρια δεν το πληρωνω.Και ελεος για τα λεφτα του.ελεος
Παιδιά για να μην τα λέμε όλα αρνητικά...
Ναι, κάνει ΠΟΛΥ φασαρία. Αλλά σε τι μοτοσικλέτα το έχει ο κάθε ένας; Έκανα (αρκετές φορές) το πείραμα του να σηκωθώ όρθιος στα μαρσπιέ με 120-140 χιλιόμετρα. Και δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ περίεργο πολύ χαμηλή στάθμη θορύβου. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως τελικά ΔΕΝ φταίει μόνο το Arai... Αλλά και ο τρόπος που περνάει ο αέρας από το fairing και χτυπάει επάνω μας, η στάση του σώματος, ακόμα και το μπουφάν, ακούω διαφορά από το χειμωνιάτικο στο καλοκαιρινό. Ο κύριος ένοχος για τη φασαρία είναι ότι είναι αρκετά ανοιχτό στο σβέρκο και τα πλαϊνά, οπότε οι στροβιλισμοί ακούγονται. Είναι και η φιλοσοφία της Arai να αφήνει πολύ κενό στα αυτιά, οπότε ο θόρυβος περνάει μέσα. Δοκίμασα και έβαλα το whisper kit της SHOEI, έκανε τεράστια διαφορά αλλά δεν είναι άνετο γιατί σπρώχνει το μαξιλαράκι της Arai πολύ μέσα. Πάντως είναι αλήθεια ότι ακούγονται όλα... Ζελατίνα, αεραγωγοί... Πίσω από το fairing ενός Sprint ST ήμουν πολύ χαρούμενος όμως... Ησυχία τάξη ασφάλεια.
Το κράνος το αγοράζουμε κυρίως για την προστασία αν πέσουμε. Και τελικά αυτό μετράει. Ναι, θα ήθελα λιγότερο θόρυβο, αλλά το αποδέχομαι (και δεν πάω πουθενά χωρίς ωτοασπίδες).
Προσωπικά, την εφαρμογή του Chaser στο κεφάλι μου δεν την αλλάζω. Έχω βρει και άλλα κράνη τελικά που μου κάνουν, Schuberth S1 pro (540 μετρητά), OGK FF5 (420) και Vemar VTXE (170 αν δεν κάνω λάθος) μέχρι τώρα... Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι κάποιο πιο ήσυχο, ΟΚ το Schuberth έχει τη φήμη. Θα δω πως μου πάνε και τα Shark στο Bazaar της μοτοδυναμικής το Σάββατο, έχουν και αυτά τη φήμη των ήσυχων, αν έχουν κάτι σε καλή τιμή... Έτσι και αλλιώς θέλω ένα δεύτερο.
Το Σούμπερθ το Σ1 (το προ δεν ξέρω) δεν έχει απλά τη φήμη.
ΕΙΝΑΙ μακράν το πιο ήσυχο κράνος που κυκλοφορεί!
(και έχω δοκιμάσει αρκετά)
Είναι βέβαια και ολίγον... κατσαρόλααλλά την ηρεμία μου στα ταξιδάκια δεν την αλλάζω τελικά με τίποτα.
Το θέμα είναι αν σου "κάθεται" στο κεφάλι. Δεν κάθεται σε όλα...
Ζήσε, μάθε και αγάπα όσο περισσότερο μπορείς!
Μετανιώνεις πάντα για εκείνα που ΔΕΝ πρόλαβες να κάνεις.....